Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ περιόρισαν την πολιτική τους μόνο στις αναγνωρισμένες από τους Αλβανούς «μειονοτικές περιοχές».


Ο στόχος των δύο Ελληνικών κομμάτων στις ερχόμενες τοπικές εκλογές είναι η εξόντωση του "αντιπάλου"
Οι δημόσιες συζητήσεις στην Ελληνική Μειονότητα για τις συμφωνίες των δύο Ελληνικών κομμάτων ΚΕΑΔ και ΕΕΜΜ-MEGA, με τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα ΣΚ και ΔΚ αντίστοιχα, για τις τοπικές εκλογές, στις 8 του Μάη, περιορίστηκαν μόνο στα ερωτήματα κατά πόσο αυτές οι «άτυπες» συμφωνίες ήταν δεσμευτικές, αν ήταν συμφέρουσες για τα ίδια τα κόμματα και λιγότερο στο κατά πόσο είναι ωφέλιμες για τον τόπο και το μέλλον της πολιτικής εκπροσώπησης της ΕΕΜ στην Αλβανία. Οι απαντήσεις είναι υποκειμενικές και μάλλον κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πριν οι κάλπες μας δώσουν το πρώτο από τα πολλά μηνύματα που έπονται. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό θέμα που για να είμαστε ειλικρινείς ούτε εμείς το είχαμε σκεφτεί και αφορμή για αυτή τη δημοσίευση στάθηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιο «Αριστερα στη Δερόπολη» με τον ειρωνικό τίτλο «Τι θα ψηφήσουν οι Κορυτσαίοι;».
Τα δύο κόμματα που πρεσβεύουν το δίκιο και ευαγγελίζονται τον αγώνα υπέρ του Ελληνισμού στην Αλβανία, είχαν απαιτήσεις από τους «μεγάλους», μόνο στις οκτώ  αναγνωρισμένες από τους Αλβανούς ως Ελληνικές Επαρχίες, παίζοντας - εκούσια ή ακούσια - το παιχνίδι τους.
Οι Αλβανοί, βλέποντας ότι αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τα δύο αυτά κόμματα είναι η εξόντωση του «αντιπάλου», όχι μόνο τα περιόρισαν στα 99 αναγνωρισμένα ως μειονοτικά χωριά άλλα, ας μη τρέφει κανείς αυταπάτες, είχαν και σοβαρό λόγο στις αποφάσεις τους.
Αν εξαιρέσουμε το Δήμο Χειμάρρας που το «εθνικό συμφέρον» από τις δύο πλευρές (ελληνική και αλβανική) ήθελε να έχουν όλα τα κόμματα υποψηφίους για να μη χαρακτηριστεί προδοτική η στάση τους, πως είναι δυνατόν κανένα από τα δύο ελληνικά κόμματα να μην έχουν καμία απαίτηση για περιοχές όπως η Κορυτσά, η Νάρτα Αυλώνας, η Τζάρα, το Λούκοβο ή κάποιες από τις αμιγώς Βλάχικες επαρχίες;! Αν το MEGA δικαιολογείται ότι είναι νέο κόμμα και δεν πρόλαβε να οργανωθεί, τότε για το ΚΕΑΔ ποια είναι η δικαιολογία; 
Πολλοί Βορειοηπειρώτες, ακόμα και κάποιοι που πρόσκεινται στη σημερινή ηγεσία του συνδυασμού Ομόνοια - ΚΕΑΔ, θεωρούν άσκοπη την ύπαρξη του ΚΕΑΔ και εφόσον πλέον δεν υπάρχει νομικό κόλλημα, προτιμούν να τους εκπροσωπεί πολιτικά μόνο η «Ομόνοια». Είναι μια άποψη που αποκτάει όλο και πιο πολλούς υποστηρικτές, αλλά θεωρούμε ότι αυτή η άποψη είναι άκαιρη και ανώριμη. Για την αλβανική κοινή γνώμη, η «Ομόνοια» είναι χαρακτηρισμένη ως κάτι «σκληροπυρηνικό» ελληνικό που αγγίζει τα όρια του εθνικιστικού, συμβάλλοντας σε αυτό και οι κατά καιρούς δηλώσεις του προέδρου της και δήμαρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου. Εκτός τους ελληνόφωνες της Αλβανίας που δεν έχουν πρόβλημα να ταυτιστούν με την «Ομόνοια», υπάρχουν οι αλβανόφωνοι και οι βλαχόφωνοι Βορειοηπειρώτες ή ακόμα και φιλέλληνες αλβανοί που προέρχονται κυρίως από την Αλβανορθόδοξη κοινότητα, που για να μην υποστούν διαφοροποιήσεις ή για διάφορους άλλους λόγους, διστάζουν να πλησίαζαν την πολιτική οργάνωση των Βορειοηπειρωτών, συμμετέχουν όμως στο «μετριοπαθές» για τους Αλβανούς Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Η συμμετοχή επίσης στο ΚΕΑΔ των άλλων μειονοτήτων στην Αλβανία, όχι βέβαια σε τόσο μεγάλο ποσοστό αν εξαιρέσουμε τους Σέρβο – Μαυροβούνιους, μόνο αρνητική δεν είναι και είναι πολύ φτηνό να ακούς ακόμα και από κάποιους ιθύνοντες του Μέγκα να λένε : Τι δουλειά έχουμε εμείς με τους Βλάχους, Σέρβους, Σκοπιανούς Τσιγγάνους κλπ, είμαστε Έλληνες και θα έχουμε το δικό μα κόμμα!  Ένα άλλο θέμα είναι ότι από την παρουσία του ΚΕΑΔ σε σχεδόν όλες τις Αλβανικές κυβερνήσεις τα τελευταία 14 χρόνια, είχε αποκτήσει σε παναλβανικό επίπεδο κάποιους οπαδούς (ή αλλιώς  «πολιτική πελατεία»). Όλο αυτό το οικοδόμημα πλέων κινδυνεύει να καταρρεύσει (αν δεν έχει καταρρεύσει ήδη). Το ΚΕΑΔ το 2007, είχε κερδίσει 16 δήμους από τους οποίους οι 8 ήταν εκτός αναγνωρισμένων περιοχών ενώ τώρα δεν έχει ούτε έναν υποψήφιο σε αυτές τις περιοχές.  Το θέμα δεν είναι μόνο πολιτικό, είναι κυρίως εθνικό γιατί με τη συμπεριφορά τους τα δύο Ελληνικά κόμματα, περιόρισαν την πολιτική τους στα 99 αναγνωρισμένα Ελληνικά χωριά, ερχόμενοι σε αντίθεση με τις αρχές τους, αφού θεωρούν ότι η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία δεν είναι μόνο τα 99 χωριά του Βουρκου, των Ριζών της Δρόπολης και του Πωγωνίου.
Μέσα στην αγωνία του ΚΕΑΔ, μάλλον του προέδρου του, για να εξοντώσει σε αυτές τις εκλογές το πρωτοεμφανιζόμενο  Ελληνικό κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA, δεν κατέστρεψε μόνο ότι είχε οικοδομηθεί τόσα χρόνια αλλά εγκατέλειψε τους χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην πρωτεύουσα και σε άλλες αλβανικές πόλεις, φροντίζοντας μάλιστα να το κάνει ακόμα πιο τραγικό, βάζοντας τον ίδιο τον πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Τιράνων, στη λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Σοσιαλιστικού, για να εξασφαλίσει πιο εύκολα την εκλογή του, τη στιγμή που οι απαιτούμενοι ψήφοι για την εκλογή ενός συμβούλου είναι μόλις 2.000 και από τους περίπου 5000 Έλληνες των Τιράνων ζητάει να ψηφίσουν το Αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Πιστεύουμε ότι από αυτές τις εκλογές κανένα από τα δύο ελληνικά κόμματα δεν θα είναι ή τουλάχιστο κατά την άποψη μας δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένο και ευχόμαστε να αποτελέσει αφορμή για έναν ευρύτερο διάλογο για το μέλλον της πολιτικής εκπροσώπησης της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

