Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων



Ταυτοποιήθηκαν οι δύο νεκροί

Πως σχολιάζεται η επιχείρηση στην Αλβανία
Νεκροί έπεσαν δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων από πυρά αστυνομικών σε επιχείρηση στο χωριό Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία, που βρισκόταν από το πρωί στην περιοχή, με τη βοήθεια θερμικής κάμερας είχε καταφέρει να εντοπίσει τους επικίνδυνους δραπέτες, στήνοντας ενέδρα για τη σύλληψή τους σε μία χαράδρα.

Λίγο μετά τις 9 ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν οι καταζητούμενοι επιχείρησαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αστυνομικούς και να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες, ενώ εικάζεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν.


Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επικίνδυνη ομάδα να είχε από καιρό χωριστεί.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε καταζητούμενοι είχαν δραπετεύσει το Μάρτιο από τις φυλακές των Τρικάλων. H αστυνομία εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται σε συναγερμό για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.

Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα.

Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν συμμετοχή και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ένας από τους δραπέτες, ο 36χρονος Μάριο Κόλα υπήκοος Αλβανίας, συμμετείχε στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια.

Ποιο είναι οι δύο νεκροί
Συμφωνα με τα αλβανικά μέσα που επικαλούνται πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι: Ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.



Πως σχολιάστηκε στην Αλβανία
Η δράση και καταδίωξη των κακοποιών παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον και από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ενώ τονίζεται με έμφαση πως για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους επιχείρηση λαμβάνουν μέρος οι ειδικές δυνάμεις του στρατού. Πολλά είναι τα σχόλια που γράφονται σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπου στα περισσότερα σχόλια οι συμπατριώτες τους εκφράζουν την ικανοποίηση για τον εντοπισμό τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ενώ δε λείπουν και αυτά που εκφράζουν τη συμπαράσταση στους εγκληματίες καθώς θεωρών ως αντίποινα στη βαρβαρότητα των ελλήνων έναντι των αλβανών!!!  Μεταφέρουμε χαρακτηριστικό σχόλιο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι το οποίο αναφέρει «… να σκοτώσουν και τους άλλους, πέντε εγκληματίες λιγότεροι …»   

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

ella re ti egine; arhise to kratos na dhoulevei; les;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΚΟΛΟΑΛΒΑΝΟΙ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ!Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ...ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

Υ.Γ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΤΟΝ KOΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει η Βόρεια Ήπειρος με τους εγκληματίες φίλε 12.52. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Εχει, και μεγάλη σχέση φίλε. Είναι Ελληνική γή που την πήραν με την βία και σκοτωμο0ύς τα τομάρια οι Αλβανοί.

Ανώνυμος είπε...

oyte enas na mini na figoyn oli apo tin ellada mas vromoskila oli ine kolofaraaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα ΕΚΑΜ φάτε και τα υπόλοιπα αλβανικά κτήνη να ξεβρωμίσει ο τόπος!
Αλβανός καλός μόνο νεκρός

Ανώνυμος είπε...

Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ
ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΉ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;
ΠΕΝΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ΕΚΑΜ ρε παιδιά;Την λύση την έδωσε ο Στρατός μέσω του ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) αλλά δεν το αναφέρουν επειδή από το 1974 και μετά δεν θέλουν να λένε ,τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. ,καλό λόγο για τον Στρατό μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέπω την υπόθεση από μια άλλη οπτική γωνία. Την αστείρευτη ενέργεια αυτών των ... ας τους πει ο καθένας όπως θέλει και με το δίκιο του. Αυτή η φυλή με την οποία είμαστε αδέλφια επειδή καταγόμαστε από τους ίδιους θεούς, αυτή η φυλή λέω, οι Αλβανοί δηλαδή - αν καταφέρει να δαμάσει την εγκληματικότητα, το μόνο στοίχημα που το έχει δύσκολο να κερδίσει, θα έχει μέλλον στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Δημοσίευση σχολίου