Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

MEGA: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την πρώτη δημόσια παρουσία του Κόμματος « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»- MEGA, στους ΄Αγιους Σαράντα 

 Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»-MEGA, άνοιξε την Κυριακή την αυλαία των πολιτικών δραστηριοτήτων για την ανάδειξη και την οργάνωσή του. H αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Butrinti», ήταν κατάμεστη από ΄Ελληνες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα αυτού του κόμματος, το οποίο εμφανίζεται στην πολιτική της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ως όραμα και ιστορική αναγκαιότητα για τη συσπείρωση των Βορειοηπειρωτών και την προώθηση των πραγματικών προβλημάτων τους.

Την έναρξη της δραστηριότητα έκανε ο κύριος Σπύρος Διαμάντης, πολιτικός μηχανικός και μέλος της ιδρυτικής ομάδας, ο οποίος διευκρίνισε την αναγκαιότητα ίδρυσης του κόμματος επί εθνικής βάσεως και την υποχρέωση της ηγεσίας na συμβαδίσει με όλους τους ΄Ελληνες στον αγώνα για δικαίωση.
Εξ ονόματος της Ιδρυτικής Επιτροπής αγόρευσε ο πρόεδρός της Χριστάκης Κίτσιος, ο οποίος έκανε εκτενέστατη αναφορά στην έννοια της δημοκρατίας στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια οι φερόμενη ως ηγεσία του Ελληνισμού έχει στραγγαλίσει αυτή την έννοια και έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο, σε μία μακρόχρονη εσωστρέφεια, ενώ τα προβλήματα του χώρου διογκώνονται καθημερινώς. Οι συνθήκες αυτές υπαγόρευσαν την ίδρυση του εθνικού φορέα που με το συνδυασμό της θετικής εμπειρίας των προηγούμενων χρόνων και της νεανικής δυναμικότητας μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες των Βορειοηπειρωτών για καλύτερες μέρες στη γενέτειρα και όπου γης. Ο κύριος Κίτσιος εξέφρασε και την πικρία του για τη μαύρη προπαγάνδα που μεθοδεύει το κατεστημένο στην πολιτική σκηνή της ΕΕΜ κατά του μοναδικού εθνικού φορέα αυτού του επιπέδου και τόνισε ότι στην πορεία θα αποδειχτεί περίτρανα το σωστό του εγχειρήματος που συγκρότησαν σκεπτόμενοι , επίμονοι και σοβαροί διανοούμενοι. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Κόμματος ανάλυσε τους στόχους και τις δεσμεύσεις του κόμματος για την προώθηση των αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μέσα από καθημερινή παρακολούθηση, ιεράρχηση και εξειδίκευση.
Στην ομιλία του για τα οργανωτικά του Κόμματος, ο αντιπρόεδρος  κύριος Ρολάνδος Βασίλης τόνισε ότι το MEGA, μέσα από τη δομή και λειτουργία του προσφέρει σε όλους τους Βορειοηπειρώτες πέραν των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων τη δυνατότητα να γευτούν την πραγματική Δημοκρατία, να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί του στην πολιτική, στην τοπική και κεντρική εξουσία, να απαιτούν διαφάνεια ηθικότητα και αμεσότητα από τους εκπροσώπους τους. Ο κύριος ΒασίληV ανέπτυξε επίσης τη μεθοδολογία της λειτουργίας του πνευματικού δυναμικού του Κόμματος μέσα από τις επιτροπές εργασίας που είναι ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η πραγματική οργάνωση του Κόμματος, είπε ο κύριος ΒασίληV, ξεκινάει από σήμερα με την κάθοδο της Ιδρυτικής Επιτροπής σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία και σε κάθε περιφέρεια. Από τις οργανώσεις αυτές θα προκύψουν και οι αντιπρόσωποι για το Προγραμματικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες.
Το Κόμμα MEGA προετοιμάζει μια έντονη επικοινωνιακή εκστρατεία μέσα από την οποία θα ενημερωθεί ο κάθε Βορειοηπειρώτης για το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του.
Στην πρώτη δημόσια παρουσία του Κόμματος ήταν προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι κομμάτων από όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι χαιρέτησαν την ίδρυση αυτού του κόμματος.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κοκτέιλ με όλους τους παρευρισκόμενους.