27 comments:

Κεραύνιος είπε...

συγχαρητήρια "Βορειοηπειρώτη".

telpiero anagnostis είπε...

xaxa akouson akouson..!! anarotiounte oi aristeroi ti dropolis.. ti tha psifisoun oi filoi mas oi koritseoi..? tin apantisi tha tin ispraksete ap'tous sintrofous Tavo k Dule.
osi prokopi tha kanei os omonoia me esas ta komounia,alo toso mporei na pistepsei kapios na kanei stanei me lagous. xrisanthi ali fora na prosexeis pos milas.. otan o telpiero eftine aima gia aytin tin omonoia k auto to laiko esy sfougizes tis mikses sou..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δηλητηριο προς τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ,Βορειοηπειρώτη, μάλλον κάτι προσωπικό θα ΄χεις μαζί του. Μακάρι να το καναν πολλοι το "αυγο του Ντούλε", που ποτε δεν πρόδοσε το βορειοηπειρότικο ελληνισμο,σαν καποιοι άλοι............

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ 11.05, δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Ντούλε, είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι μόνο δικαιούμαι αλλά επιβάλλεται ως «Βορειοηπειρώτης» να κάνουμε κρητική. Χωρίς να τον γνωρίσω από κοντά τα αισθήματα μου απέναντι του ήταν στην αρχή θαυμασμός για το λόγο, μετά θυμό για την αναποτελεσματικότητα και τώρα - θέλεις πίστεψε με θέλεις όχι - αισθάνομαι λύπη για την κατάντια του, εννοώ την πολιτική γιατί τις άλλες φρόντισε να είναι πολύ καλά απ’ ότι μαθαίνω.
Αυτό που έγινε στα Τίρανα, κατά την άποψη μου, είναι περισσότερο προδοτικό από τους «αποστάτες» της «Ομόνοιας» γιατί στο κάτω κάτω, αυτοί που κατεβαίνουν με το χρίσμα ενός άλλου κόμματος, ζητούν ως Έλληνες την ψήφο των συμπατριωτών τους, ενώ υπάρχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει τους συνδυασμούς των συμβουλίων που ο ψηφοφόρος μπορεί να εκφράσει τα πολιτικά του πιστεύω. Στην περίπτωση των Τιράνων όμως το ΚΕΑΔ ζητάει από τους Έλληνες, να ψηφίσουν το Αλβανικό Σοσιαλιστικό, τι στιγμή που στο ψηφοδέλτιο υπάρχει και Ελληνικό κόμμα.
Φυσικά το θέμα Τιράνων, η αλλαγή υποψηφίου στην Α. Δερόπολη, η απόσυρση του υποψηφίου Λουκόβου Βασίλη Νάστη και όποια άλλα λάθη του ή χειρισμοί (πες το και έτσι) παραγράφονται, δεν μπορούμε να τα κρίνουμε, γιατί είναι αποφάσεις του άξιου τιμονιέρη και οποιαδήποτε αμφισβήτηση θεωρείτε δηλητήριο!!!

Ανώνυμος είπε...

Όρε Βοργιοηπειρώτη μου, τι κουβεντιάζεις τα κουτουρού ορε μοναχο!
Γεμίζει η γκλαβα του Τσέλιου;
Αυτός το χει τόπι, έσιαξε τη φαμίλια του, κονόμισε τα λέκια του και αρέντευε εσύ και γω μαζι για το πομίστιο που μας κόβουν και τα τόσα χάλια που έχουμε!
Αστο να γίνει ξίκι να γίνει, μας την έφαγε την ψυχή τόσα χρόνια!
Το παλιο μουστράφι του κερατά που δεν χορταίνει!
Για έφτακαν οι εκλογες μη χολιάζεις...εμάς τους μαυρο γερόντους δεν μας σκέφτεται κανεις. Τώρα μας θυμήθηκαν όλοι,παιρνουν τα σπίτια αράδα και τι δεν μας τάζουν.
Αλλα αστοχάνε πως, εμείς μπορεί να γεράσαμε αλλα το χουμε στον τόπο!

Αυτά μοναχό μου, αει σ'αφήνω τώρα!

