Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΓΣ «Ομόνοιας»: Αποφάσισε να αποφασίσουν οι πρόεδροι !


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενότητας των δύο πολιτικών δυνάμεων της ΕΕΜ

Η επιστολή που στέλνει o Μπολάνος στο ΕΕΜΜ - MEGA
Μα οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ομόνοιας στους Αγίους Σαράντα. Η απουσία πολλών μελλών μάλιστα σε εκλογική συνεδρίαση μαρτυρά την τυπικότητα που απέκτησε πλέον  το ανώτατο όργανο της Ομόνοιας αφού για όλα αποφασίζουν οι πρόεδροι. Από το προεδρείο προτάθηκε ώστε τόσο για το θέμα των πολιτικών συμμαχιών όσο και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να επιφορτιστούν οι δύο πρόεδροι και θεώρησαν περιττό να μπουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας!  
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ παρουσίασε το κλίμα και τα δεδομένα που υπάρχουν ως προς τις συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα όπως και τις συνομιλίες που έκανε μέχρι τώρα.  Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στο δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα είπε πως στο Δημοκρατικό υπάρχει ένα εμπόδιο που είναι το τσάμικο κόμμα ενώ στο Σοσιαλιστικό τρία: 1. φλερτάρει με την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, 2. η ένταξη του νεοϊδρυθέντα τσάμικου κινήματος και 3. η παρουσία του Μέγκα σε αυτή τη συμμαχία !


Ο κ. Μπολάνος παρουσίασε τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις που είχε με τους ανθρώπους του Μεγκα, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στις τρεις αράδες της επιστολής που στέλνει ως απάντηση στον κ. Κίτσο. Η επιστολή-πρόταση αυτή παρουσιάστηκε προς έγκριση στο Γ.Σ. ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ο κ. Κίτσος έλαβε πριν από μία εβδομάδα αυτή την επιστολή, η οποία ωστόσο πρέπει να θεωρηθεί άκυρη καθώς στη συζήτηση υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και πρέπει να επαναδιατυπωθεί.

Στην επιστολή του προς τον κ. Κίτσο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας που είχε εξουσιοδοτηθεί και από τον κ. Ντούλε  ως συνομιλητής με την άλλη πλευρά, δίνει τη δεύτερη θέση της λίστας σε κάθε περιφέρεια και την ένταξη τους στην Ομόνοια μετά τις εκλογές εφόσον το επιθυμούν (εικ.).

Πρωταγωνιστής των αντιδράσεων κατά του περιεχομένου της επιστολής ήταν ο κ. Ορφέας Μπέτσης, θεωρώντας πως με την κίνηση αυτή νομιμοποιείται η ύπαρξη ενός άλλου φορέα στην ομογένεια και ότι για να είναι συνομιλητές, το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να διαλύσουν το «μαγαζί» και να προτείνουν κάποια πρόσωπα και εφόσον η Ομόνοια-ΚΕΑΔ τα θεωρήσει κατάλληλα να τους δοθεί κάποια θέση. Έτσι στο «ιστορικό» αυτό ντοκουμέντο θα προστεθεί και ο όρος της διάλυσης πριν από τις εκλογές του νέου κόμματος.
Τι νόημα έχουν οι συνομιλίες με ένα άλλο φορέα όταν τους λες αν θέλετε να συνεργαστούμε διαλυθείτε, αυτό μόνο το σημερινό «αναβαθμισμένο» ΓΣ της Ομόνοιας μπορεί να το ερμηνεύσει.

Ένταση προκλήθηκε στις τοποθετήσεις των κυρίων Ηλία Παπαηλία και Λεωνίδα Παππά καθώς είχαν άλλη άποψη από την πλειοψηφία που «συμφωνούσε» σε όλα με τους πρόεδρους.
«Κ. πρόεδρε έχω να πω πολλά και στον κ. Ντούλε αλλά απευθύνομαι μόνο σε εσάς γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ντρέπομαι με αυτή την κατάντια. Έχετε ιστορική ευθύνη να ενώσετε τον ελληνισμό. Αναλάβετε πρωτοβουλίες και μην είστε μόνο θεατής, μόνο αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαηλίας.

Ο κ. Παππάς δεν στάθηκε μόνο στο θέμα των εκλογών αλλά στη γενικότερη κατάσταση της Ομόνοιας και ήταν επιθετικός προς τον κ. Ντούλε λέγοντας μεταξύ άλλων:. «Δεν μπορούμε να απαιτούμε από κάποιους να διαλύσουν το μαγαζί, όταν εμείς λειτουργούμε σα μαγαζί. Το θέμα δεν είναι το μαγαζί μας αλλά η πατρίδα και μόνο για αυτό δε συζητάμε σήμερα. Η Ομόνοια και ακόμα πιο πολύ ο τόπος δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες όπως το βλέπουν κάποιοι παραγοντίσκοι που με γραπτά από την Αθήνα θέλουν να κάνουν τους οπαδούς της άλλης «ομάδας» να αισθανθούν άσχημα. Πρωσικά,  αυτούς του Μέγκα δεν τους βλέπω ως οπαδούς άλλης «ομάδας» αλλά ως συμπολίτες και συνέλληνες που έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες. Για την ενότητα δε χρειάζονται έξυπνες ή πονηρές προτάσεις αλλά διάθεση και επίγνωση των καταστάσεων και να βάλουμε την πατρίδα  πάνω από τα προσωπικά βολέματα. Πατρίδα είναι η ελληνική παιδεία, είναι ο τόπος που θέλει ανάπτυξη, είναι οι άνθρωποι μας, είναι τα παιδιά μας στα σχολεία που τους λείπουν τα στοιχειώδη, είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βίοπαλεύουν, είναι τα λιβάδια που μας παίρνουν αλλοεθνείς, είναι οι επιχειρηματίες μας που τους κυνηγάει επιλεκτικά το κράτος γιατί είναι έλληνες, και αυτή η πατρίδα δεν έχει εκπρόσωπο…

…Απορώ με κάποιους που θεωρούν αυτονόητο πως υποψήφιος στην περιφέρεια Αυλώνας θα είναι ξανά ο κ. Ντούλες. Είθισται όταν λήγει κάποια θητεία να γίνεται κάποιος απολογισμός, εμείς γιατί δεν το κάνουμε για αυτή τη βουλευτική θητεία που έληξε; Κ. Ντούλε, αυτή η περιφέρεια δεν έχει εκπρόσωπο γιατί εσείς δεν τον εκπροσωπείτε, τουλάχιστον εγώ αυτό νοιώθω. Αναγνωρίζω τις πολιτικές σας ικανότητες αλλά είναι για τα Τίρανα, αυτός ο τόπος δεν έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Έρχεστε εδώ πάντα ως υψηλός προσκεκλισμένος και ποτέ ως νοικοκύρης αυτού του τόπου όπως θα έπρεπε. Μας λέτε ένα χαιρετισμό, νομίζωντας ότι κάνατε το χρέος σας και δεν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα γιατί μάλλον δεν την αντέχετε. Το ελληνικό σχολείο των Αγίων Σαράντα είναι το πολυπληθέστερο που έχουμε και ως εκπρόσωπος αυτού του τόπου όχι μόνο δεν γνωρίζετε τα προβλήματα του αλλά δεν ξέρετε που βρίσκεται αυτό το σχολείο. Αν όλα αυτά σας ακούγονται λαϊκίστικα τότε να μάθουμε για τις παρεμβάσεις και τους νόμους που προτείνατε για αυτό τον τόπο στη βουλή…»

Ακολούθησε κάποια ένταση από κάποιους που ήθελαν να δείξουν την αφοσίωση τους απαντώντας στον κ. Παπαηλία και στον κ. Παππά αλλά όχι τόσο μεγάλη που να τους εμπόδισε να απολαύουν το μεσημεριανό τους στις ψαροταβέρνες της πόλης του Ιονίου…  

68 comments:

Δεξιά στο Πωγώνι είπε...