21 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στο νέο κόμμα!
Προσέξτε κύριοι, ο λαός μπορεί να δώσει άλλη μια ευκαιρία αρκεί να ξέρετε να τη χρησιμοποιήσετε υπερ του και σωστα.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη.
Αρκετά απ τους βολεψάκιες τόσα χρόνια!
Δεν θέλουμε άλλους τέτοιους.
Ανθρώπους και πατριώτες γουστάρουμε να ψηφίζουμε και όχι συμφεροντολόγους πουλημένους!

Ανώνυμος είπε...

Αν το δελτίο τύπου το έχει συντάξει άνθρωπος του κόμματος και φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι, τότε ίσως να χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σε κάποια ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Άλλωστε τόσοι σοβαροί διανοούμενοι μαζεύτηκαν δεν μπορεί να αναλάβει ένας να βγάλει ένα σωστό δελτίο τύπου;;;;

Υ.Γ. Δεν υπάρχει φωτογραφία από την κατάμεστη αίθουσα. Δεν λέω ότι δεν ήταν, γιατί δεν ήμουν πάρων, αλλά για την ακρίβεια των λόγων καλά θα ήταν να υπήρχε….

Αετός. είπε...

Προσωπικά αυτό που μ' ενοχλεί με τον κ. Ντούλε είναι ότι δεν έχει καταλάβει τις ευθύνες του για το κατάντημα του τόπου μας και της Ομόνοιας - ΚΕΑΔ.
Ο κ. Ντούλες έθρεψε τον Ξέρα, ο κ. Ντούλες είναι που έθρεψε το φαινόμενο Κ.Μπάρκα, ο κ. Ντούλες είναι που ΈΚΑΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΟΝ ΠΡΟΔΌΤΗ, τον ΚΑΤΑΔΌΤΗ και τον διώκτη των βορειοηπειρωτών τον Σπύρο Πέτση.
ο κ. Ντούλες είναι αυτός που κλείστηκε στην κλίκα των 5-6 ατόμων και έδιωξε από την Ομόνοια - ΚΕΑΔ αυτούς που μπορούσαν να προσφέρουν.
Δεν είναι τυχαίο που ο Β.Ντούλες έχασε από τον ηλίθιο Β.Τάβο 3 φορές!
Επίσης, γιατί δεν κάνει αγωγές η ΟΜΟΝΟΙΑ και ειδικά ο Β. ΝΤούλες και το ΚΕΑΔ στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ή ΑΝΩΝΥΜΑ δημιουργούν κλήμα εκφοβισμού εναντίον των Ελλήνων? Γιατί δεν ζητούν την ποινική δίωξη για τους εκδότες, ή για τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, ή για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ( π.χ www. Balkanweb.com, Gazeta Shqiptare) που φιλοξενούν υβριστικά σχόλια και απειλές εναντίων των Ελλήνων της Β.Ηπείρου και εναντίων της Ελλάδας βάση των Άρθρων του Ποινικού Κώδικα που σας επισυνάπτω?

''KODI PENAL I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË
Neni 265
Nxitja e urrejtjes ose grindjeve ndërmjet kombësive, racave dhe feve.

Nxitja e urrejtjes dhe e grindjeve raciale, nacionale ose fetare, si dhe përgatitja, përhapja ose ruajtja me qëllim përhapjeje e shkrimeve me përmbajtje të tillë, dënohen me gjobë ose me burgim gjer në dhjetë vjet.

Neni 266
Thirrja për urrejtje nacionale.

Vënia në rrezik e paqes publike duke bërë thirrje për urrejtje kundër pjesëve të popullsisë, duke i fyer ose shpifur për to, duke kërkuar përdorimin e dhunës ose të veprimeve arbitrare kundër tyre, dënohet me gjobë ose me burgim gjer në pesë vjet.''