Η Σοκακιάρα

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΟΒΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΟΒΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
Η προσπάθιες τους δεν σκοπέβουν να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετοποιήζει ΕΕΜ. Ο αγώνας τους τους σκοπέυει να αλοιώσει την ΕΕΜ με την ποιο πέρα διέρεση της. Και να δώσει επιχείρημα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αλλοιώ-σεις της εθνικής ταυτότητας, η αιώνια προσπάθεια των διάφορων αντί ελληνικών κύ-κλων. Η αποφυγή του φαινομένου είναι καθήκον του κάθε βορειοηπειρώτη. Την λύση την φέρνει ο ψήφος. Ουδέν ένας ψήφος για τους σώγαμπρους των άλλων κομμάτων. Σ’ αυτούς που μας θεωρούν ερχόμενους δουλοπάροικους των αγάδων, σ’ αυτούς που μας αρπάζουν τα κτήματα, σ’ αυτούς που ανάποδα μετράν τον αριθμό του πληθυσμού μας, σ’ αυτούς που με το χαμόγελο τώρα τροφοδοτούν τη διάσπαση και σκοπεύουν να μας κό-ψουν τη φωνή και να μας κλείσουν το στόμα.. Ευκρινής είναι η απάντηση της ερώτησης: Θα ψηφίσουν οι αλλογενής για εμάς τους βορειοηπειρώτες; Ουδέν ένας! Ηθικά δεν δι-καιούται κανείς έλληνας βορειοηπειρώτης να παει με τον μυλωνά για γινάτι της πεθεράς. Η εθνικότητα στην όπια ανήκουμε μας κάνει αυτοσέβαστους περήφανους. Ο χιλιετής μας πολιτηζμος δεν θα μας στραβό οδηγήσει να γίνουμε θύμα της ταπείνωσης και της υποδούλωσης. Εύχομαι να γίνει το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταιας στιγμης αποσυρσης του Βασιλη Ναστη στο Λουκοβο,θεωρειται εθνικη προδοσια .
Σ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

"Ηθικά δεν δι-καιούται κανείς έλληνας βορειοηπειρώτης να παει με τον μυλωνά για γινάτι της πεθεράς"

Τι λες μωρε μοναχό μου εσύ;;
Σιούρηξες ντίπι μο;;;
Δεν σε καταλαβα, ξηγα τα μου ψια!

Η Σοκακιάρα

Ανώνυμος είπε...

Me oti katallaveno ego pedhja yparxi problima.Kai to problima kserete pjio eine?
-To provlima eine oti eisis to thelete to leoforio oxi kanonika sto mikos ,alla sto pllatos gia na eiste oli stin proti thesi.Pou ton idhate vre to fteksimo tou Ntoule kai tou Bollanou???Kalla lei kapjios parapano sto sxolio tou:Apo ginati tis petheras tha kimitho me ton millona.Kai se oli touti tin isoria yparxi apantisi kathari:-Sas aresi na eiste Berisa ollous.Den yparxi Mega,Yparxi Mega-Sali.Stis 8 Maiou tha paroun apantisi oli.

Ανώνυμος είπε...

3:16 ο μυλωνάς λέγετε Ράμα και κοιμόσαστε στο κρεβάτι του δύο χρόνια τώρα. Η πολύ -ξέρεις τι- τυφλώνει, αλλιώς θα έβλεπες τους αρραβωνες Ράμα-Ντούλε μπροστά στις κάμερες.

Ανώνυμος είπε...

3:16 Stis 8 Maiou tha paroun apantisi oli. prosopika tha panigirizw mia vdomada gia ti niki tou MEGA.

ΝΑΡΤΑ είπε...

opos fainete h koritsa 8a psifisi andrea mano pu ine ellinikis katagogis alla ipostirizete apo to dimokratiko koma

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, που τη βλεπεις τη συμμαχια ΜΕGΑ - PD? To PD δεν είχε και δεν έχει και τώρα υποψήφιο στις περιοχες μας. Αμα θέλει να έχει κατεβάζει όπως έκανε με το Αλύκο. Η συμφωνία είναι μόνο ΚΕΑΔ-PS όπου το PS είχε πάντα υποψήφιους και για πρώτη φορά, μετά τον αρραβώνα με το Ντούλε δεν κατεβάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΕ! ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΗ ΑΜΙΛΑ" ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ (η μήπως δεν έχει?)ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΑΝΤΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΗΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ ΨΗΦΙΣΤΕΤΟΝ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ

Ευλογητός είπε...

