Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τα καλώς και κακώς κείμενα των αντιδράσεων των βορειοηπειρωτών για τις συντάξεις του ΟΓΑ



Ποιόν εκπροσωπεί ο συνδυασμός ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ;
Του Παναγιώτη Μπάρκα                  
Εύγε στους Έλληνες βορειοηπειρώτες υπερήλικες! Έδωσαν ακόμα ένα μάθημα, στην πολιτική ηγεσία και στην ίδια την Ελλάδα. Έδειξαν πράγματι ότι τους αξίζει ο χαρακτηρισμός ότι αποτελούν τους τελευταίους φύλακες των εθνικών μας αξιών στον τόπο που κληρονόμησαν και δεν έχουν σε ποιους να τον παραδώσουν.
Το πλήγμα που δέχτηκαν με την κατάργηση του επιδόματος του ΟΓΑ, είναι πολύ βαρύ γι΄ αυτούς προσωπικά και για το συλλογικό εθνικό μας συμφέρον. Λογικό ήταν να πάνε σύσσωμα και να διαμαρτυρηθούν σε όλους τους ελληνικούς θεσμούς, πολιτικούς, πολιτειακούς, διπλωματικούς κλπ.
Λογικό ήταν να οργανώσουν και πορεία διαμαρτυρίας προς το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, είτε σε εκείνο της Κορυτσάς, είτε στην πρεσβεία στα Τίρανα, διότι κατά βάθος και στην ουσία το επίδομα του ΟΓΑ αυτοί το θέλουν για να παραμείνουν στις εστίες τους και οι εστίες μας τους έχει τώρα πολύ ανάγκη.
Και αυτοί αποφάσισαν στις 18.02.2013 να οργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Όμως παραιτήθηκαν (εκτός από μερικές δεκάδες) όταν διαπίστωσαν ότι οι διοργανωτές της πορείας τους είχαν προκαταρκτικά σκεφτεί να μετατρέψουν την δίκαιη διαμαρτυρία τους σε τροφή των αλβανικών τηλεοπτικών καναλιών. Η εθνική τους αξιοπρέπεια δεν το επέτρεπε ….! Το μήνυμά τους ήταν ξεκάθαρο, ότι ως πραγματικοί Έλληνες Βορειοηπειρώτες ποτέ δε θα ζητήσουν την στήριξη αλβανικών παραγόντων στις διεκδικήσεις τους προς την Ελλάδα. Το θεώρησαν εθνική προσβολή και δεν εισάκουσαν….
Και είχαν δίκιο τα Αλβανικά ΜΜΕ, επειδή εθνικά βόλευε, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ασήμαντη πλέον διαμαρτυρία τους. Πρόβαλαν μάλιστα και πανό στα οποία αναγράφονταν «Όχι άλλες χαμένες πατρίδες», που σε άλλες περιπτώσεις θα αποτελούσε αφορμή για έξαρση κύματος αλβανικού εθνικισμού.
Ήταν επίσης τραγικοκωμικό το γεγονός παράταξης  πολυάριθμων αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων «σε υπεράσπιση» του Γενικού Ελληνικού Προξενείου από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες υπερήλικες….!
Σε όλη την υπόθεση επισύρει την προσοχή το γεγονός ότι τα αλβανικά ΜΜΕ γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια για τις κινήσεις και τους στόχους της πορείας διαμαρτυρίας των υπερήλικων. Ήταν ενημερωμένα από τον έπαρχο της Πάνω Δρόπολης Χρίστο Ντούτση (ως βασικός οργανωτής). Την ίδια στιγμή δεν ενδιαφέρθηκε να ειδοποιήσει κανένα ελληνικό κανάλι και ΜΜΕ… που σημαίνει ότι εσκεμμένα επιδίωξε να περάσει μηνύματα στην Αθήνα μέσω των Αλβανικών ΜΜΕ. Γιατί, όμως;!!
Η κίνηση του Ντούτση, επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι οι όποιες πολιτικές κινήσεις τους είναι αυστηρά πλαισιωμένες στα αλβανικά συμφέροντα και προς εξυπηρέτηση αυτών, μέχρι ακόμα και το ρεζίλεμα της Ελλάδας.
 Επίσης, το όλο σενάριο  επιβεβαιώνει ότι οι ντούτσιδες της πολιτικής ηγεσίας που εκπροσωπεί (και ευτυχώς είναι η ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ) θέλουν να επωφεληθούν προσωπικά και να καρπωθούν αυτοί τα θετικά αποτελέσματα των μαχών που δίνουν πραγματικά πολλοί φορείς, (πλην τους ανωτέρω) για να μη καταργηθεί  το επίδομα του ΟΓΑ προς τους παρήλικές μας, ή να αντικατασταθεί από άλλους πόρους. Ο Ντούτσης  ισχυρίστηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, ότι μετά από το δικό του διάβημα στο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, υπήρξε αμέσως η διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση….(!!) Έλεος, όταν για το θέμα αυτό είναι γνωστό πώς δίνουν σκληρές μάχες πολλοί θεσμοί, πολιτικά πρόσωπα, διπλωμάτες κλπ. Θα σεβαστώ την δική τους σεμνότητα και δε θα αναφέρω ονόματα δικών μας πολιτικών «αντιπάλων» της ηγεσίας ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ. Αλλά θα τονίσω ότι αξιοποίησαν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές μετοχές και έφθασαν αθόρυβα μέχρι τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του ζητήσουν την εύρεση λύσης επί του συγκεκριμένου. Και έχουν την δέσμευση του. Αλλά δεν βγαίνουν στα κανάλια, ότι αυτοί είναι οι σωτήρες, διότι κρίνουν με τη λογική ότι σημασία έχει το θετικό αποτέλεσμα και όχι η προσωπική τους δόξα.