Τα θερμά συγχαρητήρια στον κ Παπά για την τοποθέτηση του .Με αυτά πρέπει να ασχολούνται οι κύριοι της ανύπαρκτης (ομόνοιας) και όχι με τα καραγκιοζλίκια του υποτιθέμενου Νtule!

Δεξιά στο Πωγώνι

Ανώνυμος είπε...

Λεωνίδα πολύ καλά τους τα είπες , αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θες βρόντα.

Ανώνυμος είπε...

kat arxin thelw na dwsw sygxaritiria ston k. Pappa.
File mou Lewnida exoume peiasei pato !!!den nomizw na yparxei xeirotera!!
O megalos timonieris exei xasei to mpousoula kai to sapiokaravo mpazei apo pantou.Ean einai alitheia ola ayta pou synevikan sto "symvoulio",den kserw ti na kanw na gelasw i na valw ta klamata!!!H katastasi thymizei kati apo don Kixoti,oi anthrwpoi zoune alou...osi ki an einai i afosiosi pros ton DULE...den ginete na min vlepeis dyo -tria metra mprosta sou...
A, kai mias kai eipame DULE, ayti ti fora tin exei patisei asxima...exei xasei pou leme ti myrwdia...Nomizontas loipon(se stil Boreias Koreas) pws katexei poirinika opla (Etsi katonomazei to Gianni Gianni o @rxigos),arxise na kanei ti dyskoli sto Rama,kanontas tou kai kritiki gia eleipsi dynamikotitas ston antipoliteytiko logo,ki alla tetoia Dulika apo ta gnwsta...to mono pou petyxe omws itan mono mia glyki matia apo to Berisha..
Twra pou o Rama sigourepse ta noumera me to Meta, o" dikos" mas leventis exei dyo epiloges:
1- Symaxia me Berisha kai tsamides
2- Symaxia me Rama kai KUQEZI-des
xaxaxaxaxaxaxa!!!
egw paw stoixima pws olo ayto to theatro(to prwto meros,epontai ki alla polla)me to "symvoulio",to kanei gia na xwnepsoume siga siga kai methodika ti symaxia me to Sali...meta apo 6-7-8 "synedriaseis",i telos pantwn oses xreiastoun,oi symvouloi ethnopateres tha exoun kourastei kai tha symfwnisoun, ayto egina eks'allou kai to 2009...
Ayto me to Mpesti pantws einai ksekardistiko...tairiazei apolyta me to Byro politike tou Ramizi to 1990: o mayro Ramizis tous eksigouse pws exei idrythei ki allo komma, ta koutsoura tou Byro to xava tous..to komma einai ena ki athanato,opws ki o syntrofos Enver..xaxaxaxaxaxa!!!!
loipon,as afisoume twra ta asteia..o arxigos prepei na ginei vouleytis,ki ayto mporei na to eggyithei mono o Salis,o Rama exei dwsei to logo tou sto Meta...tha mou peite o Salis exei tous tsamides...e...tha to feroume apo dw tha to pame apo kei,tha vroume kapoia koina simeia kai me ta "adikimena aderfia" mas tous tsamides..o skopos einai ieros:O DULE sti VOULH!!!!
ante tha kanw egw tin arxi kai tha dwsw to prwto simeio....
Tous gorantzinous sti Dopoli tous leme tsamides!!!!xaxaxaxaxa!!!vlepete poso eykola einai??, arkei na exeis tin kali diathesi...ante seira sas twra kati tha vrei o kathenas !!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την «επιστολή» του κου Μπολάνου (ή όποιου την έχει συντάξει) διαπιστώνω μετά λύπης (για το σήμερα και κυρίως το αύριο της Ιδιαίτερης Πατρίδας μας) ότι είναι απίστευτα «φτωχή» και «ρηχή» τόσο σε σύνταξη όσο και σε περιεχόμενο, κατώτερη των περιστάσεων και της κρισιμότητας για την πορεία (μάλλον την επιβίωση) του Ελληνισμού στα πατρώα εδάφη.
Μάλλον ο νόμος του Αρχιμήδη δεν έχει εφαρμογή μόνο σε υγρό περιβάλλον …οι φελλοί (και η ιδιοτέλεια) επιπλέουν και στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον της πατρίδας μας…
Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...


Με ότι ενημερώνει ο βορειοηπειρώτης , στο γενικό συμβούλιο της Ομόνοιας σήμερα αποφάσισαν εν λευκώ, χωρίς ψηφοφορία οι πρόεδροι να κάνουν τη δουλειά τους. Να αποφασίσουν από μόνοι τους τη συμμαχία θα συνάψει το ΚΕΑΔ για τις εκλογές του Ιουνίου και να διορίσουν την σειρά που θα έχουν οι υποψήφιοι για βουλευτές από δεύτερος και κάτω. Πρώτος θα είναι ο ΕΝΑΣ και μοναδικός, ο ΝΤΟΥΛΕ.
Ο Ορφέας, ζήτησε την διάλυση του ΜΕΓΚΑ, «να διαλύσουν το μαγαζί και αν έχουν καλή συμπεριφορά κάποιοι από εκείνους , επιλεκτικά, να τους μπάσουν στο δικό του παλιόμάγαζο που έχει στην είσοδο μια σκονισμένη, ξεχασμένη επιγραφή ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ. Δίκιο έχει ο Μπέτσης ως ......... δεν μπορεί να το χωνέψει να υπάρχει το Κόμμα των Ελλήνων. Ο κουμπάρος του ο Ντούλε δεν του χαλάει χατίρι. Και τι τον νοιάζει, αρκεί να εκπληρωθεί ο στόχος του, να είναι βουλευτής. Η μειονότητα και η Δημοκρατία εδώ θα είναι και μετά τις εκλογές.
Για τον Ηλία και τον Λεωνίδα συγχαρητήρια που τόλμησαν και σήκωσαν τη φωνή τους! Οι άλλοι μούγκα. …. Τι τους χρειάζεται. Από πίτα που δεν τρώνε, τι τους νοιάζει και αν καεί ;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το προσέξατε; Προλείανση εδάφους για συμμαχία με το Μπερίσα. Όχι γιατί μπορεί να είναι κυβέρνηση μετά τις 23 Ιουνίου, γιατί αυτό δεν είναι σίγουρο. Αλλά σε συμμαχία με το ΣΚ το ΚΕΑΔ και ο δικός του υποψήφιος (σημειώστε Ντούλε) δεν έχει καμιά τύχη. Εκεί πριμοδουτείται πια το κόμμα του Μέτα. Γι' αυτό και βρίζει το Μέτα κάθε μέρα ο Ντούλες, γιατί του χάλασε τη σούπα. Πάνε τζάμπα και τα πούρα που φουμάρανε στο Grepi i Arte πριν κάποιες βδομάδες. Αν προσέξατε το δεύτερο σημείο που αναφέρεται ως εμπόδιο για τη συμμαχία με το ΣΚ, αυτό είναι όλη η ουσία. Θα έχει τσάμηδες και το ΣΚ και το ΔΚ. Άρα, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε μια από τις δυο μεγάλες συμμαχίες. Κι επειδή η συμμαχία με το ΣΚ είναι ανώφελη λόγω μέτα, κερδίσει στα σημεία η συμμαχία με το ΔΚ. Εκεί και βουλευτής (κατά πάσα πιθανότατα) βγαίνει ο Ντούλες και τους τσάμηδες τους βγάζουμε από το παιχνίδι και τους "παλιούς φίλους από την Ομόνοια" Ξέρρα και Μπάρκα τους συνετίζουμε κάπως, δημιουργώντας μια δυναμική επανένταξής τους στην Ομόνοια. Κουτοπόνηρα το πάμε, αλλά αφού συμφέρει ας γίνει...

