Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

EEMM: Το Κόμμα των Ελλήνων είναι και θα παραμείνει εδώ, δίπλα στους έλληνες και κοντά στα προβλήματα του! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», που γεννήθηκε και κατοχυρώθηκε μετά από μια εικοσαετή προσπάθεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να βρει το δικό της αυθεντικό και θεμιτό πολιτικό οίκημα, έδωσε στις 23 Ιουνίου 2013 την πρώτη πολιτική του μάχη, διεκδικώντας την προβολή και προώθηση των πάγιων αιτημάτων των Ελλήνων για την διασφάλιση της ταυτότητάς τους,της αξιοπρεπούς συμμετοχής στα κέντρα αποφάσεων, της ασφάλειας ζωής και  περιουσιών, της ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού καθώς και την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Μπόρεσε να εντάξει στις ατζέντες των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων στην Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα το πλαίσιο των ζητημάτων της μειονότητας με προβλήματα  που  αιωρούνταν άλυτα και ανέγγιχτα επί δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι τη διαχείρισή τους είχαν αναλάβει πολυσυλλεκτικές δυνάμεις και πρόσωπα φερόμενα ως εθνοπατέρες.
Από όλη την προεκλογική συμπεριφορά του Κόμματος των Ελλήνων και των ηγετών του αποδείχτηκε ότι τους εθνικούς στόχους που έβαλε στο τραπέζι των συνομιλιών ο φορέας αυτός, όσο με το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ, τόσο με το Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν τους διαπραγματεύτηκε ούτε με κάποιες θέσεις προσώπων στην εξουσία, ούτε με κάποια αντεθνικά ανταλλάγματα.
Με αγνή πρόθεση και με εθνική ευθύνη, ο πρόεδρος, το προεδρείο και το Εθνικό Συμβούλιο επιχείρησαν τη συσπείρωση των Ελλήνων σε ένα μεγάλο ομοιογενή συνασπιμό όπου συνάμα μπορούσε να αποκαταστούνταν στους κόλπους του η τσαλαπατημένη δημοκρατία και να ανασταίνονταν το εθνικό συναίσθημα και η μαχητικότητα με έκβαση την αξιοπρεπή και αξιόλογη εκπροσώπηση όχι μόνο στη νομοθετική αλλά και στην υπόλοιπη εξουσία του κράτους σύμφωνα με το ποσοστό που ανήκει σε κάθε περιοχή και σε κλίμακα επικράτειας. Επιβεβαίωσε με τις ενέργειές του ότι με ελάχιστες προσπάθειες αλλά και με σωστό προγραμματισμό και επιμονή είναι δυνατό να λυθούν με τη σειρά τους αρκετά από τα προβλήματα. Απέδειξε με το θάρρος του ότι χωρίς να συμμετέχεις στον αγώνα και χωρίς να δώσεις μάχες δε μπορείς να επικυρωθείς και γίνεις παράγοντας που να σε υπολογίζουν.
Και όλα αυτά, που αποτελούσαν την εγγύηση και την ελπίδα για το μέλλον του Ελληνισμού στην Αλβανία, ενόχλησαν σοβαρά τις συντηρητικές και καθεστωτικές δυνάμεις στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αναζωπύρωσαν τα αντεθνικά  κυκλώματα να δραστηριοποιήσουν υποχθόνιες δυνάμεις για να παρεμποδίσουν την σταθερή και ανοδική πορεία του ενός και μοναδικού στην ιστορία Κόμματος των Ελλήνων.
Κατά του Κόμματος των Ελλήνων κυριάρχησε η μαύρη προπαγάνδα, το ψέμμα, η λάσπη, οι  συκοφαντίες κατά του θεσμού και των ανθρώπων του.Χαρακτήρισαν το κόμμα ως «μόρφωμα» του Μπερίσια, ως συνεργάτη των τσάμηδων, ως απόπειρα διάσπασης της μειονότητας, χωρίς να αποδεχτούν την αλήθεια ότι το κόμμα αυτό ιδρύθηκε μέσα από τα σπλάχνα του Ελληνισμού ως ιστορική αναγκαιότητα και ως επίκληση της εποχής, χωρίς να αναφέρουν το ότι το πρόγραμμά του και όλη η σύνθεσή του είναι μόνο ελληνική, χωρίς να παραδεχτούν ότι τη διάσπαση και τη διάλυση στη μειονότητα την έφεραν οι ίδιοι του κατεστημένου αφού δε σεβάστηκαν στο ελάχιστο τις αρχές της δημοκρατίας και της εξέλιξης. 