Από την άλλη πλευρά εξοργίζει η πολιτική εγκατάλειψης της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και επί του συγκεκριμένου θέματος.
Οι Ντούλες-Μπολάνος, ήταν στην Αθήνα όταν ετοιμάζονταν και πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των Βορειοηπειρωτών συνταξιούχων του ΟΓΑ (13 Φλεβάρη, μια μέρα πριν από τη συνάντηση των τεσσάρων Βορειοηπειρωτών εκπροσώπων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ). Λογικό ήταν, ώστε από κοινού με άλλους φορείς,  να αποτελούσαν την καρδιά της πορείας διαμαρτυρίας. Δεν παρευρέθηκαν διόλου. Τους εγκαταλείψαν για πολλοστή φορά τους Βορειοηπειρώτες και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Είναι η γνωστή χαιρεκάκησα συμπεριφορά τους. Το ίδιο έκαναν όταν 250-300 Έλληνες βορειοηπειρώτες φοιτητές είχαν πρόβλημα με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Οι φοιτητές κατέβηκαν σε απεργία πείνας. Η συγκεκριμένη ηγεσία έπινε ακριβά κρασιά σε πολυτελέστατα μαγαζιά της Αθήνας. Το ίδιο και με το μηνιαίο επίδομα των 70 Ευρώ των δασκάλων. Το ίδιο και με την κατάργηση της υποτροφίας των 1150 Ευρώ ετησίως των ελλήνων φοιτητών στο Τμήμα  Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.
Λογικό είναι το συμπέρασμα ότι ο Ντούλες και Μπολάνος δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να σταθούν στο πλευρό των συνταξιούχων του ΟΓΑ, εφόσον δικά τους ήταν τα ραβασάκια κάτω από τις πόρτες των σπιτιών αυτών, μέσω των οποίων τους απειλούσαν ότι αν δεν ψηφίσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ θα τους κόψουν τις συντάξεις. (!!)
Κάποια άλλη εκτίμηση αναφέρει ότι Ντούλες και Μπολάνος δεν παρευρέθηκαν στην πορεία επειδή ήταν εκεί και η Χρυσή Αυγή και φοβήθηκαν μη τους κατηγορήσουν οι Αλβανοί ότι σύμπραξαν στην Αθήνα (!!)
Οι ίδιοι πάντως έδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βρουν στηρίγματα ώστε στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ την επόμενη (14.02.2013), να εμφανίζονταν ως οι αναντικατάστατοι εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και για την εκλογή τους (του Ντούλε) στις επικείμενες βουλευτικές στην Αλβανία, το έθνος πρέπει να κάνει τις μέγιστες θυσίες. Αυτοί και μόνο αυτοί έχουν στα χέρια «το πυρηνικό» όπλο που «εξασφαλίζει» στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό την εκπροσώπηση στην Αλβανική Βουλή. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι εγγυητές της ενότητας. -Αλλά παρά τις τεράστιες προσπάθειες δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι οι υπεύθυνοι ης διάσπασης.
(Επιβεβαίωσε το συμπέρασμα αυτό το γεγονός ότι ο Ντούλες και μετά τη συνάντηση στο ΥΠΕΞ, έμεινε στην Αθήνα. Περνάει πόρτα την πόρτα, φιλάει κατουρημένες ποδιές, μπλοφάρει με προηγούμενα εκλογικά αποτελέσματα, αλλάζει κοστούμια, κατεβάζει επίλεκτους λόγους, κάνει χειρονομίες ηγέτη, αφήνει να εννοηθεί ότι  ο πατριωτισμός των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών έχει βρει την τελευταία  στέγη  μόνο σ΄ αυτόν και σε κανένα  άλλο. Και όλα αυτά για να μπορέσει να τσακίσει τον πρόεδρο του ΜΕΓΑ και το ίδιο το ΜΕΓΑ, που τον απειλεί άμεσα στην εκλογή του. Ο πρόεδρος του ΜΕΓΑ όμως, με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει και την δυναμική του εθνικού χρέους παρευρέθηκε και στους συνταξιούχους και στον Αβραμόπουλο. Την ίδια στιγμή γνωρίζει ότι πριν πάει στην Αθήνα, οφείλει να οργώσει την εθνική ελληνική μειονότητα, να δει κατάματα τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους και να λάβουν από κοινού αποφάσεις)  
Καταλήγω συμπερασματικά ότι στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ–ΚΕΑΔ και για την προκειμένη περίπτωση αρμόζει πλήρως η λαϊκή παροιμία που λέει: «Το χωριό καίγονταν η μπάμπω λούζονταν» και όχι μόνο τόσο αλλά η μεθόδευση της πορείας διαμαρτυρίας των συνταξιούχων μας του ΟΓΑ, δλδ του πόνου τους, έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ως τροφή για τα αλβανικά ΜΜΕ για να μας ρεζιλέψουν στις σχέσεις μας με την Ελλάδα, δείχνει ότι το άρμα τους καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα, την εθνική, ηθική και ελληνική αξιοπρέπεια  του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
ΤΕΛΟΣ
Του Παναγιώτη Μπάρκα   
Αργυρόκαστρο 18.02.2013   

