Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οι τρείς (απ)όψεις από την εκδήλωση για την 22η Επέτειο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»



Πως είδε την εκδήλωση ο Π. Μπάρκας, η «Δερόπολη» και ο «Βορειοηπειρώτης»

Η επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,- ένα κομμάτι πάγο στο πολιτικό χαμόγελο της νυν ηγεσίας.

Του Παναγιώτη Μπάρκα
Οι «εκδηλώσεις» για την επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έφεραν μεγαλύτερη φτώχεια και μοναξιά στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. άφησαν περισσότερο ανέφικτη την αδιαφορία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη, η οποία είναι πλήρως ταυτισμένη με την απογοήτευση προς την ηγεσία αυτή. εξασθένισαν περισσότερο την ελπίδα ενότητας και ομοψυχίας. εξανέμισαν εντελώς τις προσδοκίες της Ελλάδας να δει στην ηγεσία αυτή τον παράγοντα εκπροσώπησης της ε.ε.
μειονότητας, ή μέρος αυτής. αποδυνάμωσαν περισσότερο την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως η εθνική πολιτική ταυτότητα του Ελληνισμού της Αλβανίας. έδειξαν ότι η ηγεσία αυτή, όχι μόνο ως μέρος του προβλήματος δεν μπορεί να αποτελέσει και μέρος της λύσης, αλλά δραστηριοποιείται εθνικά επικίνδυνα.

Θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω τις διαπιστώσεις αυτές μέσα από εικόνες δημοσιογραφικού λόγου και όχι φωτογραφικού φακού.
 Η πρώτη εικόνα. Αντίθεση που σκοτώνει
Από την μία, τα πολυτελή αυτοκίνητα και λουκ της ηγεσίας. Από την άλλη το πλαστικό πιάτο με ένα κομμάτι σαλάμι, λίγο τυρί, δυο ελιές, μια φέτα ψωμί και μια μπίρα στα χέρια των υποστηρικτών της ηγεσίας, ως η ανταμοιβή για την αφοσίωση τους. Αυτό και μόνο τα έλεγε όλα. Ηθικά δεν πρέπει να το πω, αλλά το μορφωτικό επίπεδο των παρευρισκομένων δεν έχει καμιά σχέση με το πραγματικό επίπεδο της εθνικής ελληνικής μειονότητας. 
Δεύτερη εικόνα. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιδίωξε να δείξει ότι έχει τη υποστήριξη της Ελλάδας.
Στο εσωτερικό της χώρας η ηγεσία δεν είχε κάνει καμιά πρόσκληση σε Έλληνες Βουλευτές άλλων κομμάτων, (εκτός της φιλική ανταπόκριση προς το Ντούλε του Βουλευτή Β. Τάβο). Δεν προσκάλεσε κανένα ιδρυτικό στέλεχος, πρώην προέδρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πρώην στελέχη της στην τοπική και κεντρική διοίκηση. Η συγκεκριμένη παρουσία στη Δερβιτσιάνη αφορούσε το στενό περιβάλλον του παρόντος της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χωρίς καμιά διαχρονική σχέση με την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ωστόσο, όμως, ανεξαρτήτως από την παρουσία, η ηγεσία είχε φροντίσει να στείλει προσκλήσεις σε πολύ κόσμο στην Ελλάδα, αρχίζοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε βουλευτές, υπουργούς, πρώην βουλευτές. Σκοπός της είναι να δείξει στους απλούς Βορειοηπειρώτες ότι έχει τη στήριξη της Ελλάδας, άρα και το δικαίωμα να ζητήσει αύριο την ψήφο τους. Επιβεβαιώνει έτσι ότι για να υπάρχει πολιτικά αυτή η ηγεσία της χρειάζεται μόνο την εθνική στήριξη της Αθήνας και την πολιτική στήριξη των Τιράνων.
Συμπέρασμα, στην προσπάθειά της να υποτιμήσει διαφωνούντα μαζί της στελέχη της ε.ε. μειονότητας, αγνοώντας τα, υποτίμησε τον εαυτό της, δείχνοντας το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, ανθρωπιάς, μόρφωσης, σεβασμού. Κατ΄ επέκταση υποτίμησε για μια ακόμη φορά την ε.ε. μειονότητα και την νοημοσύνη της.
Τρίτη εικόνα: Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξάντλησε  τα όρια ανοχής της Αθήνας Έδειξε ότι δεν σέβεται και έχει το θράσος να κοροϊδεύει τους εκπροσώπους της Ελλάδας, ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μήνυμα όλων των ελληνικών αρχών και παραγόντων προς την συγκεκριμένη ηγεσίας είναι «η πραγματοποίηση της ενότητας όλων των Ελλήνων». (Που σημαίνει ότι η Αθήνα γνωρίζει τις ευθύνες της ηγεσίας για τη σημερινή διάσπαση μεταξύ Ελλήνων) Και δεν είναι φετινό. Το ακούμε τουλάχιστον στα 15 χρόνια αυτής της ηγεσίας. Η ίδια αυτή ηγεσία όμως, δεν κάνει κάτι για την ζητούμενη ενότητα. Απεναντίας, κάθε χρόνο και περισσότερο βαθαίνει τη διάσπαση και εσωστρέφεια μεταξύ των Ελλήνων. Κάθε χρόνο και περισσότερο χάνει την στήριξη των Ελλήνων και εκπροσωπεί ένα μικρό κομμάτων αυτών. Η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί σε αναστραμμένες σχέσεις την Αθήνα με την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Η Αθήνα σωστά βλέπει ως προτεραιότητα την μεταξύ μας ενότητα. Αδιαφορεί όμως ανεπίτρεπτα για το γεγονός ότι 15 χρόνια καλεί την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ενεργήσει για την ενότητα. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κάνει το αντίθετο. Το γεγονός ότι η Αθήνα απευθύνετε σ΄αυτή ως τη βασική υπεύθυνη εθνικής διάσπασης, το εκμεταλλεύεται για να απαλλαγή των ευθυνών και  να επιτεθεί με πιο άγριο τρόπο και δύναμη κατά των διαφωνούντων Ελλήνων μαζί της. Αν πραγματικά η Αθήνα έχει γνώση των καταστάσεων, αν πραγματικά θέλει την ύπαρξη και ευημερία της ε. ε. μειονότητας στα πατρώα της εδάφη, όπως δηλώνει, τότε η συμπεριφορά της αυτή στο ιστορικό του μέλλοντος δεν θα κριθεί απλώς επιπόλαια, αλλά εθνικά μειοδοτική. 
Τέταρτη εικόνα. Αντί για ενότητα ανίερες εθνικά συμμαχίες.
Στην επετειακή συγκέντρωση της ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η ηγεσία της, διαφορετικά από τις ελληνικές αρχές, δεν έκανε καν αναφορά στην ανάγκη ενότητας. Δεν είναι ότι απόχτησε θράσος για να πει στην Αθήνα ότι εκείνη με ενότητα θα κατανοεί μόνο τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όχι! Το έκανε για να κρύψει την ιδεολογική «ενότητα» που η συγκεκριμένη ηγεσία πλέκει όλο αυτό το διάστημα. Πρόκειται για συμμαχίες που ξεκινούν από τα αλβανικά κόμματα.
