Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Εξωθεσμικοί από την Ελλάδα προσπαθούν να χειραγωγήσουν την μειονότητα ενόψει των εκλογών στην Αλβανία




Το σχόλιο μας
Έντονο εκνευρισμό και δυσφορία έχουν δημιουργήσει στη βορειοηπειρωτική ομογένεια οι μεθοδεύσεις εξωθεσμικών παραγόντων που επιχειρούν να χειραγωγήσουν την εκλογική συμπεριφορά της μειονότητας, εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου.
 Το πρωτοφανές της υπόθεσης είναι ότι οι επίδοξοι… πάτρονες, δεν είναι Αλβανοί, αλλά Ελληνες και μάλιστα κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ενεργούν αυτοβούλως ή με εντολές ύποπτων κέντρων, καθώς πάγια και διακηρυγμένη πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μη ανάμειξη στα εσωτερικά της μειονότητας.


Επιπλέον ο προσανατολισμός του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι σαφής: Αυτόνομη και διακριτή κάθοδος των δύο κομμάτων της μειονότητας σε δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια υπό τη μορφή συμμαχίας (εκλογικής συμπράξεως), που εκτός των άλλων ευνοείται από τον αλβανικό εκλογικό νόμο.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η «δ», σε συσκέψεις με παράγοντες της ομογένειας παρεισφρέουν οι προαναφερθέντες «παράγοντες» και άγνωστο με ποια ιδιότητα επιχειρούν να επηρεάσουν τα πράγματα εις όφελος του «διαχρονικού» προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος έχει αποδειχτεί πολιτευτής «όλων των καταστάσεων», εντός και εκτός Αλβανίας.

Στην επιχείρηση χειραγώγησης της ομογένειας πρωτοστατεί υποστράτηγος της κρατικής ασφάλειας, επίσης… διαχρονικό, στέλεχος της ΕΥΠ, συνταξιούχος πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς φανερό αξίωμα σήμερα (!) και ένας πανεπιστημιακός, κατά δήλωσή του…τουρκοαλβανολόγος, που περιφέρεται σε υπουργικά γραφεία και σήμερα εμφανίζεται ως γενικός γραμματέας σε… άσχετο με το ζήτημα ελληνικό υπουργείο.

Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί παριστάνουν τους «ειδικούς» του βορειοηπειρωτικού ζητήματος, ενώ διατείνονται ότι έχουν «εντολή από ψηλά» υπονοώντας το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν φαίνεται να γνωρίζει όμως τίποτα για την υπόθεση. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι από την περίοδο που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κομματικός μηχανισμός της Συγγρού καλλιέργησε ιδιαίτερους δεσμούς με το νεοπαγές κόμμα Μέγκα της μειονότητας και τον αρχηγό του Χριστάκη Κίτσιο, τηρώντας όμως ίσες αποστάσεις και προς το παλαιότερο ΚΕΑΔ, του Βαγγέλη Ντούλε.

Αντίθετα, οι όψιμοι… αλβανολόγοι της Κατεχάκη και ο… καθηγητής του υπουργείου επιχειρούν με ανοίκειο τρόπο να υποχρεώσουν τον Χρηστάκη Κίτσιο σε απόσυρση, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση του Μέγκα στο ΚΕΑΔ και την ουσιαστική διαιώνιση της εξουσίας του Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος να σημειωθεί ότι απολαμβάνει άριστη πρόσβαση σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι εν Ελλάδι «μάνατζερ» του Ντούλε εμφανίζονται να κόπτονται μόνο για την επανεκλογή του συγκεκριμένου παράγοντα, στην πολυετή διάρκεια της θητείας του οποίου η ομογένεια γνώρισε μόνο συρρίκνωση, διωγμούς και σαφή υποαντιπροσώπευση στην πολιτική ζωή της Αλβανίας.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, που βλέπουν με έκπληξη την ανάμειξη της παράξενης «τριάδας» των εξωθεσμικών, επισημαίνουν ότι το ζητούμενο για τη μειονότητα είναι να εκπροσωπηθεί ως ενιαίος φορέας δύο αυτόνομων κομμάτων με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση ψήφων και από πολίτες της μειονότητας, που λόγω απέχθειας προς το πρόσωπο του Ντούλε ετοιμάζονται να ψηφίσουν αλβανικά κόμματα. Με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα θα σταθεί δυνατό να μετρηθεί και η πραγματική δύναμη του Μέγκα, που δοκιμάστηκε μόνο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές καταγράφοντας ικανοποιητικά ποσοστά.

Σχόλιο «Βορειοηπειρώτη»
   Είναι φανερό πως το άρθρο αυτό έγινε κατά παραγγελία ανθρώπων που υποστηρίζουν  ΜΕΓΚΑ, άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το νέο κόμμα απέκτησε γερές βάσεις στην Ελλάδα καθώς την «Δημοκρατία» δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις μία περιφερειακή εφημερίδα.
Το να αποκτήσει μία νέα πολιτική δύναμη της Βορείου Ηπείρου υποστήριξη από το εθνικό κέντρο το θεωρούμε καλό για τον τόπο και υγιές πολικά. Οι δημοσιογράφοι όμως οφείλουν να το αντιμετωπίζουν ως εθνικό θέμα και όχι ως ελλαδίτικη συνδικαλιστική αντιπαράθεση.
Οι «αξιωματούχοι» που φωτογραφίζει, και κάποιοι άλλοι (μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού) είναι  αυτοί που ασχολούνται με το θέμα μας, ενδεχομένως «εκμεταλλευόμενοι» (για να συμπληρώσουν θα πουν κάποιοι άλλοι) το κενό που άφησε το "επίσημο" εθνικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση μόνο αυτούς έχουμε και δεν βλέπουμε να υπάρχουν άλλα κίνητρα από τα πατριωτικά, οπότε κάποιος που αποφάσισε να ασχοληθεί χθες με το βορειοηπειρωτικό, ας μην είναι τόσο εύκολο καταδικαστικός για αυτούς  που ασχολούνται 20 και περισσότερα χρόνια...