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

ah idhieteri mou patris
pou s' ena douci esy horis
pos se katandisan etsi
ti kseftilla
o doules ean den ehi kllarina den paei. as kanonizan kllarina.
ean oi v/ipirwtes katevoun mazika se mia poli megali kinitopoiisi, tote kai mono tote tha tihoun anallogis prosoxis kai antimetopisis.
afto prepi na to empedhosoume kai na to kanoume praksi
v/ipirotes mporoume mono an enothoume.

Ανώνυμος είπε...

O ntoutsis ws arxigos koperativas den akoui kanenan.

Ανώνυμος είπε...

Ta hapia tou ta perni stin ora tou o Barkas.Poles parestisisis ke fandaksipliksies parousiazi teleftea.Prosekte to to pedi min to hasoume ke den tha ehume me pione na gelame ke na pername tin ora mas.

Ανώνυμος είπε...

Otan o Barkas apiluse theus ke demones me apergia pinas ekso apo to proksenio ke apo tin arhiepiskopi gia na ikanopioisi prosopika tu simferonda den ta ihe skefti ola afta pu mas leoi simera.Tote den thigotan i ethniki aksioprepia. Tote den ipirhan alvanika mesa pu ekmetalevotan ta legomena su.Ere daskale pu didaskes ke nomo den e kratages.Barka tis kutoponiries eki pusu pernane.
Emis se kserume kala ti kalpiki lira ise.........

Ανώνυμος είπε...

Barka.. Ti eixes Gianni mou? Ti eixa panta!!!

Οι φίλοι του Μπάρκα είπε...

Endhjaferthikame 4:31 gia ta hapia tou Mparka kai pliroforitzhikame oti me tin ygeia tou ta paei mia hara o anthropos. Ara ehete na akousete akoma polla.
5.46 o Barkas ehei merimnei monëimos na apallëaksei tin E.E. Meionotita kai thn OMONOIA apo to karkinoma tis ijesias tis OMONIAS

Ανώνυμος είπε...

Ο συντάκτης του κειμένου είναι προφανές πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο πόλεμος χαρακωμάτων "ΚΕΑΔ - ΜΕΓΑ" και προφανώς το προσωπικό του μένος κατά του Ντούτση. και κάποιός άσχετος από το χώρο μας καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μια καθαρα ιδιοτελή και μνησίκακη τοποθέτηση.

Καλό είναι όλοι να δείνουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις των γερόντων μας και να τους ενισχύσουμε και πρακτικά και ηθικά αντι να αρχίζουμε τις κοκορομαχίες.