Όσον αφορά το ΜΕΓΑ είναι ένα ''κόμμα'' όπου στελέχη είναι ο Θωμά Μήτσος ένας αχαΐρευτος απατεώνας και τελείως βλάκας, η Κ.Μπεζάνη, ο Κώτσιο Μπάρκας άλλος ένας ηλίθιος και άλλοι πολλοί!

Άλλοι είναι στην άλλη πλευρά των σοσια-λιστών όπως π.χ απατεώνας ο Β.Τάβος.

Κρίμα που μπλέξαμε με απατεώνες και ηλίθιους !

Ανώνυμος είπε...

bravo bravo kai pali bravo.aete eimai iper tis omonias alla aftoi einai i pikri alitheia

Ανώνυμος είπε...

Εσυ,Βορειοηπειρώτη,είσουν παρόν για να γράφεις ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη?
Ετσι για να ξέρουμε τι καπνό φουμάρεις.

Ανώνυμος είπε...

και σενα τι σε πειραζει τοσο με το εαν η αιθουσα ηταν καταμεστη????
Επειδη εσεις μετρατε τα ΚΟΥΚΙΑ ΣΑΣ σας φοβίζει η ιδέα και μόνο της καταμεστης αιθουσα!!!
ΕΜΠΡΟΣ "MEGA" ΣΤΟΝ Αέραααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.......................................... με συμμαχους πολλούς παρέα!!!!!!!!!!!!!!

To kititsi είπε...

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο κόμμα!!
Επίσης με λίπη μου διαπιστώνω ότι αυτό που τόσα χρόνια μας έχει κυρίευση είναι η μιζέρια και η απαξίωση μας για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας, αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε συλλογικά και ατομικά πράγματα για τον τόπο μας σαν Βορειοηπειρώτες.
Τόσο καιρό διαβάζω σε διάφορα μπλοκ για το ποιοι βρίσκονται μπροστά, πίσω , δεξιά και αριστερά του νέου κόμματος για το αν είναι η όχι παρακλάδι του Μπερίσια και μόνο λόγια τα οποία να κατακρίνουν και να σπιλώνουν άτομα που μερικά από τα άτομα αυτά τυγχάνει να τα γνωρίζω και πιστεύω στην αξιοπρέπεια και τον χαρακτήρα τους.
Δεν ασχολήθηκε κανείς με τις προτάσεις τις οποίες έχουν τονίσει για την λειτουργία του κόμματος που είναι αυτά τα οποία περιμέναμε πριν 2-2.5 χρόνια από την Ομόνοια –ΚΕΑΔ που δεν είναι άλλα από την εγγραφή μελών και την εκλογή προεδρείου και αντιπροσώπων από την βάσει , αυτά περιμένω να τα υλοποιήσει το νέο κόμμα και όλοι τους θα κριθούν εκ του αποτελέσματος .
Πιστεύω το να υπάρχει «ανταγωνισμός» στα πολιτικά δρώμενα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και στην Αλβανία αλλά και στην Ελλάδα θα μας βγει σε καλό γιατί θα υπάρξει τρέξιμο και από της δυο πλευρές στο να διεκδικήσουν την ψήφο του Βορειοηπειρώτη και αυτό έχει είδει φανεί από της κινήσεις που έχει κάνει το ΚΕΑΔ και την ανανέωση που πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό.
Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο κόμμα και ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλων για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Είναι περισσότερα τα πράγματα που μας ενώνουν από αυτά που μας διχάζουν …..

Ανώνυμος είπε...

sostos o kiritsi....as afisoume ti mizeria stin akri kai as doume tin ousia.

Αετός. είπε...

κ. Κυρίτση, με τον Θωμά Μήτσο ή με τον Κώστα Μπάρκα θα αντισταθούμε στον αφανισμό που έρχεται? Δηλαδή αυτοί είναι η ελπίδα μας?