Δεν θα ήταν διόλου κακό αν αυτές οι συμμαχίες θα συνέφερναν περισσότερο προς το κοινό εθνικό όφελος. Μάλλον επιβάλετε για να γίνομε πολιτικά και εθνικά ισχυροί. Αλλά τι συμβαίνει. Αντί αυτού, οι «συμμαχίες» αυτές, αποτελούν στους κόλπους της ε. ε. μειονότητας, τη βάση της πολιτικής αδελφοκτονίας, υπό την αρχή «αν δεν βγούμε εμείς βουλευτές να μη βγει κανένας Έλληνας, κυρίως αντίπαλός μας» Στην αίθουσα της εκδήλωσης, από 5-6 Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές ήταν παρόν, μόνο ο Βαγγέλης Τάβος. Ο Ντούλες ανεξαρτήτως, που του έδωσε το βήμα με τόσο άνεση, δεν τόλμησε να το χαρακτηρίσει, ως βήμα ενότητας. Ασφαλώς και δεν το επιτρέπει η ιστορία των σχέσεών τους, η οποία βαραίνει τόσο πολύ την ενότητα μεταξύ των Ελλήνων. Επίσης, η συνεργασία μαζί τους δεν αφορά κάποιο κοινό εθνικό συμφέρον. Ούτε αλβανικό ιδεολογικό, εφόσον βρίσκονται σε απέναντι συμμαχίες. Εξυπηρετεί έναν ανίερο εθνικά στόχο: Την καταπολέμηση του κοινού τους Έλληνα πολιτικού αντιπάλου, ο οποίος έχει και τις μεγαλύτερες δυνατότητες να εκλεγεί εκ΄ νέου βουλευτής στην Αλβανική Βουλή. Η επιπτώσεις: μπορεί να μη έχουμε κανένα Έλληνα βουλευτή στις επικείμενες εκλογές.  
Πέμπτη εικόνα. Στρατηγικοί στόχοι της ….«ΟΜΟΝΟΙΑΣ» η εκλογή του Ντούλε στη Βουλή. Στην ομιλία του ο Ντούλες, (ως συνήθως μίλησε στο τέλος για να κάνει και τα συμπεράσματα από θέση «ηγέτη»), είπε ότι το έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέτυχε.!!! (Θύμισε στην ουσία το γνωστό ρητό ότι «Η εγχείρηση δλδ η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέτυχε, ασθενής, δλδ η εθνική ελληνική μειονότητα και η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ,  πέθανε» !!!) 
Πρόσθεσε ότι δε θα πρέπει να χάσουμε από μπροστά μας τους στρατηγικούς εθνικούς στόχους. Ως συνήθως δεν είχε υπόψη του κανένα εθνικό, στρατηγικό, μάλιστα στόχο, εκτός από τις διεργασίες για τις συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα, (όχι με άλλους ελληνικούς μειονοτικούς φορείς), που θα κάνουν εφικτή την εκλογή του στην αλβανική βουλή…(!!!) (Εγχείρημα για το οποίο θα μιλήσουμε, είπε, εννοώντας ότι θα αποφασίσει μόνος του, σε άλλες «συναντήσεις»..)
Έκτη εικόνα.  Ο Ντούλες μίλησε για την εθνική ελληνική μειονότητα στη Δερβιτσιάνη. Όποιος έχει μνήμη θυμάται ότι ο Ντούλες μέσα σε ένα χρόνο, από την προηγούμενη επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν μίλησε ποτέ για τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας στα αλβανικά ΜΜΕ, θεσμούς και άλλα φόρα. (Στα αλβανικά δεδομένα μιλάει για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και το πολύ-πολύ γενικώς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα. Όταν θέλει να ανεβάσει λίγο τις εθνικές του μετοχές, μιλάει για το «τσάμικο». Στη Δερβιτσιάνη, δλδ στο σπίτι μας, γίνεται «άνδρας». Από κοινού με την Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, αναφέρεται και  στα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας.(!!!)
Έβδομη εικόνα. Το πέρασμα από το βαθύ ΠΑΣΟΚ στο «φιλόδοξο» ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
 Η επέτειος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απόδειξε ότι οι σχέσεις της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, χοντραίνουν. Κατ΄αρχήν αυτό δεν είναι κακό. Η ε.ε. μειονότητα με όλα τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να έχει σχέσεις συνεργασίας. Ασφαλώς και πρέπει να ανταποκριθεί και στο όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, για την Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, αρκεί αυτό να αφορά τα εθνικά μας συμφέροντα. 
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο. Θέλει τη σύμπραξη με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για να μπορέσει να αποχτήσει ένα αντιπολιτευόμενο στήριγμα πίεσης κατά της κυβέρνησης, ειδικά τώρα, που η Ν.Δ και γενικώς η κυβέρνηση, της έχει κλείσει κυριολεκτικά τις πόρτες, καταλογίζοντας της σοβαρές ευθύνες για  την κατάσταση στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Επίσης η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περιμένει να πέσει η κυβέρνηση στην Αθήνα, όπως και στα Τίρανα, για να αποχτήσει αυτή κυβερνητικούς συμμάχους! (Το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και το Σοσ. Κόμμα Αλβανίας)
Όγδοη εικόνα. Παραλειπόμενα
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδειχνε  ξεκάθαρα ότι δεν είχε ούτε την γνωστή πυγμή, ούτε συνοχή και συντονισμό. Ξεκάθαρη η απόσταση του Μπολάνο με το Ντούλε.
Η διπλωματική πραχτική λέει ότι ήταν η εισήγηση του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου για την συμπαράσταση της Ελλάδας προς την ΟΜΟΝΟΙΑ στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έδειχνε ότι  περισσότερο την ενδιέφερε ο Κορυτσάς Γ. Πρόξενος, παρά ο νέος Πρέσβης και ο Γενικός Αργυροκάστρου.
Εντύπωση έκανε η απουσία του εκπροσώπου και γενικά της εκκλησίας στην εκδηλώση, παρουσία η οποία άλλες χρονιές και σε άλλες εκδηλώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε πρωτεύοντα ρόλο (!!!).
Ένατη και τελευταία εικόνα. Γενικώς η εκδήλωση ήταν ένα κομμάτι πάγος στο πολιτικό χαμόγελο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εθνικό χαμόγελο δεν υπάρχει. Το έχει θάψει η ίδια προ καιρού.
Τελος   13.01.2013