Ανώνυμος είπε...

" Ακολούθησε κάποια ένταση από κάποιους που ήθελαν να δείξουν την αφοσίωση τους απαντώντας στον κ. Παπαηλία και στον κ. Παππά αλλά όχι τόσο μεγάλη που να τους εμπόδισε να απολαύουν το μεσημεριανό τους στις ψαροταβέρνες της πόλης του Ιονίου"

Ενδεχομένως αυτός να είναι πλέον ο σκοπός των γενικών συνελεύσεων…

Ανώνυμος είπε...

- Παππούλη, με δέρνει ο άντρας μου παραπονιέται μια στον παπά του χωριού. -Υπομονή παιδί μου της λέει εκείνος. - Μα από μ.... είναι χορταμένος του ανταπαντάει εκείνη αλλά με δέρνει!
- Υπομονή παιδί μου, υπομονή, συνέχισε ο καλοκάγαθος γέροντας

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μια ερώτηση έχω.
Ο Παπαηλας ποιος είναι .Γνωρίζω έναν που είναι μέλος του ΚΖΑΖ στο Αργυρόκαστρο με το ΛΣΙ.
Μήπως είναι αυτός. Αν ναι τότε δεν μπορεί να μιλαει για ενότητα αυτός ο οποίος έχει ξεχωρίσει τη Θέση του από του Έλληνες

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω κι εγώ ολόψυχα την τοποθέτηση του Λεωνίδα Παππά. Εξαιρετικός ο λόγος του, γνήσιος, ειλικρινής, αγνός πατριωτικός.
Πότε θα πετάξουμε τις παρωπίδες να αντικρίσουμε την αλήθεια;
Κάποιοι έχτισαν και συνεχίζουν να χτίζουν πολιτικές καριέρες σε βάρος του Ελληνισμού. Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε ως πρόβατα;

Ανώνυμος είπε...

η υποκειμενική ματιά σε όλος της το μεγαλείο είναι αυτό το άρθρο... δεν βάζεις μυαλό με τίποτα τελικά... Για να τα λέμε όλα λοιπόν αυτό που συζητήθηκε ήταν η πολιτική κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αλβανία και όλα τα ενδεχόμενα συνεργασιών. Δεν ανέφερες πως τόσο από τους δυο προέδρους όσο και από όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου ακούστηκε ομόφωνα πως υπάρχει κόκκινη γραμμή. ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εάν κανένα από τα δυο κόμματα δεν διώξει από τη συμμαχία τους αυτούς, τότε έρχεται το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου.. Δεν το άκουσες αυτό ή δεν σου φάνηκε αρκετά σημαντικό?
Σε ότι αφορά την επιστολή συνεργασίας προς το Mega, ακούστηκαν και άλλα πράγματα που μάλλον επίσης δεν τα άκουσες ή έκανες ότι δεν τα άκουσες. Πριν από την επιστολή υπήρξε συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους του mega. Αφού συμφώνησαν στα σημεία 2 και 3 της επιστολής και ο πρόεδρος της Ομόνοιας δεσμεύτηκε πως μετα τις εκλογές πρέπει το mega να ενταχθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ, και να γίνει επαναθεώρηση του πλαισίου αιτημάτων. Επίσης αναφέρθηκε πως στις μεταξύ τους συζητήσεις έγινε κουβέντα για τη διάλυση και των δυο κομμάτων και δημιουργία ενός νέου. Συμφωνήσανε όμως πως 3 μήνες πριν αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί χάνουμε σαν μειονότητα όλα τα πλεονεκτήματα της παρουσίας μας. Ο οποιοσδήποτε νοήμονας άνθρωπος καταλαβαίνει πως αυτό σε τρεις μήνες δεν μπορεί να γίνει. Επίσης ακούστηκε πως δεν υπάρχει καμία απάντηση απ το mega, ενώ εκείνοι διαδίδουν πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση απ την ΟΜΟΝΟΙΑ. Να τα τα ψέμματα λοιπόν, τα οποία εσύ επίτηδες προσπαθείς να καλύψεις.
Στο κομμάτι που αφορά τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα , αναφέρθηκε πως αποκλείεται η συνεργασία μαζί τους και μόνο απ την παρουσία της ερυθρόμαυρης συμμαχίας. Αντιθέτως το mega έχει συμφωνήσει χωρίς να τους ενδιαφέρει η παρουσία τους. Στο κομμάτι του ότι είναι απαγορευτικό να πάμε σε μία συνεργασία PS , MEGA- ΚΕΑΔ, χωρίς το mega με το ΚΕΑΔ , να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο , ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ , είπε πως αυτό θα ήταν αλληλοεξοντωτικό και εξήγησε το λόγο. Είπε πως αυτή την περίπτωση κεαδ mega , δηλαδή έλληνες μεταξύ τους θα αλληλοσπαράσονταν αφού θα είχαν διαφορετικούς υποψηφίους , με αποτέλεσμα κανένας απ τους δυο να μην βγάλει έδρα, αλλά να την πάρει ο Μέτα. Μάλλον και αυτό όπως γουστάρεις το είδες.