Μιλάμε όλοι για την ειδκή συμφωνία Ράμα-Ντούλε και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Μήπως περιλαμβάνεται η άνευ όρου παράδοση της Νάρτας και της Σελενίτσας στους σοσιαλιστές, οι οποίοι κατεβάζουν μουσουλμάνους. Για τους δημοκράτες γνωρίζουθμε ότι κατεβάζουν δύο πρωτοκλασάτα στελέψη και Έλληνες, τους μέχρι πρότινος δήμαρχο και έπαρχο αντίστοιχα, Ηλία Σεφέρη και Φρέντο Μπελέρη. Μήπως μ' αυτή τη συμφωνία ο Ντούλες συνέναισε εκουσίως ή ακουσίως στον περιορισμό των ορίων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία; Ωσότου το κείμενο της ειδικής συμφωνίας δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας έχω κάθε δικαίωμα ότι η επανεκλογή Ηρώδη, Θέμη, Μαλιούκη, Καίση, Ντούτση, Καλτσούνη, Σπύρου, κα. ανταλλάσσεται με τον περιορισμό των δικών μας διεκδικήσεων. Και οι πρώ τοι που θα πρέπει να αντιδράσουν θα πρέπει να είναι όσους προανέφερα και που είναι θύματα αγοροπωλησίας που αγγίζει τα όρια εσχάτης μειοδοσίας. Αυτός που τους πουλάει σκέφεται πια μόνο το τομάρι του. Αν και οι προαναφερόμενοι σκέφτονται μόνο το τομάρι τους, θα πρέπει οι Βορειοηπειρώτες να τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση που επιφυλλάσσεται στους τυχοδιώκτες.

Ανώνυμος είπε...

5.02,tou elaxiston o Ntoules kimate fanera kai mesa se ayto ton ipno yparxi,eksipnadha elleniki,"poniria"kai ton allogo tis Trogias.To kako eine oti to Mega me ton Sali kimounte sta krifa kai kanoun kai erota krifa.To kalitero eine oti to Mega dhen pigeni moni na kani errota me ton Sali alla eixi vri o Salis "davatzou"-"sekseri"ton Barka,Ksera,Mitso pou ton pane to Mega na pi....te me ton Sali.Ti nomizete oti o kosmos tis EEM dhen katallaveni tis pu.....es kai tis vromieis????As perimenoume oli 8 Maiou,kai meta na milisoume ksana.

Ανώνυμος είπε...

Ευλογητέ .......,
Πρασπαθεις να μας πίσεις αλλά δεν μπορείς. Πάντως μια χάρα τα υπηρετείς τα αφεντικά σου. Πρόσεχε όμως, κράτα και λίγο σάλιο, όπου να'ναι θα χρειαστεί να γλύψεις κα πάλι. Δεν θα είναι για πάντα τα λούσα του υπουργείου. Για το καλό σου λέω.