Το ρεπορτάζ της «Δερόπολης» μπορείτε να το δείτε εδώ
 
Η εικόνα του «Βορειοηπειρώτη»

Ήμασταν παρόντες στην επέτειο της «Ομόνοιας» και ομολογούμε πως δεν είδαμε ούτε τις «λαμπερές» εικόνες που περιγράφει η «Δερόπολη» και ούτε τις «μαύρες» που περιγράφει ο κ. Μπάρκας. Ίσως γιατί ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει ή μάλλον κρίνει από τη δική του πλευρά . Ο κ. Παναγιώτης Μπάρκας είναι από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της «Ομόνοιας» και η σημερινή εικόνα δικαίως να τον πληγώνει. Το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης των συντελεστών της «Δερόπολης» να μην τους αφήνει να δουν την άλλη εικόνα, δηλαδή ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη και αδιάφορη από κάθε άλλη φορά. Αρκεί να πούμε πως από τους 9 εκλεγμένους έπαρχους της Ομόνοιας ήταν μόνο τρείς ενώ δεν ήταν παρόντες ούτε το 1/3 των μελών του Γ.Σ.
Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την εξέχουσα θέση στην εκδήλωση του κ. Τάβου που πολέμησε όσο κανένας άλλος αυτή την οργάνωση  και την αντίδραση για αυτό το λόγο κάποιων δερβιτσιωτών, αντίδραση η οποία εμάς μας δημιούργησε μία άλλη εικόνα, την οποία δεν θα θέλαμε να προσθέσουμε ούτε σε αυτές της «Δερόπολης» και ούτε σε αυτές του κ. Μπάρκα.
Η εικόνα μας
Η «Ομόνοια» έπαψε να είναι το σπίτι όλων των εθνικά σκεπτόμενων βορειοηπειρωτών. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα της χρόνια, η «Ομόνοια» δεν ένωσε ποτέ τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό και ίσως δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αλλά δεν έπαψε ποτέ να είναι το σπίτι των αριστερών και δεξιών πατριωτικά σκεπτόμενων βορειοηπειρωτών.
Σήμερα δεν είναι έτσι, είναι ένας στατικός μοχλός του ΚΕΑΔ που σέρνεται πίσω από την αλβανική λοκομοτίβα του πολιτικού παζαριού με καύσιμο την ανούσια ρητορική του κ. Ντούλε.
Δυστυχώς!



25 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπηρώτη η δεν είσουν στην εκδήλωση η ψεύδεσαι σκοπίμως. Στην εκδήλωση ήταν και οι 9 έπαρχοι της Ομόνοιας. Σταμάτα να πάραπληροφορείς τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Έλειπε μόνο ο έπαρχος Δίβρης.

Ανώνυμος είπε...

22 χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ (στη Β.Ήπειρο). Η ακμή και παρακμή της
http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/22.html

και επιπλέον το
ΣΧΟΛΙΟ:
Διαθέτουμε μνήμη. Θυμόμαστε πολύ καλά ποιοι εκμεταλλεύθηκαν την φυλάκιση των 5 ηγετών της Ομόνοια (με την ταυτόχρονη φυγή προς την Ελλάδα πολλών αγνών πατριωτών λόγω του κλίματος τρομοκρατίας) για να αλλάξει πλήρως η στελέχωση και η γραμμή της.
Τα πρώην στελέχη του Χότζα, στα χρόνια του κομμουνισμού, ενώ οι βορειοηπειρώτες πατριώτες σάπιζαν στις φυλακές, αυτοί σπούδαζαν σε Πανεπιστήμια (υπήρξαν έμπιστοι του καθεστώτος που σπούδασαν ακόμη και στην Ελλάδα), εκμεταλλεύθηκαν την φυλάκιση και δίωξη της πατριωτικής πτέρυγας για να επιτελέσουν και πάλι το προδοτικό έργο τους.

Θυμόμαστε ακόμη το στημένο περιστατικό της Επισκοπής.
Θυμόμαστε και την "παράξενη" επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη λίγες ημέρες πριν το περιστατικό.
Ή μεμονωμένη επίθεση στο Αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής (που στρατηγικά δεν είχε καμία λογική), τελικά αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης προβοκάτσια και αφορμή για να διαλυθεί η σκέψη και ο αγώνας για την Αυτονομία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί του Zeri i Dropullit εχουν σαλέψει. Αν θεωρούν λαμπρή μια τέτοια εκδήλωση και κάτω από τέτοιες συνθήκες τι να πω; το χειρότερο όμως είναι που ό κοσμος έχει χάσει τελείως την εμπιστοσύνη στην ηγεσία και δεν μπαίνει καν στον κόπο να αντιδράσει. Θα το κάνει όμως με την ψήφο του και θα απάλαγεί μια και καλή από αυτους και τότε δεν θα μπορέσει να τους σώσει ούτε το ....έθνικό κέντρο που τόσο κόπτεται γι αυτούς....