Η Ομόνοια, που ήταν η μοναδική εθνική οργάνωση του Ελληνισμού είχε μετατραπεί αυτή τη δεκαετία σε παράρτημα του παμμειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ, αντί να συνέβαινε το αντίστροφο και το 65 τοις εκατό των Ελλήνων μέχρι προτίνος είχαν  εγκαταλείψει τα οχήματα αυτά κάνοντας άλλες επιλογές ή αδιαφορώντας για τον συλλογικό εθνικό αγώνα. Ακριβώς αυτή τη στιγμή εμφανίστηκε το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», να σώσει και να επαναφέρει τον Ελληνισμό στο δικό του, το αυθεντικό και ασφαλές όχημα, με το οποίο στο εξής θα πορευόταν σε νικηφόρες μάχες.
Καθώς διαπίστωναν ότι προς εκεί έστρεφε το βλέμμα η πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών, καθώς αποτιμούσαν την ειλικρινή και αποτελεσματική προσπάθεια αυτού του εγχειρήματος, οι ηγήτορες του «σαραβαλιασμένου» οχήματος, τρομοκράτησαν τους υπερήλικες με την περικοπή συντάξεων , χρησιμοποίησαν κεριά και λιβάνια να αποξενώσουν τον κόσμο , έριξαν βουνά λάσπης και ρευστού για να αποτρέψουν την ανοδική πορεία του Κόμματος των Ελλήνων  όσο στις τοπικές εκλογές του 2011, τόσο και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του 2013, αλλά δε μπόρεσαν και δε θα μπορέσουν να τσακίσουν την  προσπάθεια αυτή η οποία δεν είναι κάτι άλλο εκτός από την προσπάθεια του Ελληνισμού να επιβιώσει αξιοπρεπώς στα πατρώα του εδάφη. Πέρα από τη δυσχερή αυτή κατάσταση, πέρα από τις ενέργειες παρατυπίας του κρατικού μηχανισμού και πέρα από τις υπονομεύσεις της προνομιούχας τάξης του κατεστημένου στη μειονότητα το Κόμμα των Ελλήνων πέτυχε περίπου 30 δημοτικούς σύμβουλους στις τοπικές, συνέλλεξε περίπου 4 χιλιάδες ψήφους  στις βουλευτικές. Κι αν οι περιστάσεις και οι μηχανισμοί απέκλεισαν προς το παρόν την εκλογή επάρχων και βουλευτών από το Κόμμα των Ελλήνων, το εγχείρημα και οι ενέργειές του καθιερώθηκαν στην τοπική πολιτική πρόλογος μια πολυπόθητης αλλαγής και ανάκαμψης.
Το Κόμμα των Ελλήνων εναρμονίζεται σε ένα καθαρά εθνικό αγώνα γι’ αυτό και έχει απέναντι τις ανθελληνικές δυνάμεις. Το Κόμμα των Ελλήνων προσφέρεται μόνο στα γενικά συμφέροντα του Ελληνισμού γι’ αυτό και έχει απέναντι τη θρασύτατη συμπεριφορά  κυκλωμάτων και ατομικών συμφερόντων.Ο εθνικός αγώνας είναι δύσκολος.Και πιο δύσκολος γίνεται όταν στον τόπο μας επικυρώνεται η απολυταρχία, όταν το ανήθικο σερβίρεται ως ηθικό, όταν η στειρότητα θεωρείται γενεσιουργία.Στις εκλογές της 23ης Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι οι Αλβανοί,μετά από 23 χρόνια διατέλεσαν και αποδέχτηκαν την εναλλαγή, ενώ οι Έλληνες διατήρησαν  ένα πεπαλαιωμένο και αναποτελεσματικό καθεστώς στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.Οπισθοχώρησαν και υπέκυψαν μπροστά στο ψέμμα και τα χαλκεύματα των επιτήδειων. Το Κόμμα των Ελλήνων έκανε το χρέος του:προσπάθησε να αφυπνίσει τις συνειδήσεις, το πραγματικό εθνικό συναίσθημα.Και το πέτυχε αυτό ως ένα βαθμό στην πράξη,γιατί ακόμα υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, γιατί ακόμα επικρατεί το γενικό κλίμα απογοήτευσης σε κάθε ψυχή βορειοηπειρώτη, γιατί υπάρχουν ιδιοτελή συμφέροντα που εγκλωβίζουν με βλοσυρότητα τα κοινά συμφέροντα.Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η στασιμότητα, αυτό το παράλογο πείσμα να διατηρείται η ίδια η ζοφερή και η απελπιστική κατάσταση στη μειονότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς η προσφυγή της πλειοψηφίας στα αλβανικά κόμματα και κυρίως σε κείνα που μοιράζουν εξουσία και οφίκια.
Το Κόμμα των Ελλήνων παρέχει τη δική του εναλλακτική, αυτή που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να μονοιάσουν ουσιαστικά και όχι τυπικά,γι΄αυτό σ’ αυτές τις εκλογές πρότεινε τη Συμμαχία των Ελλήνων, την οποία απέρριψαν οι «ηγέτες» της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.
Το Κόμμα των Ελλήνων εμμένει στις θέσεις του ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα πρέπει να διεκδικήσει αναλογικά του πληθυσμού και όχι πολιτικά το μερίδιο της εξουσίας του στην τοπική και κεντρική διοίκηση γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να συνδράμει και να επωφεληθεί, γι’ αυτό και κατάθεσε στην αλβανική πολιτεία χωρίς επιφυλλάξεις τα αιτήματα για συμμετοχή Ελλήνων στην αστυνομία, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στον πολιτισμό κ.α. Πρότεινε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το ψήφισμα ειδικού νόμου για τις μειονότητες όπου η Ελληνική να έχει τη δική της θέση στη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, όπου να έχει προκαθορισμένες σύμφωνα με το πληθυσμιακό ποσοστό τις έδρες στη Βουλή, όπου να ορίζεται η εδαφική και διοικητική ενότητα του αμιγή χώρου της μειονότητας, όπου να επικυρώνεται η ιδιοκτησιακή και πληθυσμιακή ακεραιότητά της.
Οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής που αυτή τη φορά ανέβηκαν στα έδρανα της αλβανικής βουλής από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλήρες κείμενο αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το οποίο συνέταξε και προώθησε με παρρησία το Κόμμα των Ελλήνων. Ας σκύψουν πάνω σ’ αυτό και ας το προωθήσουν αν θέλουν να μας αποδείξουν πόσο αγαπούν τον τόπο τους και πόσο σέβονται την καταγωγή τους. Το Κόμμα των Ελλήνων θα είναι παρόν εδώ, δίπλα στους ΄Ελληνες, κοντά στα προβλήματά τους και θα καταστρώνει συνεχώς το δικό του ελπιδοφόρο σχέδιο για το μέλλον του Ελληνισμού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΕΕΜΜ