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Ευλογητέ.... το όνομά σου δεν συμβιβάζεται με τα όσα λες. Μάλλον δεν έχει σημασία αυτό όσο η αλήθεια που λες και ας είναι, όπως η κάθε πολλή σωστή αλήθεια, πολλή πικρή.
Όντος Ευλογητέ. Ο Ντούλες με τις πολιτικές κινήσεις που κάνει και με τις "ειδικές συμφωνίες" που υπογράφει" δεν νοιάζεται για τη ζημιά και καταστροφή που θα φέρει για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Αλήθεια, πως γίνεται που ο Ντούλες να υπογράφει συμφωνίες με αλβανικές κυβερνήσεις και με αλβανικά πολιτικά κόμματα στο όνομα του ελληνισμού της Αλβανίας και αυτές να μη γίνονται ποτέ γνωστές. Από που ο Ντούλε έχει αποχτήσει αυτό το δικαίωμα. Ποιος όμως το επιτρέπει;
Επιβεβαιώνεται Ο Ντούλες θέλει το Ντούλε και για την αγάπη αυτή είναι έτοιμος να τα πουλήσει όλα:- Πατρίδα, φίλους, γυναίκα, συνεργάτες.
Ασυμβίβαστα και με δύναμη το φωνάζω από καιρό ότι αναδεικνύεται ως ο πιο επικίνδυνος εχτρός (με όλη τη σημασία της λέξης) για την εθνική ελληνική μειονότητα και πρέπει να του κοπούν χέρια και πόδια (και όχι μόνο πολιτικά). Είναι όμως γαντζωμένος πίσω από σκληρά συμφέροντα τρίτων (οικονομικο-πολιτικο-θρησκευτικών) προερχόμενων από Ελλάδα, που ως ανταλλάξιμο προϊόν και ως μέσω πίεσης για την ικανοποίηση αυτών των συμφερόντων αξιοποιούν τα εθνικά συμφέροντα της ε.ε. μειονότητας, εκπροσωπούμενα από τον Ντούλε.
Γι΄αυτό θορυβήθηκαν και φοβήθηκαν από την εμφάνιση του ΜΕΓΑ. Τους χαλάει πολύ τη Σούπα. Γι΄αυτό θα πρέπει να στηριχτεί το ΜΕΓΑ. Για να φύγει από τη μέση ένας βραχνάς σε βάρος των συμφερόντων της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που λέγεται κλίκα Ντούλε. (Αυτή η κλίκα είναι το μέρος που φαίνεται στο παγόβουνο.)
Την αντιπαράθεση στην ε.ε.μ, εγώ θέλω να τη δω, όχι ως τρόπο κόντρας μέχρι θανάτου μεταξύ των Ελλήνων, (όπως διαπιστώνω να την αντιμετωπίζει η πλειοψηφία που ασχολείται με το θέμα). Θέλω να τη δω ως μέσω που θα αναγκάσει το Ντούλε να χάσει το επικίνδυνο μονοπώλιο, εκπροσώπησης της μειονότητας. Η συνέχιση του μονοπώλιου αυτού με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει το εθνικό μας θέμα σε ανυπαρξία.
Θέλω να δω την αναμέτρηση αυτή ως ένα δείγμα ότι οι Έλληνες δεν στηρίζουν πλέον τα τεχνάσματα του Ντούλε. Τα εκλογικά αποτελέσματα να αναγκάσουν το μητροπολιτικό κέντρο να δει ως συνομιλητές και άλλους Έλληνες και όχι το μονάκριβο παιδί κάποιων που ακούει στο όνομα Ντούλε (ή δικτάτορα).
Δεν θέλω την αναμέτρηση αυτή να τη δω ως πραγματικότητα διάσπασης στην ε.ε.μ , αλλά ως μια πραγματικότητα που θα φέρει τους παράγοντες της εθνικής ελληνικής μειονότητας σε διάλογο μεταξύ τους, υπό ίσους όρους. Αυτό θα σημάνει ότι είμαστε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινότητα.
Κακός ευλογητέ μας παρέσυραν τα ταμ ταμ του μεταξύ μας πολέμου. Πρόσεξε. Η αντιπαράθεση έχει μεταφερθεί στις συμμαχίες που το κάθε κόμμα (το εθνικό ελληνικό κόμμα ΜΕΓΑ και το παναλβανικό ΚΕΑΔ), έχουν με τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα. Ξεκινούν από το πιο απ΄αυτά τα μεγάλα κόμματα είναι πιο κακό για την εθνική ελληνική μειονότητα, για να επωφεληθούν πολιτικά εντός της μειονότητας. Φαίνεται ότι τη σφραγίδα για το πιο από τα μεγάλα κόμματα είναι καλό, να την έχει ο Ντούλες. Συνεπώς με όποιο πηγαίνει ο Ντούλες αυτό είναι και το καλό κόμμα για την ε.ε.μ (!!!).
Δυστυχώς, αυτό είναι το μικρότερο κακό. Το μεγαλύτερο είναι ότι η αναφορά αυτή προκαλεί ανεπανόρθωτη διάσπαση μεταξύ μας. Ξεχάσαμε ότι είμαστε Έλληνες και αποκαλούμε ο ένας τον άλλον, μπερισικό ή ραμαϊκό, φασίστα ή κομμούνι!
Που πήγε η ωριμότητα των Ελλήνων, που η σοφία και η δημοκρατία.
Αν ο Ντούλες ήταν έστω και λίγο πατριώτης, ελάχιστα δημοκρατικός, και λιγουλάκι Έλληνας, αυτή τη στιγμή, πριν καθίσει με το Ράμα για ειδική συμφωνία, θα ζητούσε το ΜΕΓΑ για διάλογο, για να βγει ο Ελληνισμός περισσότερο ενισχυμένος πολιτικά από τις εκλογές αυτές.
Σ΄αυτό πρέπει να επιδιώξουμε όλοι. ΓΙ΄αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί το ΜΕΓΑ, το οποίο, ασφαλώς έχει τα δικά του μειονεκτήματα
.
Ο Ελ Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδια της Ηπειρου,μπραβο παιδια του εθνους συνεχιστε ετσι.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αν γραφουν Ελληνες η αλβανοι,με εχετε μπερδεψει.Τετοια μανια να αποδειξετε ποιος ειναι καλυτερος ο μπερισα η ο ραμα ουτε οι αλβανοι δεν πρεπει να εχουν.Τετοιο παθος να υπερασπιζεστε τα αφεντικα σας ουτε τα σκυλια δεν εχουν αλλα οι περισσοτεροι δεν διαφερετε σε τιποτα μονο που περπατατε στα δυο.Γαβ,γαβ,γαβ..Βγειτε τωρα και γαβγηστε γιατι σας εθιξα κοπρητες αλλα μεσα σας ξερετε πως εχετε μετατραπει σε σκυλια οχι του κεαδ και του μεγκα αλλα του μπερισα και του ραμα.Ο Θεος να μας φωτισει να γινουμε καποτε ανθρωποι και να πραξουμε το σωστο αλλα με τετοια μυαλα δεν βλεπω προκοπη ουτε μετα απο δυο γενιες.Καποτε ελεγα η επομενη γενια θα φτιαξει την κατασταση αλλα τοσο πιστα σκυλια στους αλβανους δεν ηταν ουτε τα αγαπημενα παιδια του χοτζα.Παρακαλω συνεχιστε την αλβανοαντιπαραθεση σας για δεξια και αριστερα των αλβανων μη πτοειστε και αν ειναι κανενας μπαλ η κκα παρακαλω να γραψει και αυτος την αποψη του αφου τωρα η πατριδα εχει δημοκρατια και δεν απαγορευεται.Ααα ρεεεε που πααααααααααμεεεεεεεεεε?

