Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Του Κώστα Μακαριάδη - Καθ. Πανεπιστημίου, πρώην βουλευτή της Ομόνοιας
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογικών αποτελεσμάτων της 8-ης Μαΐου δείχνουν την επικράτηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα και με υψηλές πιθανότητες, κάτι το παρόμοιο θα συμβεί και στις επόμενες πολιτικές εκλογές του 2013, είτε και σε πρόωρες αν θα γίνουν.
Αυτό από μια γενική άποψη είναι καλό για τη δημοκρατία στην Αλβανία για το παθογενειακό φαινόμενο της μη απομάκρυνσης από την ηγεσία των αιωνίων ''χαρισματικών προσωπικοτήτων" τύπου Μπερίσα και Ντούλε, που ούτως ή άλλως δημιουργούν τάσεις αυταρχίας και δεσποτισμού.
- Τη μοναδική εξαίρεση όμως θα κάνει ο Ντούλες που θα βγει και πάλι βουλευτής με το Σ.Κ. και το Ράμα!
   Για την ΕΕΜ, στη γενικότητα δε θα έχει καμία σημασία. Τα πάντα θα πάνε προς το χειρότερο.
   Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βάση για θριάμβευση κάποιου, αλλά για μεγάλη ήτα του Ελληνισμού.
   Δολοφονήθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ σαν ιερή ιδέα, σαν αρχή στις σχέσεις εντός του συνόλου της ΕΕΜ και τελικά σαν πολιτική οργάνωση.
   Δεν κέρδισε ο πρόεδρός της, ένας καλός αγωνιστής για τα ιδεώδη της οργάνωσης και του Ελληνισμού στην Αλβανική κοινωνία, που έχει θολώσει δικαίως τα νερά αρκετές φορές και που τον είχαν αγκάθι για εξόντωση με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.
   Δεν το πέτυχαν όμως ούτε και με τα αλβανικά δικαστήρια, ούτε με άλλα μέσα βίας και εκφοβισμού.
   Το πέτυχαν ειρηνικά, εύκολα και δημοκρατικά με την πολιτική συνεργασία ΚΕΑΔ-ΣΚ και Ντούλε-Ράμα!
           ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΟΧΕΙΑ ή ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Και ποιοί ήταν πίσω απ΄ όλα αυτά; Η διάβα του χρόνου θα τα διελευκάνει όλα.
Δεν αναφέρομαι σε λεπτομερειακές αναλύσεις και πολιτικές κρίσεις πριν του τέλους των ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
                              
Ειλικρινά όμως λυπάμαι!
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΑΡΙΑΔΗΣ

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

oi politikes analyseis twn voreiohpeirwtwn einai apo anyparktes mexri geloies

Ανώνυμος είπε...

Poli sostos me kalipses gia ta kala me avta ta liga logia pou ipes !!!! Prepi na ksipnisi o ellinismos tis voriou ipiroy k na sispirothi den exi kanena dule anaggi kapote bgazame 5-6 voulevtes ...tha imastane kivernisi tora tha mas parakoulase k i men k i den ...alla .. enosi pedia k tipota allo den tha mas sosi !!!

Ανώνυμος είπε...

dhen ksero an ta enoi afta pu lei ke grafi o Makariadhis jati alla minimata prosvlitika stelni sto fb se dhiafores selidhes

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μακαριαδη δεν ήταν καθόλου πολιτική αστοχία ήταν πολιτική συμφωνία και αυτό επιβεβαιώνετε από τις δηλώσεις ηγετικών στελεχών του Σ.Κ.Αλβανίας προεκλογικά και όλα αυτά υπό την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.Αν το αμιγώς Ελληνικό Κόμμα ΜΕΓΚΑ έπαιρνε τις μισές επαρχίες μόνο τότε θα έπεφτε η παντοδυναμία του Ντουλε και η ΟΜΟΝΟΙΑ ως οργάνωση θα είχε ελπίδες να απαγκιστρωθεί από το άρμα του ΚΕΑΔ και να επέστρεφε στον φυσικό της ρόλο. Η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πλέων θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη των κομμάτων της μειονότητας ώστε να προλαμβάνει τυχόν πολίτικες αστοχίες η εθνικές προδοσίες.Για όσους είχαν στόχους προς αυτή την κατεύθυνση της οργάνωσης και εννοώ κάποια από τα στελεχοι της οργάνωσης τους πληροφορώ ότι τους απολεσανε στης τελευταίες εκλογές με την ιδία τους την στήριξη....

