Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παραδόθηκε στην αλβανική αστυνομία ο γιος της βουλευτής Λουΐζα Παπαθανάση –Xhuvani.


Καταζητούνταν για φόνο από τις 10 Φεβρουαρίου.
Παραδόθηκε σήμερα στην Αλβανική Αστυνομία, ο Κωνσταντίνος Xhuvani γιος της Ελληνικής καταγωγής βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας Λουΐζα Παπαθανάση – Xhuvani. Ο 22 χρονος είχε σκοτώσει στα Τίρανα, στις 10 Φεβρουαρίου, για ασήμαντη αφορμή, το συνομήλικο  του Alfred Musabelliut.

Ο φόνος
Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «MAPO», όλα ξεκίνησαν από ένα λεκτικό επεισόδιο τις παρέας του Τζουβάνι με κάποιους συνομήλικους τους, σε μαγαζί που διασκέδαζαν. 

Μετά από κάποιες ώρες, οι δεύτεροι πήγαν στο σπίτι Albi Zela, για να του ζητήσουν το λόγο. Σύμφωνα  με την έκθεση της αστυνομίας, στο σπίτι του Zela, παραβρίσκονταν και ο Τζουβάνι που οπλοφορούσε και πυροβόλησε στο κεφάλι τον ανεπιθύμητο επισκέπτη. Η έκθεση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στα αλβανικά μέσα, προκύπτει από τις καταθέσεις του Zela που συνελήφθει την ίδια μέρα και των δύο φίλων του θύματος που τον συνόδευαν και κατάφεραν να γλυτώσουν από τους πυροβολισμούς του Τζοβάνι. Ο θύτης που διέφευγε της σύλληψης της αστυνομίας για δυόμιση μήνες, παραδόθηκε χθες μόνος του.

Ποια είναι η Λουΐζα Τζουβάνι
Κατάγεται από το χωριό Ραχούλα της Επαρχίας Αλύκου και είναι πολύ γνωστή ηθοποιός στην Αλβανία. Συνδέετε φιλικά με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενου δήμαρχου Τιράνων Εντι Ράμα, ο οποίος την έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (2009) ήταν δεύτερη στη λίστα της περιφέρειας Αυλώνας, αναλαμβάνοντας  προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά την πόλη που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια, τους Αγίους Σαράντα. Το θέμα του γιου της Κωνσταντίνου, είχε καταφέρει να το κρατήσει μακριά από τα μέσα ενημέρωσης και ενώ ο γιος της ήταν «εξαφανισμένος», η ίδια συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα των τοπικών εκλογών, συνοδεύοντας τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού στους Αγίους Σαράντα Στεφάν Τσίπα αλλά και του υποψηφίους του ΚΕΑΔ στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου.  

Αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει  η δήλωση της από το βήμα της Αλβανικής Βουλής το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είπε «σταματήστε να χτίζετε εκκλησίες, χρειαζόμαστε ένα μεγάλο θέατρο». 
Λέτε να φταίει η έλλειψη θεάτρου που ο γιός της έγινε φονιάς;;;!!!

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

ηθικό δίδαγμα...: Ποτέ δεν τα βάζουμε με το ΘΕΟ...!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

OREO TO ARTHRO SU. TO THEMA INE OTI DHEN TI GNORIZIS KALA TI VULEFTI. INE PIO ELINIDHA APO SENA KE PIO THRISKA APO SENA. KANE MIA SIZITISI MAZI TIS KE NA DHIS POSO HRISTIANI INE KE NA SU PI OLI TIN ISTORIA TIS ORTHODHOKSIS EKLISIAS KE MALISTA INE APO TUS FANATISMENUS HRISTIANUS.ALLA DHEN PIRAZI. KAPOTE THA TO KATALAVIS KE ESI.KE NA MIN ISE MIKROPSIHOS

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ φίλε 3.44, δεν είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά την Λουίζα αλλα την βουλευτή Τζουβάνη, την κρίνουμε ως πολιτικό και όχι σαν άνθρωπο. Την Ελληνικότητα και την χριστιανοσύνη, δεν την έδειξε μέχρι τώρα, όταν την ακούμε στην Αλβανική Βουλή, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες αλβανίδες εκτός από την ομορφιά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ...........ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

xa xa xa xa !!
δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες αλβανίδες εκτός από την ομορφιά.
oraios boreioipiroti !!
sti vouli file mou einai mia sketi alvanida !!ok ?
kamia sxesi me ti B.H.
ti na tin kano ego tin omorfia,gomena tin exo ???

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη κανω like στο σχόλιό σου. Ανωνυμε 1.53 μην μιλάς υποτιμιτικά για τον Ντούλε. Και αυτός δικός σας είναι.

Ανώνυμος είπε...