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη τώρα πάλι τα γυρνάς. Τι θες να μας πεις δηλαδή; ότι οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον Νίτσα, τον Οικονόμου και τον Συρίγο που "ασχολούνται" με το βορειοηπειρωτικό για να διατηρούν αυτή την κατάσταση;;;;;;;;;;;;;
και τώρα ρωτάμε όλους αυτούς που θίχτηκαν: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μικροκομματικα παιχνιδια των ελλαδιτων δεν πρεπει να εχουν χωρο στα βορειοηπειρωτικα.. Αυτοι οι ανθρωποι που αναφερεις 7.55πμ και που μαλλον υπονοει το αρθρο ασχολουντε με τα θεματα μας δεκαετιες τωρα με πατροωτισμο και αγαπη για την Βορειο Ηπειρο! Αυτοι που δωσανε οδηγιες για να γραφτει αυτο το αρθρο ειναι πρακτωρες των αλβανων και ρουφιανοι επικινδυνοι για τον τοπο μας και τη μειονοτητα! Αυτοι που γραψανε παλι το αρθρο ειναι σημερινοι στα βορειοηπειρωτικα ψηφοθυρες και δεν εχουν προσφερει το παραμικρο! Καποιος να τους κανει μηνυση και καποιος να πει ποιοι ειναι αυτοι που εδωσαν στοιχεια για να γραφτει αυτο το "υποπτο" αρθρο!

Ανώνυμος είπε...

bravo ston arthrografo. ta pragmata stekun akrivos opos ta grafi.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι 12:27 δικαίωμα να γράφουν για το βορειοηπειρωτικό στην Ελλάδα έχουν μόνο οι οπαδοί του Ντούλε. Όποιος γράφει κατά του Ενβέρ Ντούλε είναι ρουφιάνος των Αλβανών. Οι μόνοι Ελλαδίτες που έχουν προσφέρει με αγάπη στο βορειοηπειρωτικό είναι αυτοί που έχουν φάει από το εμπόριο βίζας.
Όταν γράφει κανείς κατά του Ντούλε είναι μικροπολιτικά παιχνίδια, αλλά το να απειλείς τους Βορειοηπειρώτες αν δεν ψηφίσεις ΚΕΑΔ όπως ο έκαναν ο Νίτσας και ο Ριζόπουλος είναι "εθνική πολιτική".
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΒΕΡ ΝΤΟΥΛΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Νιτσας, ο Οικονομου και ο Συριγος ρουφιανοι του ενβερη ασχολουντε με το βορειοηπειρωτικο πολλες δεκαετιες..αλλα ρουφιανοι του ενβερη ησασταν και ρουφιανοι των αλβανων παραμενεται.. Αυτοι ημαστε και αυτο μας αξιζει..πρεπει να μαθουμε καποτε να δειχνουμε σεβασμο σε καποια προσωπα που μαχονται χρονια για τη Βορειο Ηπειρο.. Εσεις θα γραφατε και για τον αειμνηστο Σεβαστιανο αν ζουσε!!

Ανώνυμος είπε...

Τα τρία ονόματα που προανέφερες 4:58 με ποιον ακριβώς τρόπο ασχολούνται με το βορειοηπειρωτικό; κάνοντας τους μάνατζερ του Ντούλε και χρησιμοποιώντας τις θέσεις τους για να απειλούν τους Βορειοηπειρώτες σε περίπτωση που δεν τον ψηφίζουν; Ακούς εκεί θράσος να τους βάζεις στο ίδιο επίπεδο με τον Σεβαστιανό!
Χαιρετίσματα στον γενικό γραμματέα σας που σπούδαζε στην Ελλάδα επί Χότζα και στον αντιπρόεδρο σας που βασάνιζε φυγάδες!
Κατά ταλλα εμείς είμαστε ρουφιάνοι του Ενβέρη... χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη ίσως να μην είναι άνθρωποι του ΜΕΓΚΑ αλλά να συνειδητοποίησαν κι άλλη πως δεν πάει άλλο.

Τι χρωστάει πλέον αυτός ο κόσμος και αυτός ο τόπος στον Ντούλε που πάνε να τα ισοπεδώσουν όλα;

Και για τους τρεις έχω εκτίμηση, γιατί τέτοιο κόλλημα στο πρόσωπό του Ντούλε; Γιατί δεν δυναμώνουν τους θεσμούς και ασχολούνται με άτομα;

Ανώνυμος είπε...

agamimenoi mou vorioipirotes
eiste pitoura gia tis kotes

re an oi v/ipirotes se dyo mines kata hiliades epanakatallavoun tis esties tous gia na epileksoun tous ekprosopous tous sto allvaniko kinovoulio kanenas thesmikos i mi paragontas den mporei na toys empodisei kai kanenas ntoules me tis opies sheseis i diasindeseis den mporei na stathei. kai to provlima kai i lisi einai stous idious tous v/ipirotes. oso estiazoun allou tha vrisonte monima sto vallto.

Δημοσίευση σχολίου