Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Είναι ένα θέμα που άρχισε να εμφανίζεται δειλά πριν τις ευρωεκλογές του 2009. Κυκλοφορούν διάφορες διακηρύξεις, άλλες με το μανδύα της ελληνοαλβανικής φιλίας και άλλες με περιεχόμενο εθνικιστικό και υβριστικό εναντίων των ελλήνων. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι πάνω από 500.000 και σίγουρα υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό τους.
Δεν ξέρουμε ποια θα έπρεπε να ήταν η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος, αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν υπήρχε μεταναστευτική πολιτική. Ούτε τι είναι δίκαιο ξέρουμε, σίγουρα όμως δε θα μας είναι ευχάριστο.
Ίσως την απάντηση την βρείτε στο τραγούδι…

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

oi periswteroi apo aytoys toys 500.000 einai Ellhnes. H Ellada na mhn roys antimetopizei san Albanoys alla na toys entaksi san Ellhnes

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχάς συγχαρητήρια για το ιστολόγιο.
Εύχομαι να αποκτήσετε μεγάλη αναγνωσιμότητα γιατί σας αξίζει.
Στον προηγούμενο ανώνυμο:
Τι εννοείς όταν γράφεις ότι οι περισσότεροι είναι Έλληνες;
Άλλοι είναι οι Βορειοηπειρώτες που είναι Έλληνες, δεν φταίνε αυτοί αν η ιδιαίτερη πατρίδα τους, η Βόρεια Ήπειρος βρέθηκε υπό αλβανική κατοχή, κι αλλοι οι Αλβανοί. Όλοι ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα και πάνω από όλα κάποιοι που έχουν καταφέρει κι έχουν πιάσει θέσεις σε εφημερίδες παριστάνοντας τους δημοσιογράφους και αλλού. Αλβανικό κόμμα θέλουν να ιδρύσουν αυτοί οι "φιλέλληνες" με επικεφαλής τον Τσάμη Τσενάϊ, γι αυτό έκαναν τα πάντα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε μη δικαιούχους, δηλαδή Αλβανούς. (Από που κι ως που;)Αναζητούν ψήφους και ανάμεσα σε Ασιάτες ππυ είναι μουσουλμάνοι, γι αυτό έχουν κάνει τα πάντα προκειμένου να δοθεί ιθαγένεια και σε αυτούς. Πιστεύουν ότι λόγω θρησκεύματος θα ψηφίζουν το κόμμα των Τσάμηδων (στη ουσία τέτοιο θα είναι).
Ελληνική ιθαγένεια να πάρουν οι Βορειοηπειρώτες, χίλιες φορές ναι, οι Αλβανοί όχι. Δεν είναι Έλληνες, έχουν πατρίδα την Αλβανία κι εκεί να πάνε να ασκούν τα δικαιώματά τους. Αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που έπρεπε να δουν με μεγάλη προσοχή τα κόμματα των Βορειοηπειρωτών και γενικά τα σωματεία. Πολλοί Αλβανοί, οικογένειες ολόκληρες βρίσκονται στην Ελλάδα με πλαστογραφημένα χαρτιά Βορειοηπειρωτών! Δεν μιλάω για Αλβανούς που βρίσκονται μέσα σε μεικτούς γάμους αλλά για Αλβανούς που δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση με τη Βόρειο Ήπειρο. Με πλαστογραφημένα χαρτιά έχουν πάρει αγροτικές συντάξεις σαν Βορειοηπειρώτες και απολαμβάνουν όλα τα προνόμια των Βορειοηπειρωτών. Αυτοί θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να τους αφαιρεθούν τα χαρτιά αυτά, να τους στείλουν και στον εισαγγελέα.
Μάλλον πρέπει να είσαι Αλβανός εφ όσον προσπαθείς να τους βάλεις όλους στο ίδιο σακί, Βορειοηπειρώτες και Αλβανούς, αλλά, φίλε, εμείς που δεν είμαστε Βορειοηπειρώτες, αλλά Έλληνες που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα, δεν τους βάζουμε στον ίδιο παρανομαστή. Οι πιο πολλοί Αλβανοί δεν έχουν διάθεση να ενταχθούν σαν Έλληνες παρά μόνο για να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον με το ζήτημα των δολοφόνων Τσάμηδων και για τα προνόμια που θα έχουν με την ελληνική ιθαγένεια.
Προς τον ιδιοκτήτη:
Και πάλι συγχαρητήρια για το ιστολόγιο και την ωραία ύλη του.
Θα σε προτείνω στους γνωστούς και φίλους.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ. Η Ελλάδα θεωρεί Έλληνες μόνο αυτούς που αναγνώριζε και ο Χότζα. Στο χωριό του Αρσάκη που είναι Βορειοηπειρώτης, δυστυχώς σήμερα μιλούν Αλβανικά. Εγώ θα ήθελα πολύ να αισθάνονται Έλληνες και να μιλούν Ελληνικά. Η Ελλάδα όλους αυτούς αλλά και τα ορθόδοξα αλβανόφωνα σήμερα χωριά όπως το Μουρσί, το Σοπίκι, την Πετσά, τη Μουζίνα, το Λάμποβο και πολλά άλλα τα θεωρεί Αλβανικά.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, πιθανόν να μην κατάλαβα επειδή δεν είμαι από τη Βόρειο Ήπειρο. Αν είναι Έλληνες, συμφωνώ να ενταχθούνε. Νομίζω όμως ότι όλοι ξέρουν ότι ο Χότζα σκόπιμα δεν αναγνώρισε και την υπόλοιπη Βόρειο Ήπειρο. Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Μπερίσα.
Προτείνω να γίνει μιά ημερίδα, μία έκθεση τώρα το καλοκαίρι ή κάποιου άλλου είδους εκδήλωση στον ελλαδικό χώρο προκειμένου να ενημερωθούν και οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν. Να μάθουν ότι η Βόρεια Ήπειρος είναι πιο εκτεταμένη από αυτήν που μας παρουσιάζουν. Καλό θα ήταν να το αναλάβουν κάποιοι φορείς. Πιστεύω ότι θα είχε ανταπόκριση.
Ο δεύτερος ανώνυμος.

Κωνσταντίνος Α. είπε...

Καλή δουλειά.Μόλις ανακάλυψα το blog σου.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια

Δημοσίευση σχολίου