«σταματήστε να χτίζετε εκκλησίες, χρειαζόμαστε ένα μεγάλο θέατρο»

Και γιατί δεν είπε στον Πρόεδρο Edi - Μη κτίζεις το μεγάλο τζαμί στο κέντρο τον Τιράνων αλλά ένα μεγάλο Θέατρο!;

Ανώνυμος είπε...

Όταν μια μάνα βρίσκεται στη δύσκολη θέση να κατηγορείται (απορώ με τη βιασύνη σου για να αποδώσεις δικαιοσύνη) ο γιος της για φόνο και επιπροσθέτως έχοντας υπόψη ότι είναι χωριανή μας, το ειρωνικό σχόλιο “Λέτε να φταίει η έλλειψη θεάτρου που ο γιός της έγινε φονιάς;;;!!!” καταδεικνύει μόνο ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ και τίποτα περισσότερο. Και προφανώς δεν αποτελεί πολιτική κρίση αλλά έλλειψη (ανθρώπινης) κρίσεως.
ΣΙΤΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ Ρωμαίο, δεν προλαβαίνω να απαντώ σε κάθε αναγνώστη που μου απευθύνεται , αλλά επειδή μου αρέσει ο κάθε σχολιασμός σου έχω να σου απαντήσω:
1. Τόσο εγώ όσο και οι σχολιαστές πριν από οτιδήποτε άλλο θα έπρεπε να εκφράσουμε τη λύπη για το θύμα.
2. Δεν θα αποδώσουμε εμείς δικαιοσύνη, ο ίδιος ομολόγησε το φόνο και οι πρώτες σκέψεις δεν είναι «α η καημένη η μάνα του τι έπαθε!», επειδή είναι συμπατριώτισσα μας.
3. Επειδή οι περισσότεροι αναγνώστες μας πιθανόν να μη γνωρίζουν την Λουίζα, συστήνοντας την πολιτικό Παπαθανάση, είπα τη μοναδική φράση που θυμάμαι στην πολιτική της καριέρα, αναδεικνύοντας έτσι και μία μερίδα συμπατριωτών μας που αφομοιώθηκαν στην Αλβανική κοινωνία. Δεν είμαι αυτός που θα τους κρίνει απλά το κατέγραψα . Είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση.
4. Η τελευταία φράση, είναι αλήθεια ότι τώρα που το σκέπτομαι πιο ψύχραιμα μπορεί να μη την έβαζα. Δε θα έλεγα όμως ότι προέρχεται από μικροψυχία.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

η βουλευτίνα TZOUBANI βγήκε με τους ψήφους των Βορειοηπειροτών,δεν ξέρω αν ποτέ απευήνθηκαι στην Ελληνική μειονότητα,αμα είναι για κούκλα δεν τη χρειαζόμαστε πλέον-την καταψηφίζουμε, να πάρει θέση για την απογραφή του πληθυσμού βασει εθνικοτητας και θρησκείας και μετα να κατέβει στο ΒΟΥΡΚΟ......

ο βουρκαρις...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

soststis o boyrkarhs einai apethsh toy boyrkoy h stash ths

Ανώνυμος είπε...

SIMFONO ME TON ROMEO SITO . PISTEVO OTI TA VLEPI ANTIKIMENIKA TA PRAGMATA.TO OTI ISE MIKROPSIHOS FENETE KSEKATHARA. DHEN AKUSAME NA OMOLOGISE O GIOS TIS JA FONO. PROTI FORA TO AKUME APO SENA. TO PEDHI TORA THA TO KRINI I DHIKEOSINI. DHEN KSERO AN I DHIKI SU KRISI INE THEIKI I NOMIKI.AN EHIS EPIKINONIA ME TO THEO NA MAS TO PIS JA NA KSERUME KE EMIS JA NA SU APEFTHINOMASTE JA TA DHIKA MAS PROVLIMATA. ESI UTE APO POLITIKI KATALAVENIS ALLA UTE APO ANTHROPIA. AP OTI VLEPO TO MONO PU SE HARAKTIRIZI INE I PONIRIA I MIKROPSIHIA. PARA POLI IDHAN TO SHOLIO SU KE NTRAPIKAN JA LOGARIASMO SU

Ανώνυμος είπε...

episeis o papathanaseis an thimaste htan autos pou ton eixan san metafrastei otan dikatike kai ektelestei o grigorios stauro
pateras ths luizas??????????

Ανώνυμος είπε...

otan se ekseftilizun me baces ti su meni meta.....menis ekseftilizenos ...........

Ανώνυμος είπε...

με τι τον έκανε των ....... η .......α με αλβανό;;; μπουρδέλα κατάντησαν τον ελληνισμό μερικά ... ρεεε

Δημοσίευση σχολίου