Ανώνυμος είπε...

To MEGA katevase ypopsifious stis amigws ellinikes perioxes, ok ws edw.
To MEGA ekane kryfi symfwnia me to SALI...
Egw oso kai na to psaxnw den vriskw kanena simeio opou na vasizete i symfwnia MEGA-PD !
To PD stis perioxes pou evale ypopsifious to MEGA den exei tipota na prosferei,dioti apla den exei psifoforous.
To MEGA den exei kanena logo alla oute dynatotita na prosferei kati sto PD..
Sti Xeimarra pou to PD exei kapoious psifous evale o SALIS diko tou ypopsifio.
To PD, me mia kouventa den exei ti na diapragmateytei,opote stmfwnia panw sto tipota den ginetai.
Twra, kserete poly kala oloi sas pws tis proigoumenes fores stin EEM oi eparxies paizontan se agwnes PS-PBDNJ.
Ta 2 ayta kommata exoun symfwnisei edw kai 2 xronia pws tha pigainoun xeri-xeri.Kai ayto kanoun....
Ola ta ypoloipa einai propaganda tou Dule kai tis klikas tou, pou exoun lerwsei ti fwlia tous, gia na feroun sta "idia metra" to MEGA,to opoio einai o monos paragontas pou antistekete sto vrwmiko katestimeno sti B.H.
O ASYMBIBASTOS

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Να διορθώσω κάτι στο προηγούμενο σχόλιό μου που σωστά ο ASYMBIBASTOS παρατήρησε χωρίς να κάνει αναφορά.
Ο Ντούλες για να δικαιολογήσει την ανοιχτή και ειδική συμφωνία με το Ράμα, κατηγορεί το ΜΕΓΑ ότι έχει συμφωνία με το Μπερίσια. (από που και ως που). Και επειδή τώρα ο Μπερίσια είναι αντίπαλός του μας τον παρουσιάζει "τον κακό" πρωθυπουργό για τη ε.ε.μειονότητα (!!!). Δε θα επαναλάβω τα όσα λέει O ASYMBIBASTOS, τα οποία τα βρίσκω σωστά. Θέλω να μόνο να επαναλάβω ότι η συνεργασία με τα αλβανικά κόμματα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αυτοσκοπός. Δεν θα πρέπει να αποτελεί τη βάρκα πολιτικής σωτηρίας κάποιων ξεχωριστών ατόμων στην ε.ε.μ. Και για την πολιτική τους "ευμάρεια" θα πρέπει εμείς να παρασυρθούμε στο χαβά τους και να τα ξεπουλήσουμε όλα. Δεν θα πρέπει τα πολιτικά αλβανικά κόμματα να θεωρούνται το σημείο αναφοράς της πολιτικής και εθνικής μας συμπεριφοράς και δράσης. Η συνεργασία με τα αλβανικά πολιτικά κόμματα πρέπει μόνο να αποβλέπει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων. Διαφορετικά πρέπει να της βάλουμε "Χ"
Ωστόσο, στη λογική ανατροπής του κατεστημένου στη Β.Η η στήριξη του ΜΕΓΑ είναι πλέον ιστορικής σημασίας. Πρέπει να στηριχτεί να βγάλει όσο περισσότερους έπαρχους. {Αν και μέχρι τώρα σωστά υπολογίζει στους έξι). Πρέπει να στηριχτεί για να συγκροτήσει ένα δημοκρατικό εθνικό σχήμα, πρέπει να στηριχτεί για να ξεπεράσει τις οργανικές αδυναμίες του. Πρέπει να στηριχτεί για να μη ανακυκλωθούν τα ίδια λάθη με την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Πρέπει να στηριχτεί για να μη δείξουμε ότι, πέρα από το πρότυπο Ντούλε-Ε. Χότζα, δεν έχουμε άλλο για να προσανατολιστούμε. Όλοι στο ΜΕΓΑ πρέπει να δείχνουν πως εκείνο που τους ενδιαφέρει πρώτα είναι το κοινό το εθνικό και γι΄αυτό θα πρέπει να αμβλύνουν τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Ο Ελ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Αιμίλιε με τις κατεβατές σου αμπελοφιλοσοφίες.....!!!