Αποψή μου .... καλά κάνει ο Ντούτσης και δεν ακούει κανέναν. προτιμώ όσους σκέφτονται, αποφασίζουν και πράττουν και ασ κάνουν και λάθοι από τους τηλεκατευθυνόμενους.

Οι φίλοι του Μπάρκα είπε...

Endhjaferthikame 4:31 gia ta hapia tou Mparka kai pliroforitzhikame oti me tin ygeia tou ta paei mia hara o anthropos. Ara ehete na akousete akoma polla.
5.46 o Barkas ehei merimnei monëimos na apallëaksei tin E.E. Meionotita kai thn OMONOIA apo to karkinoma tis ijesias tis OMONIAS

Ανώνυμος είπε...

Barka ise vutigmenos os to lemo mes ti laspi ke osi laspi ke na petas stus alus den se ksepleni ute o Iordhanis potamos.Ektos tis psihiatrikis tora hrizis ke ofthalmikis ke orl eksetaseos.O vorioipirotis ke ta ala blogg anevasane dio video ke kanane ektenis anafores se ola ta gegonota pu proigithikane tis diamartirias ton vorioipiroton stin Athina ke distihos gia sas oli ektos apo sas idame pos protagonistes ke protostates itan i Omonia ke to KEAD,Itan eki shedon olo to simvulio tis Omonias O proedros tu parartimatos Argirokastru klp klp.Distihos gia sena ke eftihos gia mas ke sti simerini sinandisi me ton ipurgo ksana protagonistiko rolo tha ehi i Omonia ke to KEAD.
Ola ta blogg anaferane pos sti sinandisi me ton Avramopulo ke o Dules ke o Bolanos ke o Kitsios "oli mazi thesane me emfasi" to thema ton sindakseon tu OGA.
Isaste paron sti Dervitsiani kirie Barka ston eortazmo ton 22 hronon tis Omonias otan o Dules enopion ton diplomatikon arhon ke ton vulefton ekprosopon ton elinikon komaton ethese os mizon ke protarhiko thema gia tin Omonia ke to KEAD tis sindaksis tu OGA.
Apo ti mia dakria ipokrisias gia tin enotita ke apo tin ali tonus dilitirio mi tihon ke epitefhti ena omos ine siguro oso dilitirio ke na hisis oti ke na gini tha afora olus tus alus ektos apo sena kirie Barka giati esi ehis ksoflisi pro polu ke distihos to ehun pari oli habari ke to gnorizis kala ke o idios.Se volevun ta thola nera gia na tsimbas pote po do ke pote apo eki ala distihos gia sena ola ehun mia arhi ke ena telos ke to dikosu telos ehi erthi pro polu.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, αν βγει και κανένας άλλος σαν το Κίκη, θα χάσεις το μονοπώλειο στα σχόλια. Γι' αυτό, πρόσεχε! Θα χάσεις την πρωτιά. Είστε δύο από τους έξι της επιτροπής πρωτοβουλίας της Ομόνοιας. Τεκνοκοτνία, θα έπρεπε να λέγεται αυτό που κάνετε.

achileas garos είπε...

Τελικά και αλήθεια που το πάει ο Μπάρκας;! Φιλέ μου Παναγιώτη καλώς έπραξε ο Τάκη Ντούτσης. Δε με ενδιαφέρει από ποιον και από ποιους έλαβε οδηγίες. Εγώ εάν είχα ενημερωθεί θα ήμουν εκεί, ενάντια στο αμαρτωλό προξενείο, κόντρα σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον εξευτελισμό και τη συνεχεία του ξεπουλήματος που ξεκίνησε το 13. Αλήθεια πιστεύει κάνεις πως αυτοί που ο Μπάρκας πάει να εξυμνήσει είναι ικανοί να πείσουν κανέναν; Σιχτίρ όλοι τους. Μπράβο Τάκη! Πάνω τους! Όσο για το οτι μια διαμαρτυρία μπροστά στο χάνι του Σταύρου ξεφτιλίζει την Ελλάδα!! Άσε μας Γιώτη. Μας τα ‘χουν πει κι άλλοι αυτά…..

Ανώνυμος είπε...

ti doyleia exoyne sto elliniko prokseneio? edo sta grafeia toy oga oi aristeroi gerontes boreioipeirvtes kafxiotan kai evrizan toys ypaliloys toy oga oti tis syntakseis tis dinei i evropi. ekei eprepe na apergisoyn.

Δημοσίευση σχολίου