Βορειοηπειρώτης είπε...

Στην εκκλησία όπου έγινε το μνημόσυνο των αποβιωσάντων στελεχών και το διάβασμα της βασιλόπιτας ήταν μόνο ο Έπαρχος Πωγωνίου και στο τέλος ήρθε ο κ. Μαλιούκης. Δε νομίζουμε όμως πως αυτό είναι κάτι ουσιαστικό.
Δεν έχουμε λόγο να λέμε ψέματα, δεν τους είδαμε και δεν τους βλέπουμε και σε κάποια φωτογραφία. Αν ήταν παρόντες ζητούμε συγνώμη και το παίρνουμε πίσω αλλά δε θα αλλάζαμε καμία άλλη σειρά από το κείμενο μας.

Ανώνυμος είπε...

Η αλλήθεια είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν εκφράζει πια τον ελληνισμό αλλα τα συμφέροντα της κλίκας. Όχι πως τον έκφραζε ποτέ, αλλά παλιότερα έκαναν περισσότερη προπαγάνδα να καλύψουν την αδρανειά τους. Τα τελευταία χρόνια που τους έφυγε ο Ξέρας και έμαθαν άσχημα στην καλοπέραση δεν κάνουν καν τον κόπο να κρύψουν την γύμνια τους.

Ανώνυμος είπε...

Kala na pathome. Emeis toys mathame etsi epidei leme den yparxei allos poy na milaei san ton Ntoyle. As ton afisume mia thitia ektos voylis gia na mauei na doyleyei kai oles. Na mathi akoma na ektimaei kai na sebete aytoys pou ton psifizoyn kai na mi koreideyei mazi toys. O ellinismos den xanetai ama minei o Ntoyles ektos voylis. Exei anteksei kai se xeiroteres katastaseis.

Ανώνυμος είπε...

to stelexoi tou koinonikou pasok pou einai?? Tzomakas,Dimitrakopoulou, kai o syntrofos Pantoulas pou itan....oeeoooo..... ti gyrisame twra sto syriza??xaxaxaxaxax.................

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι γίνεται έτσι; Είναι όλα ένα καλοστημένο παιχνίδι. Πως μπορεί κάποιοι που το παίζουν πατριώτες να είναι στην ίδια αίθουσα με τον Τάβο και να γιορτάζουν τα 22 χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πως ξέχασαν εκείνα που έχει κάνει ο Τάβος και τα 22 αυτά χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ; Αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος ίσως τα πράγματα για τον ελληνισμό να ήταν τελείως διαφορετικά ή μήπως όχι; Μήπως πραγματικά μας έχετε δουλέψει άγρια όλα αυτά τα χρόνια;;;

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη που διαφωνείς με το Μπάρκα. Πες αν εσύ είδες κάτι λιγότερο μαύρο απ΄αυτά που περιγράφει ο Μπάρκας. Με τη Ζερι της Δερόπολης να διαφωνήσουμε όλοι. Εγραψαν το ρεπορταζ όπως θα ήθελαν να ήταν τα πράγματα...
Το πρόβλημα είναι ότι με έναν Μπάρκα δεν έρχεται το τέλος της αντεθνικής αυτής ηγεσίας

Ανώνυμος είπε...

Na eëiste sigozroi. Dulew kai TAVOS ua skotothune ksana. O Dules pou tou tin efere tou TAVOU. "Prosefere" symahia sto RAMA me oro na dhioksei ton TAVO apo to S.Koma. Tora TAVO kai Dule ejinan ena gia na fane to Ksera. O Dules yposqethike ston TAVO oti tha ton voithisei na vgei vouleftis afoëz fëane apo keinoëz ton Ksera. O Dules kserei p. kallëa ëoti o Tavos dhen bgainei vouleftis. Tote tha katallëavei o TAVOS ëoti dhen patsisan, alla pigan 2:0 gia to Dule. O Dules dhen ksehnaei oti o TAVOS dhen ton afise na jinei pote vouleftis sti Deropoli... oute o TAVOS dhe to lismonei. Ekeino poz mporei na svsei tin "filia" tous einai an dhe bgei vouleftis kai o Dules. Afto dhiskollo na simvei giati oi Albanoëi perissëotero apëo ton TAVO, Barka kai Ksera thelozn to Dule sth vouli kai ollo kai kapia tripa tha vroune na ton mpasoun ekei... Mollon oti oi pistinoi ehoun sfiksei poli kai o Dules mas tha kindinepsei afti ti fora. Kairos itan

Ανώνυμος είπε...