Τέλος όσον αφορά τον επίλογό σου "Ακολούθησε κάποια ένταση από κάποιους που ήθελαν να δείξουν την αφοσίωση τους απαντώντας στον κ. Παπαηλία και στον κ. Παππά αλλά όχι τόσο μεγάλη που να τους εμπόδισε να απολαύουν το μεσημεριανό τους στις ψαροταβέρνες της πόλης του Ιονίου", που μάλλον εμένα εννοείς, γιατί εγώ μίλησα, να τα ξαναπώ άλλη μία φορά αυτά που είπα.
Συνεργασία και ένωση δεν είναι να κατέβει το Mega με το κεαδ με διαφορετικούς υποψηφίους. Που είναι η ένωση αν σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιον θα βγάλουμε? Αυτό είναι αλληλοσπαραγμός και μια τέτοια συνεργασία απλά εξυπηρετεί κάποιους πολιτικά. Ας μην μιλάμε τότε για ένωση, αλλα΄για εξυπηρέτηση πολτικών συμφερόντων. Να κατέβουμε λοιπόν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, να πάρει το mega παντού το δεύτερο στη λίστα και να βάλουμε τα δυνατά μας να βγάλουμε 2 βουλευτές και πάνω. Απόλυτα δίκαιο και ενωτικό. Όσον αφορά την εξουσιοδότηση στους δυο προέδρους να επιλέξουν τη συμμαχία τηρώντας τις κόκκινες γραμμές και αν επιλέξουν και τους υποψηφίους θα στο ξαναπώ για τελευταία φορά. Σε όλο τον κόσμο , σε όλα τα κόμματα την αποκλειστική αυτή ευθύνη την έχει ο πρόεδρος. Όπως και για το αποτέλεσμα. Μόνο εμείς οι έξυπνοι Βορειοηπειρώτες θέλουμε να έχουμε άποψη για όλα αλλλα την ευθύνη και πάλι να την έχει μόνο ο πρόεδρος. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει και στο καταστατικό, ο πρέπει να επιλέγει τους υποψηφίους , όπως γίνεται στην Αμερική, την Ευρώπη τον Καναδά, την Αυστραλία και παίζει το ίδιο να γίνεται και στη Ζιμπάμπουε.
Υ.Γ. Όντως ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το ψάρι μου όπως και τον καφέ μαζί σου. Άλλωστε εσείς έχετε την τύχη να το απολαμβάνετε κάθε μέρα, εμείς μια στο τόσο που ερχόμαστε.....

Έφη..........

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κ.ΠΑΠΑ και ΠΑΠΑΗΛΙΑ έτσι χρειάζεται μήπως σπάσει η πελατειακή "διάσπαση" του ελληνισμού της Β.Η.Ο Μπολάνος και Ντουλες να σταματήσουν να κητανε τη καρέκλα τους και να διασπάσουν το ελληνισμό.Η ΟΜΟΝΙΑ κ .Μπετση είναι οργάνωση για ολλους τους έλληνες της Β.Η. και όχι μόνο του Ντουλε και παρέα.Να μη φοβάται ο Κ.Ντουλες να βάλει υποψηφιότητα στην περιφερια Αργυρόκαστρο γιατί δεν και ότι καλύτερος που θέλει στο της Αυλονας,υπάρχουν παιδιά και από το βούρκο ,ριζα Χειμαρα και παντού. Το καλό κύριοι καρεκλαδες να ενωθείτε και να βγει ο ελληνισμόςμας ενωμένος για να βγάλουμε δηκουσμας βουλευτές για να είμαστε αντίβαρο των αλβανικών κομμάτων.Ο ΒΟΥΡΚΑΡΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Alithia re vorioipiroti se pola pragmata den se katalaveno.Pio ine to kako se oli tin ipothesi pu mas anaferis.
1)Sinedriase to simvulio ke me vasi tus kanonizmus ihe apartia.
2)Ekfrastikan apopsis horis apoklizmus ke o kathenas eksefrase anepireastos tis apopsis tu to ipio epiveveoni to pliri dimokratiko tropo liturgias.Pos na to kanume dld na apofasizi i miopsifia? Den ine ligo andideondologiko na mas anaferis epigramatika afta pu anaferan i 2 diafonundes ke na min anaferis tipota gia afta pu ipothikan apo tin pliopsifia.Afto kirie vorioipiroti legete logokrisia sti kaliteri periptosi ke apateonia stin kinos omilumeni.An aftos ine o tropos pu esi enoeis ti dimokratiki liturgia tote katalaveno ton tropo pu skeftese ke liturgis.I ipokrisia sto megalio tis.
3)enimerothikan ta meli gia oles tis protasis apo ta ala komata.
4)Apofasise i pliosifia na eksusiodotisi tus proedrus gia tus peretero hirizmus.
Alithia re vorioipiroti giati den mas enimeronis pote sinedriase to simvulio tu Mega me ti apartia ti sizitithike pios pire tin apofasi gia ti sinergasia me to PS.Enimerosane kanenan gia afti ti sinergasia.Ti ginete me tin singendrosi ton ipografon ke tin aftonomi kathodo pu mas eleges mehri htes.Ti egine tora epapsan na ine koma ton elinon eginan koma ton alvanon opos katigorusan to KEAD.
To 2009 dimiurgisane to mega ke diahorisane ti thesi tus apo tin Omonia me to proshima oti sinergastike me to Ps tora ti egine o kakos o likos egine kalos.As zitisun mia signomi tulahiston gia afto to thema.

Ανώνυμος είπε...

Έφη, μην τσαντίζεσαι τόπσο πολύ! Μια στη χάση και στην πιάση, τυγχάνει να βρίσκεσαι σ' αυτό το τρελοκομείο που λέγεται Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας. Ένα μπέρδεμα όμως συνεχίζεις να το κάνεις όταν λες "σε όλα τα κόμματα την αποκλειστική αυτή ευθύνη την έχει ο πρόεδρος". Αν ήταν έτσι ο Ντούλες θα είχε αναλάνβει την αποκλειστική αυτή ευθύνη το 2009, όταν οδήγησε την ΕΕΜ σε αλληλοσπαραγμο με την αποκλειστική δική του απόφαση να κατέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΟΜΟΝΟΙΑ σε προεκλογική συνεργασία. Και τότε ο Ντούλες είπε ότι αναλάμβανε εκείνος την πολιτική αποκλειστική ευθύνη. Τη επομένη των εκλογών όμως έκανε πίσω σαν ο κάβουρας κι ανέλαβε μόνο το προνόμοιο που του εξασφάλισε η μοναδική έδρα που του έδωσε το παζάρι με το ΣΚ. Οπότε, όταν μιλούμε για αποκλειστικές ευθύνες θα πρέπει να έχουμε και τα παραδείγματα για να το αποδεικνύουμε. Δεν τα έχουμε όμως. Γιατί δεν έχουμε καμιά παραίτηση που να αναλαμβάνει και την ευθύνη. Τώρα, όσο για τα ψάρια που απολαύσατε, καλά να είναι ο ψαράς που σας ψαρεύει!!!

Ανώνυμος είπε...

To MEGA posous vouleytes vgazi me opiodhipote synergasia,mbori na mou pi kanis? Exo akousi gia ton k.Antrea Mitso oti eixi klisi na einai ypopsifios tou Mega stin Koritsa? Alithevi???!!!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Έφη, ακόμα και αν διαφωνούμε ο διάλογος είναι ευχάριστος, παράκληση όμως να μη πλατειάζουμε γιατί γίνεται κουραστικός και χάνετε η ουσία. Να χωρίζει τα θέματα όπως κάνω και εγώ για να μην μένουν αναπάντητα ερωτήματα και να είναι πιο ευανάγνωστα

1.Ο «Βορειοηπειρώτης» δεν είναι ο εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου για να παρουσιάσει την όλη συζήτηση. Προσπάθησε να πει τα σημαντικά και νομίζω δεν παράλειψε κάτι εκτός από το δικό σου ύμνο στο θεσμό του προέδρου του ΚΕΑΔ, σε μία συνεδρίαση της Ομόνοιας!!! Αυτό αν μη τι άλλο είναι προσβολή κατά την άποψη μου στο θεσμό του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας αλλά έχεις μια δικαιολογία γιατί εσύ ως νέα, αυτή την κατάσταση βρήκες δηλαδή η Ομόνοια είναι μια οργανωσούλα του ΚΕΑΔ και έπαψε να έχει το κύρος που είχε κάποτε (κατάντια).