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, λες πως το ΚΕΑΔ χρειαζεται γιατι σε αυτό βρίσκουν καταφύγιο οι μισο -ελληνες, οι ελληνόβλαχοι και οι φιλέλληνες.
Ρωτώ:
1- Τι έχει πιο πολύ σημασία να είναι οι έλληνες των 99 χωριών ενωμένοι μεταξύ τους ή να είναι φίλοι οι μισοί ελληνες που ζούν στα 99 χωριά και ψηφίζουν ντε φακτο ΚΕΑΔ με τις υπόλοιπες κατηγορείες που αναφέρω,ενώ μεταξύ τους να μαχαιρώνονται????? Αυτό δεν συνέβαιναι ως τώρα??
2-Τι ώφελος μπορεί να έχει οι κοινοτητά μας από την συμμετοχή ή όχι στο ΚΕΑΔ,των υπόλοιπων ομάδων??? Αυτοί που αισθάνονται έλληνες ψηφίζουν το ίδιο άνετα ΚΕΑΔ, PS 50%, PD, BALI, LSI κ.α. αρά τον ελληνισμό δεν τον επιβάλλει το ΚΕΑΔ. Το ΚΕΑΔ είναι αλλήθεια πως όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πιο πολλα στις υπόλοιπες ομάδες παρά στους έλληνες.
3-Τι έχει κάνει το ΚΕΑΔ όλα αυτά τα χρόνια για να σώσει και να προωθήσει τον Ελληνισμό ακόμα και μέσα στα 99 χωριά? μέχρι χτες έβριζε και αποκαλούσε προδότες τους αριστερούς της ΕΕΜ, σημερα αποκαλεί τους δεξιούς και οι μόνοι πατριώτες μενουν λίγα άτομα της κλίκας γιατί όλοι οι άλοι ανήκουν ή στους μεν ή στους δε.

Ανώνυμος είπε...

otan den ginonte ta xatiria tou voreio hpeirwti o ntoules eine axristos.den tous edwse en lefko to xrisma.ton ponaei ala grigora tha tou perasei'''''''''

Ανώνυμος είπε...

oloi osoi einai mega mou thimizoun thn KNE (KOMOUNISTIKH NEOLAIA ELLADOS) autoi mpainoun sta amfitheatra kai ksekinane na katigoroun ND PASOK.
to idio sumvenei kai me to mega olh mera olh nuxta .................................
DULES

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6.17 ξεχνας πως τα 99 χωρια δεν ειναι ουτε το 50% των Ελληνων της μειονοτητας,γιατι επικεντρωνεσαι μονο σε αυτους,οι αλλοι ξεχαστηκαν ετσι σαν να μην υπηρξαν ποτε.Να σε χερονται αυτοι που σε συμβουλευουν και που σου διαμορφωνουν αποψη γιατι απο αυτα που λες δειχνεις πως δικια σου δεν εχεις.

Ανώνυμος είπε...

Άτομα που είναι κομμουνιστές στην ψυχή τους, ακόμα κι αυτοί που κάθονται ή κάθονταν δίπλα σε αρχιεπισκόπους και μητροπολίτες, ακόμα κι αν δεν έχουν φανερά αξιώματα, μόνο καταστροφή προκαλούν για τον ελληνισμό.

Δημοσίευση σχολίου