19 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βασικά δεν εχω πειστεί απο κανένα πολιτικό φορέα διότι η ορφάνια του εθνικου κέντρου μου είναι αισθητή. Δυστυχώς το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγελης Ντουλες!! Ευχαρίστως να ψήφιζα την κίνηση του νέου Κομματος κ την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά, εφόσον είχαν κατέβει ανεξάρτητοι κι ας παίρναν ακόμα κ μια ψήφο, αλλα ελληνική. Το δελτίο, εξαιρετικό!! Καιρός παιδιά να κάνετε καλύτερες κινήσεις κ μεγαλύτερα ρίσκα αλλιώς την μαμησαμε την χίνα...

Ανώνυμος είπε...

A po to kako sto n xirotero MEGA!!!!!Minete diplla mas ,aman,giati xanomaste!!!!!I xameni voithoun panta ton kosmo,eixoun ta mesa kai tin dinatotita.

Ανώνυμος είπε...

KAIROS NA DIALYTHEITE GT EISTE ANYPARKTOI,ALITHEIA OI 5000 YPOGRAFES GIA THN SYMMETOXH ME TON MPERISA POY PHGAN STIS EKLOGES?

Κεραύνιος είπε...

Κάτι για στραβούς γυαλούς έλεγαν τα στελέχη του mega πριν τις εκλογές. Τώρα το επικυρώνουν τονίζοντας πως δεν φταίνε αυτοί για την ήττα αλλά ο λαός που δεν επέλεξε την αλλαγή.
Κρίμα για τους πατριώτες που βρίσκονται εκεί μέσα. Πολύ κρίμα

Ανώνυμος είπε...

rrofte partia!
ne jemi e ardhmja
po ku i keni gjet more keto citate komuniste; zisogjigandi i prodhon, apo i ka vjedh nga komunizmi i viteve 50-te
ne kete gjuhe i drejtoheni popullit ju
me keto terma nuk mund te shrehni as te kaluaren se nga e ardhmja keni distance te madhe.
qe te mos keqkuptohemi edhe te tjeret diku atje jane. mia i ali qe thone greket.
dhe protagonisti dobet, shume dobet. mbase duhet me uzevendesu.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς τι θα γίνει με τα διαβατήρια σχετικά με την τοπωνυμία ; Iσχύει ακόμα αυτός ο νόμος; Εαν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει....