2.Δεν είπε ποτέ ο Ντούλες ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΣΚ, είπε ακριβώς αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα δηλαδή ότι υπάρχουν τρία εμπόδια και ένα στο ΔΚ. Παράληψη - και σε αυτό έχεις δίκιο – που δεν αναφέραμε τον υποτιθέμενο διάλογο του με το Ράμα, ότι δηλαδή ο Κίτσος είπε στο Ράμα πως «δεν τον ενδιαφέρει αν στη συμμαχία θα είναι το τσάμικο ή η ΑΚ και ότι ο Ντούλες τα κάνει όλα αυτά για σόου και να κερδίσει ψήφους».


3.Για την επιστολή και τη συνεργασία με το Μέγκα πραγματικά δεν έμαθα και δεν άκουσα κάτι άλλο. Το αν συμφώνησαν οι του Μέγκα στα 2 από τα 3 σημεία πρώτη φορά το ακούω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ο Μπολάνος στη συζήτηση μαζί τους ήταν πολύ δύσκαμπτος και τους είπε «εγώ παρέλαβα την Ομόνοια από το ΚΕΑΔ και εκεί θα την παραδώσω». Και από ότι λένε οι του Μέγκα, αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησαν συνάντηση με το Ντούλε, ο οποίος όπως ομολόγησε στο ΓΣ δεν καταδέχτηκε να απαντήσει.


4. Τελικά επιβεβαιώνεις πανηγυρικά την έννοια του μαγαζιού και ότι ο μαγαζάτορας είναι ο Βαγγέλης που θα πατήσει σε πτώματα για να μην ανοίξει άλλο μαγαζί. Ο Ντούλες όπως έκανε και στις προηγούμενες εκλογές, παραπληροφορεί με τα νούμερα. Στην Αυλώνα κεαδ και μέγκα βγάζουν ένα βουλευτή με όποια από τα 1.000 δυνατά σχήματα συνεργασίας που υπάρχουν και δύο (έναν το κάθε κόμμα) σε περίπτωση που κατεβούν τα δύο κόμματα σε συμμαχίες μεγάλων κομμάτων. Ο Ντούλες όμως προτιμάει να μην πάρει βουλευτή το Μέγκα και αυτός ο βουλευτής να πάει στο ΔΚ, στο ΣΚ ή ακόμα και στο τσάμικο. Εσύ αλήθεια τι θα προτιμούσες; Βλέπεις εδώ πουθενά υπηρεσία στην πατρίδα Έφη;

5. Μετά από τόσα χρόνια επικοινωνιών θα έπρεπε να είχες καταλάβει πως ο επίλογος δεν στοχοποιούσε κάποιον συγκεκριμένο πόσο μάλλον εσένα.

Υ.Γ. Εάν θέλετε να μετακομίσετε μόνιμα στην πόλη μας, θα κάνω ότι είναι δυνατό για να σας διευκολύνω, μπορώ να κλείσω και το «Βορειοηπειρώτη» αν θέλετε. Με την παραμονή στην ιδιαίτερη πατρίδα αξιοποιείς τη γη των προγώνων σου, κρατάς ένα ελληνικό σχολείο ανοιχτό, πονάς όταν σε αδικούν γιατί είσαι έλληνας και τελικα γίνεσαι πιο έλληνας. Αυτό μάλλον δε θα το καταλάβεις ούτε εσύ ούτε ο Βαγγέλης…

Ανώνυμος είπε...

efi etoimasou. se katebazei o baggelis sto kastro

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ 5.23 νομίζω πως απάντησα σε κάποια ερωτήματα σας στο προηγούμενο που απαντώ στην Έφη. Όχι μόνο γιατί προηγούνται οι κυρίες αλλά γιατί προηγήθηκε και χρονικά.
Το θέμα μας δεν είναι αν η Ομόνοια λειτουργεί δημοκρατικά, το θέμα μας είναι αν προσφέρει τίποτα στον τόπο εκτός από τον «άρτον τον επιούσιων» του κ. Ντούλε. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν η άποψη μας είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία στα σημερινά μέλη του ΓΣ.
Ακόμα και αν η άποψη μας μειοψηφεί δεν την αλλάξουμε για να γίνουμε αρεστοί, μικρό το κάκο άλλωστε. Το κακό είναι και αυτό μας λυπεί είναι που η Ομόνοια έφτασε στο 35% των ελλήνων και θα πάει ακόμα πιο κάτω, οσο δεν θα πείθει τον κόσμο ότι δεν είναι εκεί για να βολεύει κάποια τομάρια όπως κάνουν τα αλβανικά κόμματα αλλά υπηρετεί την πατρίδα.

Υ.Γ. Παράκληση μη γράφετε με λατινικούς χαρακτήρες. Ας κάνουμε ορθογραφικά λάθη δεν πειράζει

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti san poli aksia den dinis ston eaftosu.I Omonia opos o idios les ekprosopi to 35% esi ti ekprosopis anarotithikes pote.Pia ine i enalaktiki lisi to mega?To idame stis topikes ekloges ti ekprosopise?
O Papailias ehi endahti sto LSI ke ine sinergatis tu Tavu an afto thelis tote me giau me hara su.Oso gia to Leonida ke stis topikes ekloges topothetithike kata tis Omonias ke pire tin apandisi.
Dikeoma su na ehis tin apopsi su arki na enimeronis sosta ke meta topothetisu opos gustaris.An thes na ehis apopsi dikeoma su ala gia na ehume ke emis pliri apopsi ofilis na dimosiefsis aftusies oles tis sizitisis ke olus tus dialogus oxi epilektika giati afto pu kanis den ine enimerosi ala propaganda ke malista Gebelistiki kirie Vorioipiroti.

Ανώνυμος είπε...

Ke oligo psefturiaris o Vorioipirotis.Efi efharistume gia tin enimerosi ke to kseskepasma pu kanis sto vorioipiroti.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κάποτε (πριν το 1990) οι δικοί μας ψήφιζαν κατά 99% το κομουνιστικό κόμμα και είμαι σίγουρος πως οι γονείς θα είχαν «ιδιαίτερο» ρόλο στο σύστημα.
Όταν δεν δημοσιεύουμε κάποιο σχόλιο συνήθως γράφουμε το λόγο εκτός αν γίνεται λόγω βωμολοχιων οπότε δεν μπαίνουμε καν στον κόπο. Σε αυτή την ανάρτηση δεν αφαιρέθηκε κανένα σχόλιο (αυτό και για κάποιους άλλους που κατά καιρούς γράφουν προβοκατόρικα σχόλια)
Όπως ειπώθηκε στο ΓΣ, σταματήστε να βλέπετε την Ομόνοια και το μέλλον αυτού του τόπου ως ποδοσφαιρικές ομάδες! Αυτό λέει ο Λεωνίδας, όλα τα άλλα είναι κούμαρα. Δηλαδή επειδή το Μέγκα και οι άλλοι είναι κακοί, δικαιολογούμε την Ομόνοια;

Ανώνυμος είπε...

