Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητά εγγυήσεις για την Ελληνική μειονότητα

Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητά εγγυήσεις για την Ελληνική μειονότητα

Τη σημασία της συλλογής επικαιροποιημένων στοιχείων για τις μειονότητες της Αλβανίας τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά, σχετικά με την σχεδιαζόμενη απογραφή του πληθυσμού της χώρας το 2011. 
«Η Επιτροπή έχει σημειώσει επανειλημμένα στις Αλβανικές αρχές τη σημασία της συλλογής επικαιροποιημένων στατιστικών δεδομένων σχετικά με όλες τις μειονότητες, ώστε να αναπτυχθούν οι κατάλληλες πολιτικές. Η διενέργεια της απογραφής του 2011 θα αποτελούσε σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση»,ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Επίτροπος, κ. Στέφαν Φίλε. 


Ο κ. Τσουκαλάς, με την ερώτησή του, ζήτησε εγγυήσεις από την Ευρ. Επιτροπή σχετικά με τη διενέργεια μιας πλήρους και μεθοδολογικά άρτιας απογραφής στη γειτονική χώρα. 
Σχολιάζοντας την απάντηση, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε πως «η σχεδιαζόμενη από την Αλβανική κυβέρνηση απογραφή θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής μας χώρας. Η ύπαρξη αξιόπιστων δημογραφικών δεδομένων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή αποτελεσματικών και δίκαιων πολιτικών έναντι των διάφορων κοινωνικών και εθνοτικών ομάδων. Ελπίζω ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά το θέμα, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στην Αλβανική κυβέρνηση αλλά και διασφαλίζοντας την ελεύθερη και εμπεριστατωμένη καταγραφή της ελληνικής μειονότητας».




Πηγή: Πρωινός Λόγος

1 comments:

FASISTAS DEKSIOS είπε...

TI PROKLITIKOI POY EINAI KAI TOYTOI OI DEKSIOI!
TO PASOK TO BOREIOHPEIRWTIKO TO EXEI ENTAKSEI STO METANASTEYTIKO(ALBANOYS PAKISTANOYS KLP), SYMFWNISAN KAI TO PS KAI TO PBDNJ OPOTE OLLA THA PANE KALA, TI PROBLIMA EXETE ESEIS TOY ND;

Δημοσίευση σχολίου