Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

22 Χρόνια από την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράρτημα Κορυτσάς!



Χθες το απόγευμα όπως και είχε προαναγγελθεί η ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ παράρτημα Κορυτσάς γιόρτασε τα 22 χρόνια από την ίδρυση της. Επίσης έγινε και η κοπή της πίτας για την νέα χρονια. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο κέντρο "ΤΙΒΟΛΗ". Τίμησα με την παρουσία τους την Εκδήλωση ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ κ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσιόπουλος, Βουλευτής  ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλε, Γ.Π Ελλάδος στην Κορυτσά κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Νίκο Πελέσι, η πρώτη πρόεδρος της Ομόνοιας κ Ερμιόνη Ανδρέα, ο μετέπειτα πρόεδρος κ Ανδρέας Μήτσιος,  εκπρόσωποι του κόμματος  LSI (Ιλλύρ Μέτα), δάσκαλοι του Ελληνο-αλβανικού Σχολείου Όμηρος, μέλη της Ομόνοια, αλλά και απλώς κόσμος.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράρτημα Κορυτσάς κ Γρηγοράκης Καραμέλος, έπειτα χαιρέτισαν με την σειρά την εκδήλωση όλοι οι προαναφερθέντες. Μέσω επιστολής χαιρέτισε η Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς κ Μαρία Αντωνίου ενώ τηλεφωνικά χαιρέτισε και ο Σύλλογος " Οι Φίλοι του Πολιτισμού" μέσω του προέδρου του Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Καρακίτσιο ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και κάθε επιτυχία στο σημαντικό της έργο αυτό της προάσπισης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.
Ακολούθησε δεξίωση και ελληνική βραδιά συνοδευμένο από μία παράσταση με ελληνικού παραδοσιακούς χορούς από ομάδα μαθητών.  
Παρακάτω σας παραθέτουμε βίντεο και φωτογραφίες για να έχετε πλήρη ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση αυτή.

Φωτογραφίες και βίντεο εδώ: http://www.foniortodoksonkoritsas.com/#ixzz2KR9syBRy

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

22 χρονια τζαμπα τρεξιμο στα χωραφια και στα αστικα κεντρα της Ελλαδαρας για τους απλους βορειοηπειρωτες. Αυτ που ανελαβαν να μας εκπρωσοποιησοουν ειδικα την προηγουμενη δεκαετια μονο γιομισαν τις τσεπες τους την κοιλια τους και κερδιζαν απο ρουσφετια σε Ελλαδα και Αλβανια.Δεν βοηθησαν για να στιριξουν οι ελληνικες κυβερνησεις τη διαμονη στον τοπο μας και δεν βοηθησαν στη λυση προβληματων και των εν Ελλαδι Βορειοηπειρωτων αλλα και αυτων που παρεμειναν στο τοπο τους. Υ.Γ. Δεν αναφερομαι στα αδελφια μας στην Κορυτσα ουε στο παραρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκει, μιλαω γενικως.

Ανώνυμος είπε...

Ποια αδέρφια στην Κορυτσά, ρε φίλε μου. Τους Έλληνες Ερμιώνη Ανδρέα, Σπύρο Λίτση και Ανδρέα Μήτσιο τους εκπροσωπεί σήμερα ο Καραμέλιος, ο Θανάσης Πότσης και ο Γκιέργκι Λέκα. Έτσι κατάντησε η έρμη η Κορυτσά της Ντουλεπαρέας!

Ανώνυμος είπε...

Τους είδες στις φωτογραφίες, ήταν όλοι εκεί. Όσο να μοιράσει το χρήσμα ο Ντούλες. Μετά θα σκορπιστούν ξανά σαν τα παιδιά του κόρακα. Ξέρεις, άρχισα να συμπαθώ το Σόλη, που τους γύρισε μια για πάντα τις πλάτες, αφού δοκίμασε κι εκείνος όλες τις πισωπλατιές της Ντουλεπαρέας.

Δημοσίευση σχολίου