Ti mas les re vorioipiroti to alathasto tu Papa ehi o Leonidas?Thes na mbume ligo pio vathia ke na krinume tis praksis tu Leonida?Den imaste ke simerini?Ne kirie Vorioipiroti mehri esi na mas vris tin kaliteri lisi emis tha stirizume Omonia.Dld esi ti mas protinis na psifisume Alvanika komata giati afto mas les.

Ανώνυμος είπε...

tora katalabame oti etsi opos katantisame oi albanoi den mas xreiazonte gia na bgaloun bouleytes stis dyo periferies. Mono o giatros, epeidh katareei, mporei na mas prosferei gh kai ydwr.
O rama oute ypourgeio den dinei sto dule.
Oloi eseis h ajka ths dianohshs na pate kapou na kryfteite.

Ανώνυμος είπε...

To psema ehi konda podia.I Omonia dimosiepse to deltio typu to opio anaferi rita An to Mega simfonisi se oles tis eklogikes periferies i popsifioi tu tha ehun ti defteri thesi.Esi giati mas les psemata ke spernis ti dihonia.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον ονομαστικά, με τόσο οικειότητα μάλιστα, καλά είναι να λες και το όνομα σου. Όσο για το τι είναι εξευτελισμός έχουμε διαφορετική άποψη. Κάποιοι αγωνίζονται αξιοπρεπώς για την οικογένεια τους και τον τόπο και κάποιοι άλλοι πουλάνε ότι έμεινε από την πατρίδα για να ζήσουν με την οικογένεια τους μακριά από αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Gnorizoume kala pios poulaei ti ke pos ta apektise.Distihos o horos mas ine poli mikros ke kanis den mbori na krifti piso apo to dahtilo tu.

Ανώνυμος είπε...

προς Ανώνυμο 7.00...
Θα ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά αγαπητέ, αλλά δυστυχώς οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Να μεγαλώσω πρώτα και μετά... ;)

προς Βορειοηπειρώτη

1. Και παρέλειψες πολλά και απέκρυψες πολλά προπαγανδίζοντας. Δυστυχώς...

2. Προσβολή προς το θεσμό είναι η άποψη μου πως ο πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίζει και να φέρει και την ευθύνη, όπως δημοκρατικά γίνεται σε όλο τον κόσμο...??? Από πότε μας ποινικοποιείς την άποψη με βάση τη δική σου? Μάλλον προσβολή προς το θεσμό είναι να είμαστε άλλοι το πρωί άλλοι τη νύχτα...

3. Και άλλο ψέμα ή μάλλον και σε αυτό άκουσες λάθος. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ , είπε απλά η πληροφόρηση που έχει από το ΣΚ και τον πρόεδρο, είναι πως το mega έχει συμφωνήσει. Το έχεις δημοσιεύσει και εσύ άλλωστε. Το ότι δεν τους νοιάζει η ερυθρόμαυρη συμμαχία είναι απλά δικλη μας τοποθέτηση και αυτό που αναφέρεις παραπάνω ουδέποτε ειπώθηκε.

4. Για ακόμα μία φορά κάνεις υπολογισμούς με νούμερα έτσι όπως σε βολεύει ή θα ήθελες να είναι. 2 βουλευτές στην περιοχή της Αυλώνας ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ σε καμία περίπτωση. Αν είναι έτσι , γιατί το Mega δεν δέχεται να πάρει το 2ο στη λίστα σε ενιαίο ψηφοδέλτιο? Έτσι και ένωση θα υπήρχε και 2 βουλευτές θα βγάζαμε. Γιατί πολύ απλά αγαπητέ το Mega ξερει ότι χωρίς τις ψήφους του ΚΕΑΔ βουλευτή δεν βγάζει. Θέλει απλά να προσδεθεί στο μεγάλο καράβι για να σωθεί και να έχει και τη νομιμοποίηση της δήθεν ένωσης. Σε ξαναρωτάω, για ποια ένωση μιλάμε όταν με το δικό σου σκεπτικό θα έχουμε 2 υποψηφίους ( 1 κεαδ εναν mega) και θα σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τις περισσότερες ψήφους. Αλήθεια όμως, που είναι η ένωση? Γιατί αυτό το σκεπτικό του παραλόγου με ξεπερνάει...
Όσο για την υπηρεσία στην πατρίδα, με ικανοποιεί αφάνταστα η κόκκινη γραμμή στη συνεργασία με ερυθρόμαυρους και τσάμηδες. Εσένα αυτό μάλλον δεν σε απασχολεί. ίσως να είσαι και εσύ από αυτούς που λένε ότι το τσάμικο αφορά την Ελλάδα, όχι εμάς.

Υ.Γ Σας συγχαίρουμε που φυλάτε Θερμοπύλες. Δυστυχώς εμάς η μαμά μας μας πήρε από το χεράκι 9 χρονών και μας πήγε και φτιάξαμε τη ζωή μας στην πλανεύτρα την Αθήνα. Μετά από 23 χρόνια, δύσκολος ο επαναπατρισμός. Πάντως, κάτι άλλο πολύ πατριωτικό θα ήταν αντί να ασχολείσαι τόσες ώρες με το μπλογκ , το χρόνο αυτό να τον διαθέσεις να κάνεις κοινοφελές έργο. Και ε΄δω απλά να δημοσιεύεις τα αποτελέσματα του. Και ότι χρειαστείς από μένα θα το έχεις, θα με έχεις δίπλα σου. Το να γράφουμε απλά τι δεν κάνουν οι άλλοι δεν προσφέρει τίποτα. Τώρα το τι σε κάνει πιο Έλληνα άσε ας μην το ανοίξουμε εδώ αυτό το θέμα , μεγάλη κουβέντα.

Υ.Γ 2. Προς ανώνυμο 6.00

Αγαπητέ , για να λες αυτά που λες για το 2009 μάλλον δεν έχεις ιδέα τι γίνεται, οπότε παράτα το το άθλημα. Το 2009 έγινε για πρώτη φορά προεκλογική συνεργασία γιατί για πρώτη φορά το επέβαλλε ο εκλογικός νόμος. Και η συνεργασία ήταν μόνον προεκλογική και όχι μετεκλογική. Τότε όλοι οι δήθεν δεξιοί έτρεξαν να πουνε ότι ο Ντούλες είναι κομμούνι και ότι εμείς τα παλικάρια του Ζέρβα, θα ψηφίσομεν τη δεξιά. Το ότι το ΚΕΑΔ, μέσα σε αυτό το περιβάλλον που δημιουργήθηκε με όλους τους δήθεν δεξιούς ( που σήμερα πηγαίνουν στo PS) να εγκαταλείπουν το καράβι και να ψηφίζουν Μπερίσα, έβγαλε βουλευτή , ήταν μεγάλο κατόρθωμα.
Θα ήθελα βέβαια να ξέρω τι θα πουν όλοι αυτοί οι λεβέντες εάν αυτή τη φορά το mega τους συνεργαστεί με το ps και ο Ντούλες με το PD. Ξέρω, τότε ως δια μαγείας θα σταματήσουν να είναι δεξιοί και θα ξαναγίνουν απλά αντιντουλικοί.. Ανέβηκε ψηλά η μαϊμού και φάνηκε ο κώλος της αγαπητε, άστα.... Καλό βράδυ

Έφη

Ανώνυμος είπε...

