Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η Ν.Δ. για την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά στην Αλβανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.
Από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Τον τελευταίο μήνα φαίνεται ότι η αλβανική Κυβέρνηση είχε λάβει μια νέα απόφαση: Στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που εκδίδονται από τα αλβανικά ληξιαρχεία να μην αναγράφεται η εθνικότητα των πολιτών της. Στόχος, φυσικά, δεν ήταν οι αλβανικής καταγωγής πολίτες της, αλλά οι μειονοτικές ομάδες και προπάντων η μεγαλύτερη μειονότητα στην Αλβανία, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.


Σε πρώτη φάση, η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε στις νέες αλβανικές βιομετρικές ταυτότητες, όπου τα λήμματα «υπηκοότητα» και «εθνικότητα» συγχέονται, αποδίδοντας και τις δύο με τον αγγλικό όρο «Nationality». Την ιδιότητα αυτή το αλβανικό κράτος τη συμπλήρωσε με το λήμμα «Αλβανός», για όλους τους αλβανούς πολίτες. Με τον τρόπο αυτό καταργήθηκε η ελληνική εθνικότητα των αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής. Άλλωστε, για το θέμα αυτό, οι Βορειοηπειρώτες έχουν προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Σε δεύτερη φάση, η απόφαση αυτή εφαρμόζεται και στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης, στα οποία δεν αναγράφεται πλέον η εθνικότητα. Σημειωτέον δε ότι, ακόμα και επί καθεστώτος Χότζα-Αλία, η ελληνική εθνικότητα ανεγράφετο, τουλάχιστον σε όσους το κομμουνιστικό καθεστώς αναγνώριζε ότι ήταν ελληνικής καταγωγής.

Η απόφαση αυτή της αλβανικής Κυβέρνησης, έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου η αντίδραση των εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία κατά της απογραφής πληθυσμού, έχει γίνει πιο σφοδρή και πιο απαιτητική, ζητώντας να μην συμπεριλαμβάνονται ερωτήσεις για την εθνικότητα, το θρήσκευμα και τη γλώσσα των πολιτών στα δελτία απογραφής πληθυσμού.

Η απαλοιφή του λήμματος «Kombesia» (εθνικότητα) από τα πιστοποιητικά γέννησης των πολιτών της Αλβανίας έχει συγκεκριμένο στόχο: Να πλήξει, κυρίως τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, συνεχίζοντας τη διαρκή πολιτική αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Με την απόφαση αυτή, το αλβανικό Κράτος παραβιάζει, όχι μόνο το αλβανικό Σύνταγμα, αλλά και όλες τις Διεθνείς συμβάσεις, που αφορούν στον αυτοπροσδιορισμό των εθνικών μειονοτήτων, με πρώτη τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η αλβανική Κυβέρνηση και έχει επικυρώσει το αλβανικό Κοινοβούλιο.

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσουν εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση και να ζητήσουν από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς να ασκήσουν πίεση στην αλβανική κυβέρνηση για να αλλάξει την απόφαση αυτή, που είναι δείγμα βάναυσης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

20 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε πατριώτες!
Τα προβλήματα των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο είναι πολλά .
Ευχαριστούμε θερμά τον πολύ αγαπητό σε όλους τους Βορειοηπειρώτες πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά που είναι μαζί μας στην επίλυση των προβλημάτων μας . Από τον τομέα βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας ζητάμε να είναι στο πλέθρο μας ,όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο.

Γαρδικακιωτης είπε...

Τη λύση τη βλέπω στην χορήγηση σε όλους τους έλληνες βορειοηπειρώτες την ελληνική ιθαγένεια.

Ανώνυμος είπε...

Επιτελούς................. Aπόχτησε και η Νέα Δημοκρατία τομέα Βόρειο Ηπειρωτών, μπράβο στο Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Αναγνοστάκο.

Ανώνυμος είπε...

epitelous apoktise i nea demokracia tomea Boreiohpeirwtikou agwna!!
to pothoumenon irthe!
o ti xara, tralala tralala...

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας και το κουράγιο που μας δίνεται. Δυστυχώς γι'αυτήν την κατάσταση μερίδιο ευθύνης έχουνε δικοί μας παραστρατημένοι πολιτικοί. Και στην τελική εμείς οι ίδιοι που τα στραβά μας δεν βλέπανε τι κάνανε!