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά τι έγινε μήπως ξέρετε τι έγινε με την «κυρία υπουργού» φορτώθηκε για τα Τίρανα μήπως, γιατί δεν την βλέπουμε πουθενά . Αν την δείτε να της θυμίσετε να μη ξεχάσει να πάρει τα φάρμακα μαζί της . Α και τα κουτάβια που θα τα αφήσει τώρα.; Κρίμα…………...

Ανώνυμος είπε...

4~12 arage ke esi ise gelios,ke aniparkotos ean ise vorioipirotis.

Ανώνυμος είπε...

Μετακόμισαν στην "κεντρική πολιτική σκηνή"... Στην Δερβιτσιάνη δεν μιλούσαν στους μισούς από τις προηγούμενες εκλογές και στους άλλους μισούς τώρα. Άσε που το πείραγμα έχει γίνει καθημερινότητα.
Καλό ταξίδι.

silviacoiffure2006 είπε...

Otan milaei o laos oli prepei na siopisoun.Kai epidi o laos milise oi analiseis peritevoun.Aloste apo meta Xriston profites alo tipota thn simeron hmera.Kalh douleia se osous eklextikan kai na einai sigouroi oti osoi doulepsoune kai paragoune ergo o laos tha tous ksanaantamipsei, opou kian anikoun,komatika, pleon h etiketes exoun pesei....kai gia osous den mporoune na to xonepsoune....ksidi.... i esto soda...

Ανώνυμος είπε...

Για τα αποτελέσματα των εκλογών, επειδή το http://www.cec.org.al/ έχει πρόβλημα δοκιμάστε το http://result.cec.org.al/ το οποίο λειτουργεί σφαίρα.

Ανώνυμος είπε...

Τη έγινε όρε κατακαημένα παλικάρια της Ντερβιτσανης τους Ξερεους τους κάνατε πάλι εχθρούς του λάου μο;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

9:02
Οι εν λόγο Ξερέοι μια χαρά τα περνούσαν και τότε . Άλλοι ήταν οι Ξερέοι που ήταν κυνηγημένοι από το τότε καθεστώς. Μην τα μπερδεύεις αν δεν ξέρεις να ρωτήσεις να μάθεις .

Ανώνυμος είπε...

http://result.cec.org.al/?q=8&r=18&l=201
min ksexnas kai ta alla meroi ths v/h an eisai pragmatikos voreiohpeiroths an polemas to kead tote synexeise to ergo
gia ton diaxiristei tou blog

Ανώνυμος είπε...

Γκαντέμης ο Ντούλες. Συμμάχησε με το Ράμα τον όμοιο του τον κομπλεξικό και οι δύο πάσχουν από το σύνδρομο κατωτερότητας και τον πήρε στο λαιμό του. Έχασε ο πρόεδρος του Ντούλε στη Χιμάρα, την πρωτεύουσα του ελληνισμού, κατ΄αυτόν. Έχασε και ο Ράμα στα Τίρανα

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ειδική (μυστική εφόσον δεν κοινοποιήθηκε για να δούμε το πλήρες κείμενο)συμφωνία, γιατί με πάει στη μυστική συμφωνία Βενιζέλου-Τιτόνι κάπου στη δεκαετία του 1920. Και με εκείνη τη συμφωνία στην Ελλάδα δόθηκαν αυτά που είχε (τα νησιά του Αιγαίου) και αφέθηκε έξω η Βόρειος Ήπειρός. Τοι ίδιο συνέβηκε και με την ειδική συμφωνία Ράμα-Ντούλε. Δόθηκαν στην Ομόνοια αυτά που είχε (Βούρκο και Δερόπολη) κι αφέθηκε έξω η Χειμάρρα. Μια σκέψη έκανα. Μπορεί και να μην είναι το σωστό.

Δημοσίευση σχολίου