Νέο Κόμμα θα πει να είναι στην ηγεσία του άτομα με θάρρος, άτομα με όραμα, άτομα που να αγαπούν τον τόπο μας, άτομα που να είναι αδιάφθορα!
Νέο Κόμμα δεν είναι να είναι τα τσιράκια του Μπερίσα, ναι, ναι του Μπερίσα στη ηγεσία τους. Όλοι αυτοί που έκαναν το ΜΕΓΑ ήταν υποψήφιοι του Μπερίσα στην Περιφέρια Αυλώνας και Αργυρόκαστρου.

Άτομα που μετά διορίστηκαν σε θέσης όπως ο Ξέρας, ο Θ.Μήτσος ο Κ.Μπάρκας κλπ.

κρίμα. ο τόπος μας χάνεται!

Ανώνυμος είπε...

Ο τόπος μας δε χάνεται. Άλλωστε, δε χάθηκε σε δυσκολότερα χρόνια. Αν χάνουν κάποιοι το παιχνίδι τους, είναι που φταίνε οι ίδιοι. Μην συγκρίνουν τη δική τους τύχη με την τύχη του τόπου μας. Ο οποίος έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Αετε, ta xalia auton ta vlepeis .
Tou Dule kai tis klikas tou ta maura xalia den ta vlepeis.
oloi autoi pou les einai ta dhmiourgimata tou Dule.Krima giati tha eprepe na einai perifanos gia ta dhmiourgimata tou pou einai kat oikona kai kathomoiosi tou!!!!!
Tous didakse sosta kai tora kala tou kanoun. Kairos na parei ayto pou tou aksizei apo tous dikous tou..... giati autoi einai dikoi tou oute dikoi sou alla oute kai tou kosmou.

Αετός. είπε...

Ανώνυμε 1:15 π.μ., δυστυχώς έχεις δίκαιο! Γι'αυτο τα ''βάζω'' με τον Ντούλε. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά αλλά δυστυχώς η ιστορία του και ο βίος του τα τελευταία 15 χρόνια δείχνουν ότι πρέπει να πάει σπίτι του ΤΏΡΑ! ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΌΡΑΜΑ, ΒΛΈΠΕΙ ΠΑΝΤΟΎ Εχθρούς κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Το σύνδρομο της εχθρομανίας και της φιλοφοβίας. Από το ίδιο σύνδρομο έπασχε και ο αλήστου μνήμης Ενβέρ Χότζα. Αυτά λένε οι γιατροί. Ο ιατρός του Λαζόπουλου δεν ξέρουμε τι θα έλεγε γι' αυτό το σύνδρομο ...

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ειμαστε εμεις και ποιοι ειστε εσεις,ανωνυμε της 12:12,6 ιουλιου.ελπιζω και ευχομαι να ειμαστε ολοι ενωμενοι για το καλο του τοπου μας,αλλα οχι με το ΜΕΓΑ αισχος φερνει τη διασπαση

To kititsi είπε...

Φίλε μου «Αετέ» συμφωνώ απολυτός ότι με άτομα σαν τον Μήτσο και τον Μπάρκα και πολλά άλλα «λαμόγια» δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες αλλά εγώ τόνισα ότι περιμένω πρώτα να δω αν αυτά που λέει το νέο κόμμα θα τα υλοποιήσει γιατί αν θα υλοποιηθούν τότε φίλε μου δεν θα είναι στην ηγεσία του κόμματος όπως τονίζεις ο Μπάρκας και ο Μήτσος άλλα άτομα τα οποία θα εκλέξει η βάσει του κόμματος και αν εκλέξει αυτούς τότε είναι πάλη στο χέρι μου και στο χέρι σου να τον υποστηρίξεις η όχι , αυτήν την επιλογή δεν μου την έχει δόση μέχρι στιγμής οι Ομόνοια και το ΚΕΑΔ αν και μου την είχανε υποσχεθεί και πιστεύω ότι θα κινηθούν και αυτή προς αυτήν την κατεύθυνση αν κάποιοι άλλοι τους ταρακουνήσουν λίγο …..