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιο δικαστήριο της Χάγης έχει προσφύγει βρε παιδιά? Ποιος που πότε..??? Ξέρουν κάτι αυτοί εκεί στη ΝΔ που δεν ξέρουμε εμείς? Ας με ενημερώσει κάποιος χριστιανός. Α και κάτι άλλο, έχει και τομέα εξωτερικών η ΝΔ και ευρωβουλευτές και απ όλα. Ας μην υποτιμούν το θέμα σε μια απλή ανακοίνωση της Γραμματείας Παλινοστούντων και Ειδκών Πληθυσμιακών Ομάδων.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ανώνυμε 2:41 είμαι ένας βορειοηπειρώτης σαν και σένα και έκανα αυτές της ερωτήσεις που κάνης και εσύ ,αλλά πήγα στον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας και έπαθα την πλάκα μου για την οργάνωση και της απαντήσεις στην πράξη που πήρα. Για τα θέματα που αναφέρεις είναι ενημερωμένες όλες οι υπηρεσίες της ΝΔ .Τα μέλη του τομέα με οδηγό την γραμματεία ενημερώνου το κόμμα για όλες της εξελίξεις στην ΒΗ και στην Ελλάδα σε περιμένουμε να πεις την άποψη σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ειδη,εγηνε διαμαρτηρια στο ευρωπαικο κοινοβουλιο απ΄τον ευρωβουλευτη της Ν.Δημοκρατιας κ.Κουμουτσακο.Συγχαριτηρια στα παιδια του τομεα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
EL
Παραλήπτης: Συμβούλιο □ Επιτροπή ΚΙ


ΠΡΟΦΟΡΙΚΕ! ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Προφορική ερώτηση με συζήτηση (άρθρο 115) □ Ώρα των Ερωτήσεων (άρθρο 116) □
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Γραπτή Ερώτηση (άρθρο 117) ΚΙ
Γραπτή ερώτηση με προτεραιότητα (άρθρο 117.4) □


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ(ΕΣ): Γεώργιος Κουμουτσάκος
(ναδιευκρινισθεί) Εξάλειψη της αναγραφής της "εθνικότητας" στα πιστοποιητικά γέννησης στην ΚΕΙΜΕΝΟ:
Τελευταία, έχει παρατηρηθεί ότι στην Αλβανία, δεν αναγράφεται πλέον η εθνικότητα των πολιτών της στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που εκδίδονται από τα αλβανικά ληξιαρχεία. Η σύγχυση "υπηκοότητας" και "εθνικότητας", που είχε προκύψει με την εισαγωγή των βιομετρικών ταυτοτήτων, φαίνεται να έχει επεκταθεί και στα πιστοποιητικά γέννησης, με αποτέλεσμα την οριστική εξάλειψη από κάθε επίσημο έγγραφο της εθνικής καταγωγής των υπηκόων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και επί Χότζα-Αλία, το κομμουνιστικό καθεστώς αναγνώριζε την ελληνική καταγωγή των πολιτών και η ελληνική εθνικότητα ανεγράφετο στα επίσημα έγγραφα.
Δεδομένων των ανωτέρω και συνεκτιμώντας ότι έχει σημειωθεί κατά καιρούς και ειδικά τον τελευταίο ένα και πλέον χρόνο έξαρση φαινομένων εθνικισμού τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε τμήματα της κοινωνίας, ερωτάται η Επιτροπή:
- εάν είναι ενήμερη για το θέμα της εξάλειψης της "εθνικότητας" από τα επίσημα έγγραφα των αλβανών υπηκόων.
- Πιστεύει ότι το γεγονός αυτό αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτικών ομάδων;
- Με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να συμβάλλει στην παρακίνηση των αλβανικών αρχών για αυστηρότερη τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων;

- Θεωρεί ότι η συμπερίληψη ερωτήσεων για την εθνικότητα, τη γλώσσα ή και το θρήσκευμα των πολιτών στα δελτία της επικείμενης απογραφής πληθυσμού θα συνέβαλε στην ακριβέστερη αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας στην Αλβανία;
Ημερομηνία: 31/05/2011
Υπογραφή(ές) :

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω των Τομέα Βόρειο Ηπειρωτών της Ν.Δ. για την στενή συνεργασία που έχει με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Και κυρίως με τον κ. Γιώργο Κουμτσάκο. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον ευπατρίδη Χρίστο Γιάνναρη αναπληρωτή γραμματέα για την αμέριστη συμπαράσταση στον Τομέα Β.Η της Ν.Δ. Ο Χρίστος γνωρίζει πολύ καλά το Βόρειο Ηπειρώτικο.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,.........................

αν δεν το ξέρεται, στην Γραμματεία όπου είναι και ο Τομέας Βορειοηπειρωτών στη Νέα Δημοκρατία, έχει αλλάξει ο Γραμματέας. Στη θέση του Γιώργου Αναγνωστάκου έχει πάει ο Θεόδωρος Σολδάτος.

Ανώνυμος είπε...

Οχ! Μη μου λέτε τέτοια! Οι Θεόδωροι...................... (Κασσίμης) και η Θεοδώρα (Μπακογιάννη) δεν τα πάνε καλά με το Βορειοηπειρωτικό και τους Βορειοηπειρώτες. Ολίγοις, τα σκατώσανε.............. Ελπίζω αυτός να μας βγει καλός και μη πάει στράφι η προσπάθεια των παιδιών στο Τομέα. .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ηρεμήστε. Τον γνωρίζω τον Σολδάτο. Αγαπάει……………………… τη Βόρειο…………………. Ήπειρο…………………… και τους Βορειοηπειρώτες. Άλλωστε Αναπληρωτής είναι ο Γιάνναρης, δικός μας μέχρι το κόκαλο.