Με ότι έχω διαβάσει η συμμαχία των ελλήνων δεν είναι αλληλοσπαραγμός αλλά μία δυνατότητα επιλογής. Είναι ανταγωνισμός, αντιπαράθεση απόψεων, είναι η κάποια λύση που αξίζει να εισακουστεί. Με την συμμαχία των ελλήνων, που με όσα διάβασα στην εφημερίδα Δημοκρατία συμφωνεί και το ΥΠΕΞ, οι δύο φορείς θα είναι στον πολιτικό στίβο και ο βορειοηπειρώτης θα επιλέξει. Οι υποψήφιοι θα είναι οι δύο πρώτοι. Ο κάθε φορέας θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους και εκείνοι θα αποφασίσουν. Πιο το κακό; Θα δραστηριοποιηθούν πολλοί παράγοντες, θα συσπειρωθεί ο ελληνισμός, θα μειωθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψηφίζουν τα αλβανικά κόμματα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην συμφωνεί το ΚΕΑΔ με την πρόταση του ΜΕΓΚΑ, όταν το πρώτο έχει στημένο χρόνια τον εκλογικό του μηχανισμό, τις κομματικές δομές, την συμμετοχή του στις εκλογικές επιτροπές, τους δικούς του έπαρχους; Αν δεν κάνω λάθος μια συμμαχία των ελλήνων μοιάζει να είναι εις βάρος του νεοσύστατου κόμματος και όχι του «κατεστημένου» που διαδίδουν εκείνοι. Ο κόσμος να χαλάσει, στην Αυλώνα θα βγει βουλευτής έλληνας. Όταν το ΚΕΑΔ έχει το προβάδισμα που όλοι το γνωρίζουν, ποιος ο λόγος να μην υπάρχει σύμπραξη; Ο κάθε φορέας θα πάρει ότι αξίζει. Το δεύτερο, ανοίγουν οι δρόμοι για δημοκρατικές διαδικασίες στην Ομόνοια και ρίχνονται τα θεμέλια του Εθνικού Φορέα, που τώρα είναι απαραίτητος να λειτουργήσει. Ο Ντούλε ως έμπυρος και ευέλικτος πολιτικός , δεν νομίζω να μην εννοεί τι του προσφέρει η ευκαιρία που του δίνουν. Κεαδίτης

Ανώνυμος είπε...

Προς Εφη η αλλοιως "φερεφωνο του Ντουλε".

Πρωτα απ`ολα τα συγχαρητηρια μου στον κ.Παπα και τον κ.Παπαηλια. Ως προς τον δευτερο αναρωτιεμαι πως συμμετεχει ακομα στα Γενικα Συμβουλια μετα τη πραξικοπηματικη καταργηση της υποψηφιοτητας του στις τοπικες εκλογες! Αληθεια, ως προς αυτο η σεβαστη Εφη τι εχει να μας πει?
Δευτερον σεβαστη Εφη, ακομα δεν εχει γινει γνωστη καμια συνεργασια αναμεσα σε ΣΚ και Ερυθρομαυρη Συμμαχια. Εσυ πως και προτρεχεις τοσο πολυ? Η επειδη δεν εχεις αλλα επιχειρηματα, δημιουργεις ανυπαρκτα γεγονοτα, τουλαχιστον μεχρι τωρα? Δε θυμασαι μεχρι προχθες χαρακτηριζαται το ΜΕΓΚΑ παραρτημα του Μπερισια?
Τριτον, σεβαστη Εφη, μας λες δεν ειναι δυνατον 3 μηνες πριν τις εκλογες να γινει συγχωνευση των δυο κομματων, γιαυτο να διαλυθει τωρα το ΜΕΓΚΑ, και αργοτερα κανουμε τα υπολοιπα. Αυτα τα τερτιπια του Ντουλε τα ξερουμε, τα φαγαμε πολλες φορες στη μαπα, τωρα δεν περνανε. Και εφοσον επικαλεισαι το λιγοστο χρονο, πρεπει να ξερεις οτι το ΜΕΓΚΑ εκλεισε δυο χρονια ζωης, υπηρξε και η εμπειρια των τοπικων εκλογων και αν ηθελε η Ντουλοπαρεα να συμβει αυτη η συγχωνευση υπηρχαν ολα τα χρονικα περιθωρια. Γιαυτο μην επικαλεισται προφασεις για ελλειψη χρονου και ανυπαρκτες συμμαχιες εως τωρα.

Η λογικη σας ειναι να κανουμε τα παντα να επιβιωσει ο Ντουλες.
Πρεπει να ξερεις σεβαστη Εφη, οτι ο Ντουλες ειναι τοσα χρονια βουλευτης, αλλα ποτε δεν πηρε τη εδρα παλικαρισια. Η περιοχη του, η Δροπολη, τον κερνουσε παντα ταπεινωτικες ητες, και ο Ντουλες αντιδρουσε σα δαρμενο σκυλι.Ειναι γνωστα τα κλαψουρισματα του στο Νανο για να μη κατεβασει τον Ταβο στη Δροπολη. Εβγαινε βουλευτης, ειτε μεσω του 3% του ΚΕΑΔ, και αυτο το 3% μαζευοταν κυριως στους Αγ. Σαραντα, Κορυτσα και Χιμαρα. Γιατι ειπαμε η Δροπολη ψηφιζε Ταβο και ΣΚ. Ειτε εβγαινε βουλευτης με τεχνασματα οπως το "κοινοβουλιο του Ντουσκου". Εσυ μπορει και να μην τα ξερεις αυτα.
Αλλα σεβαστη Εφη, μια του κλεφτη δυο του κλεφτη, καποια στιγμη τελειωνουν τα ψεματα.
Ο Ντουλες αυτη τη φορα δεν υπαρχει περιπτωση να γινει βουλευτης στη περιφερεια Αυλωνας.

Η προταση του ΜΕΓΚΑ ηταν η πιο υγιης. Τα δυο κομματα, ΚΕΑΔ-ΜΕΓΚΑ, να κατεβουν με κοινη συμμαχια. Και οποιος μαζεψει τις περισσοτερες ψηφους παιρνει την εδρα. Τοτε αυτος ο βαρυγδουπος "αλληλοσπαραγμος" τον οποιο επικαλεισαι εσυ, θα μπορουσε να μετατραπει σε εναν υγιη ανταγωνισμο. Και λογο αυτου του υγιη ανταγωνισμου θα φερναμε καλυτερα αποτεσματα απο καθε αλλη φορα και θα μπορουσαν να βγουν και δυο βουλευτες στην περιφερεια Αυλωνας. Ο Ντουλες αν θελει, ας ερθει να την παρει την εδρα ετσι. Ιδου η Ροδος...

Και για να μην ξεχνιομαστε Εφη, το καλοκαιρι συζητουσαμε θερμα περι της απογραφης της ΟΜΟΝΟΙΑ-ς. Και εσυ θυμωμενη που εμεις χλευαζαμε αυτη την κινηση πανηγυρι, μας ειπες οτι το Δεκεμβριο θα σας τριψω τα αποτεσματα της απογραφης στη μουρη. Και εμεις ταπεινα σου απαντησαμε, καντε εσεις τη σωστη απογραφη και εμεις θα ζητησουμε ταπεινα συγνωμη. Εχεις κανα νεο περι αυτης της απογραφης?

Ανώνυμος είπε...