Δεν προσδοκάμε τίποτε από την νυν ηγεσία της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ". Είναι μια στημένη ηγεσία που έχει βγει από μη δημοκρατική διαδικασία και αυτή την στιγμή δεν εκπροσωπεί ούτε το 1/20 του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ο Ντούλες όπως εκφράζεται πολιτικά είναι "εκπρόσωπος" όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας, και δεν μπορεί από αυτό το βήμα να εκπροσωπήσει το Β/Η ελληνισμό. Χρειάζεται ριζική αλλαγή. Χρειάζεται μια καινούργια αρχή. Και αυτή η αρχή ξεκινάει από τον ίδιο τον εαυτό μας. Όλοι οι διανοούμενοι, πνευματικοί, επιχειρηματίες, αλλά και απλοί άνθρωποι βορειοηπειρώτες έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάντια. Βεβαίως και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν αυτοί που με τη δική τους συμμετοχή μα εκπροσωπούσαν έως τώρα σε αυτό το σκηνικό που λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν έπραξαν το αυτονόητο, δεν κατήγγελλαν την απραξία, την τρομοκρατία και την προδοσία. Και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έχουν εκείνοι οι εθνικοί κύκλοι που εμείς πιστεύαμε ότι κάνανε καλά τη δαυλιά τους και που χρηματίσανε αυτή την κατάσταση για 15 ολόκληρα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Είναι αδιαπραγμάτευτο το συμπέρασμα. Είναι μηδέν. Θέλουν ή δεν θέλουν να το αποδεχτούν κάποιοι. Ακόμα και ο πιο αγράμματος άνθρωπος δεν χρειάζεται δάσκαλο για να το κρίνει αυτό. τέλος. Μην περιμένουμε από τους ίδιους να αλλάξουν τρόπο και ούτε σχολή. Με ληγμένα υλικά δεν φτιάχνουμε τίποτε. Το μάθημα μας διδάσκει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αν θέλουμε να υπάρχουμε και να ζούμε παραδοσιακά και ελεύθερα σε αυτά τα ιερά εδάφη με όλα τα απαραίτητα δικαιώματα που χαίρεται ένας ελεύθερος άνθρωπος πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτή την αρχή και διαδικασία. Ο καθένας από τη πλευρά του μπορεί, φτάνει να σκέπτεται και να πράττει ελληνικά. Ο Μπάρκας καλά τα λέει και καλή είναι η κριτική. Αλλά από εκεί και πέρα, πια η πρόταση του για το αύριο?? Μπορεί κάποια άλλη πολιτική δύναμη να μας εκφράσει? Πια πρέπει να είναι η συνέχεια? Μακριά από τα αλβανικά κόμματα. Το νέο ελληνικό κόμμα ΕΕΜΜ που ιδρύθηκε εδώ και δυο χρόνια έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές να στηριχτούμε για μια καινούρια αρχή. Μπορεί να μας εκπροσωπήσει. Δείχνει ότι κάνει προσπάθειες και εκφράζει ελληνισμό. Δέχεται τη συμμετοχή μας και τη διαφάνεια. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Με τη συμμετοχή μας θα επιβάλουμε και απόψεις και κατευθύνσεις εις όφελος του ελληνισμού.
Νικόλαος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

DIASPASTES
ENOTHITE KAI ASTE TIS TAMPELES XANOMASTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
KEAD-MEGA-STAR-ANT1-ERT1-ERT2
KITAXTITE STON KATHREFTI KAI META GRAPSTE DIMOSIO LOGO (GIA TON K MPARKA K PLASTIRA TO TELEYTEO)

Ανώνυμος είπε...

THA KANO ENA KOMMA ALLO OXI SAN AYTA
TO KALHTERO - TREKSTE -EXEI KAI KAREKLES
ELLATE SYSPIROTHITE

Ανώνυμος είπε...

