Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Νέος δήμαρχος Αγίων Σαράντα ο Στεφάν Τσίπα , παραμένει στο Αργυρόκαστρο ο Φλαμούρ Μπίμε.


Δύο συμβούλους το ΜΕΓΚΑ και έναν το ΚΕΑΔ στο Δήμο Αγίων Σαράντα, κανένας σύμβουλος του ΚΕΑΔ στο Αργυρόκαστρο
Καθαρό προβάδισμα είχαν και οι δύο υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις πόλεις του Αργυροκάστρου και των Αγίων Σαράντα. Ο Μπίμε στην πόλη του Αργυροκάστρου έλαβε 6635 έναντι 5150 του Σινοημέρη ενώ μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στους Αγίους Σαράντα που ξεπέρασε τις 2000 (7234 – 4976).  Στις δύο αυτές πόλεις, η φυγή των Βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα και οι κάθοδος των Αλβανών μείωσε σημαντικά το ποσοστό των Ελλήνων. Στους Αγίους Σαράντα όπου η Ομόνοια τα πρώτα χρόνια μετά το 90 είχε βγάλει δήμαρχο τα ποσοστά της κυμαίνονται στο 10% ενώ ακόμα μικρότερα είναι τα ποσοστά στο Αργυρόκαστρο. Το 2003 στο Δήμο των Αγίων Σαράντα είχαν εκλεγεί δύο δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΕΑΔ και δύο με το ΚΑΔΕ του Καραμέλιου. Το 2007 και ενώ η Ομόνοια δεν είχε ομοεθνείς αντιπάλους έβγαλε ξανά μόνο δύο συμβούλους.
 Η αναμέτρηση για πρώτη φορά των δύο μειονοτικών κομμάτων ΚΕΑΔ και MEGA στις δύο αυτές πόλεις αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αποτελεί την πιο αξιόπιστη κομματική σφυγμομέτρηση αφού στις επαρχίες οι προσωπικοί ψήφοι των υποψηφίων και οι συνεργασίες με το μεγάλα αλβανικά κόμματα δεν δίνουν αξιόπιστα συμπεράσματα.
Στην πόλη των Αγίων Σαράντα, το νέο κόμμα MEGA προηγείται του ΚΕΑΔ με περίπου 200 ψήφους (800 – 600) , λαμβάνοντας δύο και έναν δημοτικό σύμβουλο  αντίστοιχα, σε σύνολο 25. Σα αξιοσημείωτα είναι και η εκλογή για πρώτη φορά δύο συμβούλων το κόμματος των Τσάμιδων.
Στην πόλη του Αργυροκάστρου το ΚΕΑΔ «έπαιζε» μόνο του αφού το νέο κόμμα δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Από τους δύο Έλληνες συμβούλους που είχαν εκλεγεί το 2007 που μάλιστα κάποια στιγμή ήταν ρυθμιστές, σε αυτές τις εκλογές το ΚΕΑΔ δεν βγάζει ούτε έναν σύμβουλο.   

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, τα αφήσαμε όλα στους τσάμιδες. Η εκλογική μας δύναμη έφυγε στην Ελλάδα, χάθηκε στη μεταξύ μας γκρίνια. Ζήτω ο Ντούλες, ζήτω οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΑΣ που του κάθονται στο πλευρό. Ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας θα κατεβεί αυτές τις μέρες στην Αθήνα να παραλάβει στεφάνι από δάφνη. Του το ετοιμάζουν οι "ομοιοιδεάτες" της τσέπης στην Αθήνα. Τώρα κάθετε στο Αργυρόκαστρο. Καπνίζει πούρο και καμαρώνει τους Έλληνες που στήριξε να γιορτάζουν για την νίκη τους έναντι των άλλων Ελλήνων που δεν τους θέλει. Δεν έχει σημασία αν εκεί που ήταν να συγκρουστεί με τους άλλους , τους Αλβανούς, στη Χιμάρα, έχασε. Αυτός και η παρέα του στην Αθήνα.
Λάβαμε το νόημα. Ο Γενικός Πρόξενος για να γιορτάσει την εθνική γιορτή της Ελλάδας δεν είχε λεφτά. Για να στηρίξει πολιτικά την μία παράταξη των Ελλήνων, βρήκε... και πολλά μάλιστα.
Τώρα έχει να επιτελέσει και ένα καθήκον. Εισηγήθηκε στην Αθήνα ότι το ΜΕΓΑ είναι διασπαστικό. Τώρα για να το επιβεβαιώσει, μαζί με την νίκη του, θα βάλει τους νικητές του να σκοτωθούν με τους ηττημένους του. Χα χα χα για γέλια ή για κλάμα. Ο,τι να πεις η κατάσταση είναι παράδοξοι, ανορθόδοξη ... σουρεαλιστική

Ανώνυμος είπε...

Τι τους θέλουμε τους αιρετούς μας στο Αργυρόκαστρο. Τώρα έχουμε το Μπίμε προστάτη μας. Χτες χαιρετίσαμε με τις καμπάνες των εκκλησιών μας τη νίκη του !!!! Τώρα που τον στηρίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ το Μπίμε έγινε και καλός Χριστιανός. Τα σβήσαμε όλα. Και το γεγονός ότι μέχρι χτες δεν αναρτούσε ούτε ένα πανώ στην πόλη για τις ορθόδοξες γιορτές, όπως έκανε για τις μουσουλμανικές.Ξεχάσαμε ότι έκοψε κάθε επικοινωνία του Αργυροκάστρου με την Ελλάδα, ότι έβγαλε εντελώς στο περιθώριο τους Έλληνες... Τώρα είναι με μας. Ο Μπίμες νίκησε το Έλληνα αντίπαλό μας.... τον Τάβο. Είναι καλός! Συμμαχήσαμε εμείς.... αρκεί αυτό για να είναι κάποιος καλός. Την στροφή ο Μπίμες την πήρε όταν συγκέντρωνονται λεφτά από τους Έλληνες για να να γιορτάσει ο Πρόξενος τη γιορτή της Ελλάδας....???

Ανώνυμος είπε...

re ti pipa efage ayto to MEGA channel

Ανώνυμος είπε...

Tin eihan etoimasei oi megaloi apo ti mana Patrida.
Aftous na rotisete pos niothoun gia tin pipa. Dhen rotoun an prokeitai gia aimomiksia. Sti Dropoli eihan steilei kai kati prasinoforemenous pipadhorous, trampakous. Ypo tin kathodhjisi gnostis patriotisas. Ta efkolonoita paraleipontsai. !!!! Zito afti i Omonoia

Ανώνυμος είπε...

Ayto poy to pame alithia. Xthes simanane xarmosina oi kampanes tis Mitropoleos Argyrokastroy gia na anagjiloyn ti nikh ton symaxon, toy sosialisti kai xristianomaxoy Fliamoyr Mbime. Xtypisane gia na anaggiloyn tin olethria ita tu Kead sto Argyrokastro poy apo 2 dimotikoys simvoulloys sto Argyrokastro den ebgale kanenan

Δημοσίευση σχολίου