Ανώνυμος είπε...

KALHNYXTA MEGA...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΆ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΆΤΕ!ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ. ΥΠΟΜΟΝΗ. ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ώρε πατριώτες, MEGA το βαφτίσανε, μέσα στην διαπλοκή θα είναι. Όπως το MEGA TV στην Ελλάδα.Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας,Αλαφούζος κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πατριώτες, κοιτάχτε το θέμα καλά, Να είστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.................

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μιλαγανε προεκλογικα για την ενωση μετεκλογικα!Το μεγκα εχει τον σκοπο του ομως και δεν προκειτε να παρακουσει τις εντολες των αφεντικων του απ'οτι φαινεται..αρα ηρθε ο καιρος τα ατομα που ειναι πραγματικα πατριωτες και ακολουθησαν τους εντολοδοχους των αλβανων και πιστεψαν τα ψεματα τους να αποχωρισουν για να επελθει η ενωση!Αυτοι που λειτουργουν διασπαστικα, εξυπηρετουν συμφερωντα και δημιουργησαν το μορφωμα αυτο δεν προκειτε ποτε να επιζητησουν την ενωση που ολοι οι απλοι βορειοηπειρωτες επιθυμουν!Ο ελληνικος λαος της Βορειου Ηπειρου αποφασισε την ενωση ολων των Ελληνων και αυτο πρεπει να γινει πραξη αμμεσα για να δουμε την επομενη μερα μονιασμενοι!
Μπερδεμενος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.21, με τα διαβατηρια ισχύει ότι και στις εκλογές... όσοι έχουν δελτία ταυτότητας ομογενούς περνάνε κανονικα. Άτυπα βεβαια , καθώς στους Αλβανούς δεν επιτρέπεται...

Ανώνυμος είπε...

όσο και να σκυλιάζουν τα ορφανά του Χότζα το κόμμα των Ελλήνων θα συνεχίζει να αποτελεί τη μοναδική φωνή εκπροσώπησης των Βορειοηπειρωτών αντίθετα με τον Ενβέρ Ντούλε που ακούγεται μόνο όταν είναι να διαφημίζει το τσάμικο

Ανώνυμος είπε...

Οκ ευχαριστώ φίλε ανώνυμε 7:46

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο με αυτό που έκανε ο Ντουλες διαφημισε το τσάμικο και καταστρεψε το κόμμα του ο Ντουλες κέρδισε με παταριτσεσ στησ επομενεσ εκλογές αν δεν βάλει γνώμη θα φύγει με κλοτσιές

Ανώνυμος είπε...

Άντε ορε καψεροί βορειοηπειρωτες με τα κουαντρα σας, το χωριό σας καίγεται και η μπαμπο σας χτενιζει το νινί της.. Κοιτάξτε ορε έρμα τα χάλια μας και αφήστε τις κόντρες και τους εγωισμους σας. Οι εκλογές τελείωσαν, 10 μέρες μετα τις εκλογές κανεις δεν θυμάται τι έγινε κ ουτε θα καταλάβετε αν θα αλλάξει κάτι εώς κ τις επόμενες αφου τις εκλογές τις ρυθμίζουν οι μαεστροι κ όχι η κάλπη κ ο κοσμάκης που τσάμπα ασχολείται... Είμαστε χαμένοι απο χέρι.. Ε πουληθηκαμαν ρεεεε!!!! Ζητω ο Βαγγελας !!!

Ανώνυμος είπε...

berdhemenokathisterimenos

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε Κεραύνιε ως τι είδους πατριώτης μιλάς; ως σύντροφος του Αντρέα Μάρτου που σαν υφυπουργός παιδείας έλεγε ότι η Χιμάρα δεν θέλει ελληνικό σχολείο γιατί δεν έχει Έλληνες;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σκαρτες 3.000 ψηφοι...ουτε 500 ψηφοι σε ολοκληρη την περιφερεια Αργυροκαστρου...ουτε 500 ψηφοι σε ολοκληρη την περιφερεια Κορυτσας...το MEGA ΕΙΝΑΙ απλα ενα ανυπαρκτο κομμα που στηριξε την συμμαχια τσαμηδων, Αλβανων εθνικιστων και του Μπερισα που δηλωνε οτι Αλβανια ειναι εως και την Πρεβεζα...

Ουστ ξεφτιλισμενοι, τολματε και βγαζετε και ανακοινωση

Ευτυχως οι Ελληνες σας γυρισαν την πλατη
Στις επομενες τοπικες εκλογες ουτε συμβουλο δεν θα εκλεξεται

Δημοσίευση σχολίου