Mi mperdhezete tin OMONOIA me tin ijesia tis. Einai dzo djaforetika pragmata. H OMONOIA einai to thima tis hgesias tis.
Το ίδιο λέει και ο πρόεδρος Παπούλιας στο μήνυμά του. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει όλοι εμείς, άτομα σύλλογοι οργανώσεις, βουλευτές να καταδικάσουμε αυτή την ηγεσία, μεμονωμένα ή ομαδικά. Πρέπει να το καταλάβει αυτό και η Αθήνα. η Βόρειος Ήπειρος δεν ανήκει σε κανένα προσωπικά, σε καμιά ηγεσία. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό για να σώσουμε τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΠΛΑΣΤΗΡΑ σε συγχαίρω για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που έχεις. δεν νομίζω πως χρειαζόμαστε κάτι καινούριο μετά από 22 χρόνια. Την οργανωσή την έχομαι και λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν δεις τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της θα καταλάβεις πως έχουν γίνει αγώνες μέσα από την ΟΜΟΝΟΙΑ και έχουμε πετύχει πράγματα. το μόνο που χρειάζεται είναι να την πάρουμε από τα νύχια των ανθρώπων που την έχουν καταλάβει και την χρησιμοποιούν μόνο για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και να λειτουργήσει όπως πρέπει, εφαρμόζοντας το καταστατικό της.
Η μια λύσει είναι να κάνουμε εκλογες σε όλη την ΕΕΜ και όποιον θέλουν οι πολοί να διοικήσει. Να είναι ο ερχηγός όλων τον ελλήνων και όχι των λίγων όπως είναι τώρα.
Το δεύτερο είναι στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται να μην δόσουμε προσωπικό ψήφο στο Ντούλε για να πάψει να εκμεταλεύεται την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο άνθρωπος αυτός τα τελευταία 15 χρόνια εκμεταλεύεται την ψήφο των ΒΗ χωρίς να νιάζεται για κανένα πρόβλημα που απασχολεί τους ΒΗ. Δεν ανέλαβε ποτέ του μια πρωτοβουλία. Εμφανίζεται στο χώρο μόνο όταν έχει εκλογές να ξανακλέψει την ψήφο του λαού.

Μεσοποταμίτης είπε...

Αγαπητέ Πλαστήρα, σέβομαι τον προβληματισμό σου. Θα συμφωνούσα όμως σε πολλά με τον ανώνυμο 10:42. Τα πρώτα χρόνια η Ομόνοια μπόρεσε και συσπείρωσε, μπόρεσε και ενέπνευσε τους βορειοηπειρώτες, γιατί τη διοικούσαν άνθρωποι που είχαν αναλώσει τη σάρκα και το πνεύμα τους για τον Βορειοηπερωτικό Ελληνισμό. Οι πρώτοι πρόεδροί της, Ανδρέας Ζαρμπαλάς, Σωτήρης Κυριαζάτης και Γιώργος Λαμποβιτιάδης βρέθηκαν στο τιμόνι της Ομόνοιας έχοντας προηγούμενη προσφορά στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και έχοντας τελειώσει τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Οι επόμενοι, Βαγγέλης Ντούλες, Γιάννης Γιάννης και Βασίλης Μπολάνος αναρριχήθηκαν στην Ομόνοια χωρίς να έχουν παρελθόν στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ο πρώτος εξαιτίας των φιλικών δεσμών με το προηγούμενο καθεστώς που τον είχε στείλει να σπουδάσει στην Ελλάδα, ο δεύτερος,λόγω του νεαρού της ηλικίας και ο τελευταίος λόγω της γενικής ιδεολογικής, πολιτικής και πνευματικής ανεπάρκειάς του. Οι τρεις πρώτοι δεν είχαν τι να χάσουν, παρά να κερδίσουν τη Βόρειο Ήπειρο, οι τρεις τελευταίοι θα έπρεπε να τα ζυγίσουν τα πράγματα. Κι όταν ζυγίζεις πάντα η ζυγαριά γέρνει προς τον εαυτό σου. Σπάνια μπορεί να γέρνει και προς τον εαυτό σου και προς τη Βόρειο Ήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κάθε που γράφει ο Μπάρκας γίνετε χαμός!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Μ.Α.Β.Η. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90 ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΔΕΣ" ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ.ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Οι πατριώτες που διακινδύνεψαν τη ζωή τους
(το "πατριώτες" δεν είναι ειρωνικό, αλλά απολύτως κυριολεκτικό),
ας ψαχτούν να βρουν ποιος τους καθοδήγησε, ποιος τους έδωσε τους χάρτες,
ποιος πιθανώς τους προμήθευσε τον εξοπλισμό
και ποιος τους καθοδήγησε να κάνουν το συγκεκριμένο χτύπημα
που τελικά -άθελά τους φυσικά- αποτέλεσε αφορμή να συλληφθεί, να φυλακιστεί και να εξοβελιστεί τελικά η πατριωτική πτέρυγα από την Ομόνοια και να καταλήξει στα χέρια των πρώην κομμουνιστών και να πάψει κάθε φωνή διεκδίκησης Αυτονομίας για πάνω από 10-15 χρόνια (με εξαίρεση τον μητροπολίτη Κονίτσης που ουδέποτε σταμάτησε να τελεί τις εκδηλώσεις για την Αυτονομία και να την διεκδικεί).
Υπήρχε τουλάχιστον ένας χαφιές ανάμεσά τους, αυτός που τους καθοδήγησε, ας ψάξουν έσω κ τώρα να τον βρουν (αν δεν έχει εξαφανιστεί ήδη).

Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια: και οι πατριώτες συνελήφθησαν αμέσως μόλις μπήκαν στην Ελλάδα (σε "τυχαίο έλεγχο" στο δρόμο βρήκαν τα όπλα και τις στολές) και τα παλικάρια της Ομόνοιας συνελήφθηκαν και η Ομόνοια άλλαξε πορεία.

Ανώνυμος είπε...

Gia poia epeteio milate bre paidia oloi sas??
Egw ,edw kai kamia 15-ria xronia parakoloythw mono mnimosyna sti Dervitsani !!
Tin kyriaki loipon,mages,sta xronia pou leme tis makaritissas tis organwsis,ta eixe ola :
Kai papades,kai psalmous kai trisagia,allakai kolyva(pita) pou moirasan sto telos.Kai akoma ena thlyvero trapezi gia tous paratrexamenous.
Eida tous ponemenous "syggeneis" tis klikas katasygkinimenous,alla kai tous thytes na bgazoun flogerous logous gia ti makaritissa,stin ousia epistrefontas ston topo tou egklimatos.
zwi se logou sas !!!

Ο Αθώος είπε...

Παίδες μη το ψάχνεται! Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι σαν την Βόρειο Ήπειρο, γελάδα της ράτσας που την αρμένε όλοι και έχει για όλους γάλα...
Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιδίωξε να οικειοποιηθεί τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Αφαίρεσε αρκετά (χρόνια) από την ιστορία της, τα πιο κρίσιμα ίσως. Αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε ξανά φτωχή. Ήρθε σε μοίρα πεθαμένης και άθαφτης γιατί έτσι την κατάντησε η ηγεσία της. Κόψτε και τις μαλακίες για το επεισόδιο της Επισκοπής και τη δίκη με τους 5-6. Ήταν ένα καλοσχεδιασμένο παιχνίδι. Από την μια το αλβανικό κράτος, από την άλλη σε ρόλο ερασιτέχνη και μαριονέτας κάποιο δικοί μας με πολλά καρφιά των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών όπως "Η καρφίτσα" οι "Μπεσνικ" (δυο με το ίδιο όνομα). Την πλήρωσε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Μέσα σε 3-4 χρόνια δεχτήκαμε την δεύτερη μεγαλύτερη φυγή στην Ελλάδα και δεν ξανασηκώσαμε κεφάλι. Τα ίδια καρφιά (εκείνα που οι αλβανικές υπηρεσίες δεν τα έκαψε τότε, συνεχίζουν να ελέγχουν την ΟΜΟΝΟΙΑ και να διοικούν την Ε.Ε. Μειονότητα. Αυτά

Ανώνυμος είπε...

Η Ομόνοια έχει πέσει πια σε χέρια τεμπέληδων. Την αφήνουν ένας-ένας. Πρόσφατα και ο Γενικός της Γραμματέας, ο οποίος από το να μετράει λέξεις, προτίμησε να μετράει ψήφους. Από γλωσσολόγος, έγινε εκλογικός εφοριακός.

Ανώνυμος είπε...

11.20. Οι Αλβανοί ξέρουν να φροντίζουν τα δημιουργήματά τους. Τον σπούδασαν με λεφτά της Ελλάδας, τους εξυπηρέτησε όλα τα χρόνια, τον έβαλαν επικεφαλής σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα πρώτης τάξεως σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα, το βούλιαξε και τώρα προ συντάξεως του έδωσαν ένα καλό πόστο, με μιστό υπουργού.... και να τους εξυπηρετήσει ξανά στο θεσμό αυτό κλειδί για τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Αλβανία. ... Τι σου φυλάει η μοίρα όταν είσαι καλός υπηρέτης των αφεντικών σου. Από το αρμέγεις αγελάδα σε καρέκλα με αξία υπουργού !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, 3:43, όταν το έγραψα δεν είχα υπόψη το συλλογισμό σου, αλλά συμφωνώ απόλυτα. Επιτέλους, υπάρχουν και δύο βωρειοηπειρώτες που σκέφτονται το ίδιο. Δεν κάνουμε κόμμα μαζί, χωρίς Ομόνοια που σημαίνει Διχόνοια και χωρίς ΜΕΓΑ που σημαίνει Μικρός;

Δημοσίευση σχολίου