Ανώνυμος είπε...

4.40 ευχαρίστως να περάσω μια μερα να σας δω. Εσυ είσαι όλη μερα εκει που θα με καλοδεχθεις? Οπως και να χει παντως εγω για τη Χαγη ρωτησα και δεν μου απαντας. Τελος παντων, θα περασω απο τη Γραμματεια μπας και μαθω. Και να δω και αυτη την καταπληκτικη οργανωση .

Ανώνυμος είπε...

2:41 Το θέμα της προσφυγής στη Χάγη έχει προβληθεί αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια από τα μπλογκς (χαονία, δεροπολη, οραμα, βορειοηπειρώτης) αλλά εσύ θα ήσουν μαλλον σε κανενα γλέντι.

Για όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι και ξυπνάνε τώρα http://toorama.blogspot.com/2011/04/blog-post_5809.html

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα... Πόσο Βορειοηπειρώτες είστε. 2.41 το ICC δεν είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του θα σου αποδείξει ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο εκδικάζει εγκλήματα πολέμου και δεν έχει καμία σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα. Και αν έχεις κανέναν που έχει σπουδάσει νομικά στην οικογένεια ή στην παρέα ρώτησε τον να σου πει τι είναι αυτό και μια τέτοια προσφυγή τι απολεσματα μπορεί να έχει και τι επιπτώσεις. Για να μην λες οτι εγώ είμαι κακοπροαίρετος. Τωρα ποιος κοροιδεύει ποιον δεν ξέρω. Αλλά σας παρακαλώ πολύ, μην πιάνεστε κότσοι. Και ας προσέξουμε μερικές φορές γιατί η βλακεία είναι απίστευτα επικίνδυνη.

Ανώνυμος είπε...

http://www.icc-cpi.int/Menus/ICC?lan=en-GB
Για να σε βοηθήσω κιόλας. Αν δεν ξέρεις Αγγλικά κάνε τον κόπο και δεστο μαζί με καποιον που ξέρει. Και πες μου μετα εαν εγω ειμαι τρελός. Γιατί αν είμαι θα τα σκίσω τα πτυχία και θα πάω να με φτύσουν και στο ΟΡΑΜΑ και στη Γραμματεία και στον οποιονδήποτε έκανε εκεί αγωγή.

Ανώνυμος είπε...

http://www.icj-cij.org/ Και για να γίνεται και το ξεκαθάρισμα, αυτό είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οποιος κατάλαβε κατάλαβε γιατί η βλακεία είναι ανίκητη και η ασχετοσύνη επικίνδυνη.

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθώντας την ΝΕ.Ο.Σ. που εδώ και 4 χρόνια έχει φτιάξει τον Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνος, η ΝουΔούλα, αντέγραψε ακόμα και το…όνομα και μας προέκυψε Τομέας κι από εκεί. Μην με παρεξηγείτε. Μπράβο τους, δεν λέω.

Όμως, βρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο. Ένα Δελτίο Τύπου έβγαλαν και αν διαβάσει κανείς τι έχει γραφτεί εδώ θα νομίσει κανείς ότι πετύχαμε την Αυτονομία!...

Όσο για το θέμα, ερώτηση έχει καταθέσει ο Κοραντής από τον ΛΑ.Ο.Σ. και παραπέμπω στο πρωτότυπο, που τελείως τυχαία ξέφυγε από τον Βορειοηπειρώτη:
http://icorantis.files.wordpress.com/2011/06/cebdceadceb1-cebcceadcf84cf81ceb1-cf84cf89cebd-cf84ceb9cf81ceaccebdcf89cebd-cf83ceb5-ceb2ceaccf81cebfcf82-cf84ceb7cf82-ceb5cebbcebbceb7.pdf

Βεβαίως, από τον Βορειοηπειρώτη ξέφυγε και η εκδήλωση για την Αυτονομία στο Μνημείο του Θύμιου Λιώλη στη Κρανιά, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά συνδιοργάνωσε η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ., με διπλάσιο κόσμο από πέρυσι.

Τώρα, τι να υποθέσουμε; Ότι ο τόσο τέλεια πληροφορημένος κατά τ’ άλλα Βορειοηπειρώτης, δεν το…έμαθε;;; Ή μήπως η Συγγρού έβαλε φρένο;;; Παραθέτω λίνκ και της…απαγορευμένης είδησης:
http://www.neolaialaos.gr/2011/05/blog-post_4343.html

Να μου ζήσετε, βρε παίδες!… : )

Δημοσίευση σχολίου