Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«ΟΜΟΝΟΙΑ»: Ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων της ΕΕΜ η αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Είναι πολλά και διάφορα  τα τρωτά και με σκοπιμότητες σημεία στην υπόθεση με την καινούργια  διαδικασία και τον τύπο έκδοσης πιστοποιητικών απ’ τα Αλβανικά Ληξιαρχεία.
Η ΔΕΕΕΜ, αφού εξέτασε το θέμα καταγγέλλει δημόσια και απαιτεί εφόσον κάτι τέτοιο είναι απολύτως νόμιμο και στηριγμένο στο σύνταγμα της χώρας, στην εσωτερική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, η  αλβανική πολιτεία να επανορθώσει αμέσως.

Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι  δεν είναι δυνατό να ανεχθούμε όλες τις ανατολίτικες κουτοπονηριές με τις οποίες γραφειοκρατία και πολιτική τάξη επιχειρούν την «στατιστική» γενοκτονία της  Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στα πάτρια εδάφη της.
Η χωρίς καμιά ενημέρωση πράξη της Αλβανικής Κυβέρνησης ώστε να αλλάξει τον τύπο των Πιστοποιητικών γέννησης και να μην αναγράφει πλέον το στοιχείο της εθνικότητας, εκτός του ότι δημιουργεί σωρεία προβλημάτων τεχνικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα για τους πολίτες Ελληνικής καταγωγής, αποκαλύπτει στην πράξη και τι ακριβώς νοοτροπίες επικρατούν στον αλβανικό κρατικό μηχανισμό και σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα της απογραφής πληθυσμού.
Η Αλβανική κυβέρνηση είναι πλέον γυμνή και ο στρουθοκαμηλισμός ως βασική διάσταση στη συμπεριφορά της, είναι χειροπιαστό στοιχείο πλέον. Αποφάσισε από 19.01.2011 με υπ.αρ. αποφ. 31, ώστε από 1η Μαΐου 2011 να ξεκινήσουν τα καινούργιου τύπου πιστοποιητικά που καταστρατηγούν αναφαίρετο δικαίωμα της ΕΕΜ και των μελών  της. Στις 29 Απριλίου 2011 αποφασίζει εκ νέου ώστε να ισχύσει η διαδικασία από 23 Μαΐου 2011.
 Αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει εδώ και δάκτυλος «δικών μας»: φαίνεται να συνέστησαν να παραταθεί και όχι να αναβληθεί η απόφαση αυτή  ώστε να  ξεπεραστεί ανώδυνα η  προεκλογική διαδικασία.
Επιπλέον η αλβανική πολιτεία αποδεικνύει ότι δεν έχει απαλλαχτεί από πολιτικές  συμπεριφορές  που την παρεμποδίζουν τόσο να διασφαλίσει την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, όσο και την ήρεμη πορεία της προς την ΕΕ.
Επίσης οι ενέργειες αυτές, όπως και οι παλινδρομήσεις σε σχέση με την απογραφή, θυμίζουν  αναβίωση νεοθωμανικών νοοτροπιών που θέλουν σε δύο κατηγορίες τους υπηκόους αυτής της χώρας. Κάτι τέτοιο δεν νοείται βέβαια σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία.
Απαιτούμε την άμεση αναβολή της διαδικασίας και θα προβούμε σε όλα τα έννομα  μέσα και μέτρα ώστε, και να καταγγελθεί, και να διορθωθεί η διαδικασία με την έκδοση των πιστοποιητικών γέννησης κ.α. Το στοιχείο της εθνικότητας αποτελεί ένα
βασικό τεκμήριο για την απόδειξη των ιδιαιτεροτήτων μιας μειονότητας και για μας
είναι κεκτημένο πλέον. Δεν είναι δυνατό, ενώ αναμένουμε πρόοδο σε μια σειρά άλλα
θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της ΕΕΜ στα πάτρια εδάφη της, να έχουμε τέτοιες οπισθοδρομήσεις.
 Αγ. Σαράντα, στις 25 Μαΐου 2011
  Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρωτη τωρα εισαι σωστος...

Ανώνυμος είπε...

sosti i anakinosi tipou tis Omonias gia na mas enimeroni alla tha ithella na matho ti vimata exoun akolouthisi i proedri omonias ke kead me epistoles i oti ali kinisi exoun kani pros tous evropeous ke ksenous paragontes. theloume enimerosi apo tous arxigous pou den to exoun kani pote nomizo.......

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς ποιον έχει εκπρόσωπο τύπου η ΟΜΟΝΟΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση της Oμονοιας. Η στιγμή όμως ζητά την υποκίνηση των ηγετών της Ομόνοιας, να χορηγηθεί στους έλληνες ηιθαγένεια, ανεξάρτητα που κατοικoύν. Φτανη με υποσχέσεις των κυβερνητών της Ελλάδας. Είναι απαράδεχτο 20-χρονια από την πτώση των συνόρων, στην πατρίδα Ελλάδα, θεωρούμε αλλοδαπός. Πιστεύω η Ελληνική Ταυτότητα στο στήθος του έλληνα βορειοηπειρώτη θα αυξήσει θάρρος και θα είναι συν άλλο ένα στοιχείο που θα τσιμεντάρει και θα υψώσει την υπερηφάνεια του καθενός. Αυτή πιστεύω είναι η λύση.

Ανώνυμος είπε...

10:23 Ευχαριστούμε για την λύση που μας έδωσες άρε τη κλοτσές που θέλετε όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Κλοτσες δινουν τα ζωα. Εσυ που τον βρισκεις τον εαυτο σου ,φιλε.

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Τώρα θυμήθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ! Όταν οι αλβανοί έκδοσαν τις αστυνομικές ταυτότητες και μας αφαίρεσαν την εθνικότητα, όπως και από τα βιομετρικά διαβατήρια τι έκανε. Είχε κάνει τότε μια μυστική συμφωνία με το Μπερίσια ο Ντούλες με 5 σημεία.κάποια απ΄αυτά μιλούσαν για την κατοχύρωση και επισήμως της εθνικότητας μας (!!!). Δεν έγινε τίποτε αλλά ο Ντούλες έφαγε πέντε χρόνια στην κυβέρνηση. Τώρα κάποιοι από σας τον ευχαριστείται για την ανακοίνωση. Ανακοίνωση είναι ρε ανώνυμη μάλιστα και δεν γίνεται καμιά κινητοποίηση και κανένα βήμα συγκεκριμένο για να σταματήσει αυτό το κακό. Όπως επίσης δεν έγινε τίποτε όταν η "κοκκινομαύρη" συμμαχία κατάφερε και πάγωσε και τη δράση του ληξιαρχικού νόμου. Στη συνέχει θα εμποδίσει και τη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού. (Αν προσέξατε το Ντούλε και στην προκειμένη περίπτωση ήθελε να σαμποτάρει τη διαδικασία αυτή γιατί του είχε πάρει την πρωτοβουλία ο Ξέρρας με το Μπάρκα και του ήρθε μετά γάντι ο Σπαχίου). Έλεος λοιπόν όταν οι εθνικές υποχρεώσεις τις ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξαντλούνται με κάποιες ανώνυμες ανακοινώσεις που δεν ξεπερνούν τα Τατσιμπάο της Μορφωτικής Επανάστασης στην Κίνα Και οι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χορταίνουν με το άδειο κουτάλι. Αυτός είναι ο εθνικός πόλεμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κάποια κινέζικα τατσιμπάο, όταν είναι στην πλευρά της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση σχολίου