Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μια δήλωση του Έλληνα Πρόξενου στην Κορυτσά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία

Έφτασαν σε σημείο να κάψουν τα στεφάνια που κατατέθηκαν στο μνημείο των πεσόντων του 1940 στη Μπομποστίτσα.
Χαιρετίζω τους Έλληνες της Κορυτσάς με την ευκαιρία  των 70χρονων της απελευθέρωσης από το φασισμό, τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, Θεόδωρος Οικονόμου, στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Ομόνοιας Κορυτσάς, με την ευκαιρία των 70χρονων της λαμπρής Επετείου του Σαράντα.
Η δήλωση αυτή του Έλληνα διπλωμάτη προκάλεσε πολλά σχόλια στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, φθάνοντας στο σημείο να το αποκαλέσουν και διπλωματικό σκάνδαλο. Όπως είναι γνωστό καθετί που μιλάει για την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου, μια περιοχή που είναι αναγνωρισμένη  από Διεθνής Οργανισμός και για την οποία εκκρεμεί ένα Πρωτόκολλο κι αυτό υπογεγραμμένο από τις Τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις και από το ίδιο το τότε αλβανικό κράτος, τους ερεθίσει και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Τόσο που  για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν στις πρώτες ειδήσεις.
Είναι θέματα περιζήτητα για την αλβανική «δημοσιογραφία». Το ίδιο είχε γίνει με τη δήλωση του Πρόεδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου,
που σύγκρινε την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, με αυτά των Κοσσοβάρων,  πρώτο θέμα έγινε όταν οι πινακίδες που τόλμησε να βάλει η κατασκευαστική εταιρεία στην εθνική οδό Μαυρομάτι-Αγ. Σαράντα, μέχρι που ανάγκασαν την εταιρεία να τις αποσύρει, πρώτο θέμα έγινε και τώρα η δήλωση του Έλληνα Προξένου, που δίκαια αποκάλεσε Έλληνες τους παρευρισκόμενους Κορυτσαίους στην εκδήλωση, γιατί στην Κορυτσά  υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες.
Δεν έγινε, όμως,  ποτέ πρώτο  θέμα οι επεκτατικές τους αντιλήψεις που αποκαλούν  πέντε νόμους της Ελλάδας αλβανικούς. Και όχι μόνον. Είναι οι διεκδικήσεις (διαστρεβλώσεις) αυτές χαραγμένες σε μαθητικά βιβλία, που διδάσκονται κάθε μέρα, και δηλητηριάζουν, μαζί με τους αλβανούς μαθητές και τα Βορειοηπειρωτόπουλα.
Δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο οι δεκάδες διαστρεβλώσεις, για αλβανικές πολιτείες στην Ελλάδα, για τους όρους «μοναρχοφασίστες» , «σοβινιστές» και την βαρβαρότητα του ελληνικού στρατού εις το Δέλβινον και τα περίχωρά του, όλα αυτά αποτυπωμένα εις το νέο αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό. Να πως το χαρακτηρίζει: «Το 1913-14 οπλισμένες συμμορίες και μονάδες του ταχτικού ελληνικού στρατού κατέλαβαν την πόλη του Δελβίνου και σχεδόν όλη την Νότια Αλβανία, έκαψαν, απεθνικοποίησαν και λεηλάτησαν την πόλη, δεκάδες μουσουλμανικά χωριά στα περίχωρά της, σκότωσαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες κατοίκους»

Η ανθελληνική προπαγάνδα στην Αλβανία τελευταία ανθεί και κάτι πρέπει να γίνει!

Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά φτάνουν στα αυτιά της κυρίας Διαμαντοπούλου και αν συνάδουν με το πνεύμα της νέας εποχής που ευαγγελίζεται και θέλει να επιβάλει!!!

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να κάνει το καθήκον του! Να αντισταθούμε θαρραλέα στην συντονισμένη επίθεση των αλβανών!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ είπε...

ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

oi albanoi theloun na mas ksekanoun. oloi mazi mporoume na tin ksanakanoume aftonomh b.hpeiros...giati me tous almpanides den mporoume zhsoume mazi.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδες Ελλήνων παιδιά για προσέξτε λίγο. Σωστό το γεγονός όπου εμείς τιμάμε τους Έλληνες πεσόντες του Έπους του 40' Σωστό που τηρούμε Θερμοπύλες. Μήπως όμως πέρουμε πολλά βάρη πάνω μας και ξεχάσα με τα του οίκου. Το λέω αυτό διότι πρώτο η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τους πεσόντες του 40 και άφησε χιλιάδες οστά λεβεντόπεδων -ηρώων σκόρπια στα βουνά της Αλβανίας κάτω από πολυκατοικίες και στάδια. Και τώρα που τα διεκδικεί έστω και λίγο το κάνει ζητώντας παραχωρήσεις σε βάρος μας, Προσέξατε λόγου χάρη την τελευταία συμφωνία με τα Τίρανα για τα δύο νεκροταφεία. Το άλλο είδατε τι έγινε στο Βουλιαράτι στις 28 Οκτωβρίου. Ήρθαν όλοι οι Έλληνες να τιμήσουν τους ήρωες, να πάρουν λίγο δόξα από τη δόξα τους και εμάς τους Βορειοηπειρώτες μας παραμέρισαν εντελώς. Εμάς δλδ που φυλάξαμε τα οστά τους σαν κόρη οφθαλμού. Επρεπε να ήταν η εθνική γιορτή μας γιατί μας ανήκε. Μας την πήραν οι Έλληνες και αυτή και εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε διότι θέλουμε την εξουσία των Ελλάδιτών για να πάρουμε λίγη ανάσα. Καταλαβαίνεις τι λέω

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΣΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΠΗΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΥΧΩΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δημοσίευση σχολίου