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά λίγο ζόρικο το βλέπω να ταρακουνηθεί ο Ντούλε, για ποιο λόγο να το κάνει;;
ήδη κύκλοι του έχουν απαξιώσει το νεο κόμμα σαν ουρά του Μπερίσα,δεν ξέρω κατά πόσο αλήθεια είναι αυτο, αλλά ξέρω ότι ο Ντούλε μας έχει επιβληθεί με το ζόρη,έχει ανθρώπους και πρόεδρους συλλόγων που φωνάζουν και λένε:μετα το Ντούλε το χάος και η εθνική προδοσία,
επομένως πριν ταρακουνηθεί έχει άλλες επιλογές πιο καλά εδραιωμένες εδώ και χρόνια τώρα, και ετσι επέρχεται απαξία,καθυστέριση και μαρασμός σε κάθε πρωτοβουλία

Ανώνυμος είπε...

εαν αυτη είναι η μόιρα μας τοτε να παμε να πνιγούμε όλοι.
αυτο λες, να αφησουμε το Ντουλε να συνεχισει να κανει οτι θελει.
σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να επιτρεψουμε να συμβαινει αυτο αλλο.
πρεπει να φυγει!!!
δεν τον θελει κανεις, δεν χαιρει καμιας εκτιμησης και σεβασμου.
αυτο να επιμενει να παραμενει με το ζορι και με εκβιασμους εχει καταντισει μιζερο.
δεν ειναι ωρα για τις μιζεριες του Ντουλε.
ειναι ωρα να περισώσουμε ότι δεν σαρρωσε ο "Ντουλικος τυφώνας" στο πέρας του!

κόλιας είπε...

Βλέπω ότι για όλους μας το συμπέρασμα είναι ένα:
ούτε Ντούλες - Μπολάνος και σία
ούτε Μπάρκας - Μήτσιος και σία

Καιρός για νέα πρόσωπα.
Αν πράγματι το MEGA εκλέξει τα μέλη του προεδρείου με ανοιχτές διαδικασίες τότε όλα παίζονται.
Θα το κάνει όμως;
Μέχρι τον Αύγουστο θα το ξέρουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 17 Ιουλίου και η ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο "Cajupi" στο Αργυρόκαστρο διεξάγεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος Ε.Ε.Μ.Μ. (M.E.G.A.) για την περιφέρεια Αργυροκάστρου. Περιμένουμε την συμετοχή όλων των Βορειοηπειρωτών. Μετά την συνάντηση το προσωρινό Δ.Σ. θα παρέχει ενα "κοκτέιλ" στους συμμετέχοντες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Μ.Μ.
Ευχαριστούμαι.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση ώρας Συνάντησης: 10:30 π.μ.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου και η ώρα 10:30 π.μ στο ξενοδοχείο "Cajupi" στο Αργυρόκαστρο διεξάγεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος Ε.Ε.Μ.Μ. (M.E.G.A.) για την περιφέρεια Αργυροκάστρου. Περιμένουμε την συμετοχή όλων των Βορειοηπειρωτών. Μετά την συνάντηση το προσωρινό Δ.Σ. θα παρέχει ενα "κοκτέιλ" στους συμμετέχοντες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Μ.Μ.

Ευχαριστούμαι.

Ανώνυμος είπε...

Αναβολή και ανανέωση ημερομηνίας συνάντησης.

Το Σάββατο 24 Ιουλίου και η ώρα 10:30 π.μ στο ξενοδοχείο "Cajupi" στο Αργυρόκαστρο διεξάγεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος Ε.Ε.Μ.Μ. (M.E.G.A.) για την περιφέρεια Αργυροκάστρου. Περιμένουμε την συμετοχή όλων των Βορειοηπειρωτών. Μετά την συνάντηση το προσωρινό Δ.Σ. θα παρέχει ενα "κοκτέιλ" στους συμμετέχοντες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Μ.Μ.

Ευχαριστούμαι.

Δημοσίευση σχολίου