Tα πράγματα είναι πολύ απλά και τα πολλά λόγια φτώχια.

Η μη συνεργασία ΚΕΑΔ-ΜΕΓΚΑ είναι απλά καταστροφική.
η συνεργασία των δυο αυτών κομμάτων με οποιοδήποτε Αλβανικό είναι προδοτική, τόσο όσο και αυτοι που όλα αυτα τα χρόνια (εννοω ελληνικής καταγωγής) ψηφισαν Αλβανικό κόμμα.

Για μένα εκτός από τους Τσάμιδες, είναι κοκκινη γραμμη και οποιαδήποτε συνεργασια, εκτός από τη μεταξύ τους.

Καλύτερα αυτόνομα..!!!

Δεν με απασχολει η οποιαδήποτε εκλογή βουλευτή εαν γίνει υπό τη σκεπη οποιουδήποτε Αλβανικού συνασπισμόυ.

Ας το σκεφτουν πολυ καλα οι ηγεσίες και των δυο κομμάτων
γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και η υπομονή τα οριά της..!!

Ανώνυμος είπε...

mia aporia
tosi ora dn mas exis pia koma ton arithmo tis apartias k posi psifisan pro k posi kontra gia na katalavoume k ti thes na mas pis me tin apartia "boriopiroti"
i erotisi ginete k apo aporia alla k esi na ise pio sostos k pliris stin enimerosi

Ανώνυμος είπε...

Αν ρωτήσετε τον Ντούλε και την Έφη "αν δεν ψηφίσει κάποιος ΚΕΑΔ τι είναι προτιμότερο να ψηφίσει ΜΕΓΑ ή αλβανικό κόμμα" θα απαντήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη "μα αλβανικό κόμμα φυσικά, χίλιες φορές αυτό παρά να χάσουμε το χοτζικό μονοπώλειο εκπροσώπησης του Ελληνισμού".
Μας λέει η Έφη για αλληλοσπαραγμό αν κατέβουν τα δύο κόμματα σε συνασπισμό με διαφορετικά ψηφοδέλτια και θα πάρουν την έδρα αλβανικά κόμματα. ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΨΕΜΑ!
Γιατί σε ένα τέτοιο συνασπισμό ο Έλληνας έχει δικαίωμα επιλογής και εναλλακτικής λύσης και ο ψήφος του δεν θα πάει σε καλάθι αλβανικού κόμματος. Αλλά είπαμε πάνω απ' όλα η καριέρα του Ντούλε.

Ανώνυμος είπε...

Έφη, μια απλή λύση είναι: ο Ντούλες από εδω και πέρα να είναι απλά κάτοικος Ιωαννίνων και τίποτε άλλο. Αρκετά "πρόσφερε" για τον τόπο. Ασ αφήσει τους βο/ρώτες στην ησυχία τους, κάτι θα βρουν αυτοί να τον αντικαταστήσουν. Μια καλή λύση θα ήσουν κι εσύ... Σκέψου το.

Ανώνυμος είπε...

Την συμμαχία ελλήνων δεν τη θέλουν γιατί εκεί θα φανεί πόσο λίγοι είναι αυτοί που στηρίζουν Ντούλε. Θα φανεί ο ξεπεσμός σε όλο του το μεγαλείο!

Ανώνυμος είπε...

Έφη μου καλός και καλός ο Βαγγέλης σου αλλά δεν βλέπεις κοπέλα μου που δεν τραβάει; Κρίμα που καταναλώνεις τις ενέργιές σου να φτιάξεις το ίματζ του Ντούλε, δεν τον σώζεις γιατί δεν θέλει να σωθεί.

Αν ήθελε θα ερχόταν έστω και τον τελευταίο χρόνο στον Βούρκο και θα έλεγε, Παιδιά, που μας στάζει το τσατί να το φτιάξουμε. Αυτός δεν νοιάζεται καθόλου. Ο πατριωτισμός του ξεκινά και τελειώνει στους 2 3 μήνες των εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνει ο βορειοηπειρώτης είναι προσφορά, και αξίζει τα συγχαρητήρια μας.

Αυτό που κάνεις εσύ είναι εθελοτυφλία και αξίζει τη λύπη μας.

Ανώνυμος είπε...

mipws tha tan kalhtero na boreiohpeirwth na kaneis ki ena gallop san ekeina....pou ekanes kai ebgazes ta gnwsta (petuxhmena)apotelesmata???
tha to thela pollu

Ανώνυμος είπε...

Έφη
Το να κάνεις κριτική και να έχεις απαιτήσεις από έναν πολιτικό, πόσο μάλλον για εθνικά θέματα, έιναι υγείες πράγμα, γιατί του δίνεις την δυνατότητα να βελτιωθεί.

Το να υπερασπίζεσαι τυφλά την απόλυτη απραξία ενός πολιτικού και να μην απαιτείς τίποτα από αυτόν , είναι αρρωστημένη κατάσταση, δεν τον βοηθάς απλά συντηρείς τη σαπίλα.

Ανώνυμος είπε...

bravo Leonidha

Βορειοηπειρώτης είπε...

Έφη, αν λες «δεν με ενδιαφέρουν τα άλλα αρκεί που δεν θα είναι στη συμμαχία οι τσάμηδες και η ΑΚ», σκεφτεσαι σαν τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ που υποστήριζαν Γκαρσία επειδή έδωσε μια μπουνιά στο Ντιόγκο και δεν τους ένοιαζε αν σερνόταν στο γήπεδο. Παρεμπίπτοντος ούτε εγώ θέλω συμμαχία με αυτούς.

Σα να μην έφτανε αυτό, εκτίθεσαι όταν μιλάς με απόλυτη σιγουριά για τους αριθμούς της Αυλώνας ή θα γίνει αυτό και όχι το άλλο ενώ δεν είναι έτσι. Λυπάμαι που δεν θέλεις να αξιοποιήσεις ούτε την κρίση σου ούτε τα δεδομένα και παραδίνεσαι στην πώρωση του οπαδισμού.

Θα κάνουμε κάποια στιγμή ανάρτηση για τα δεδομένα και τις δυνατότητες που έχουμε, τώρα σου λέω μόνο τούτο γιατί ίσως και να μην κατάλαβες. Για να βγάλει ένα κόμμα βουλευτή στην Αυλώνα, σε συμμαχία θέλει από 3.800 ψήφους μέχρι 5.500 και για τον δεύτερο 14.000 μέχρι 16000). Αν κάποιο κόμμα κατεβαίνει ανεξάρτητο ή μια άλλη μικρή συμμαχία (πχ κεαδ- μεγκα) θέλει για τον πρώτο από 8.000 μέχρι 10.000 και τον δευτερο απο 16.000 μέχρι 18.000 .
Το ΚΕΑΔ στις προηγούμενες εκλογές πήρε 6.100. Δύο βουλευτές βγαίνουν μόνο στην περίπτωση που κατέβουν και τα δύο κόμματα με δικό τους ψηφοδέλτιο και ενταχθούν σε μεγάλες συμμαχίες, είτε στην ίδια είτε σε διαφορετική και με 9-10 χιλιαδες ψήφους έχεις δυο βουλευτές έναν του κεαδ και έναν του μεγκα. Ο κόσμος να χαλάσει, ένα πο τα δύο κόμματα θα βγάλουν βουλευτη στην Αυλώνα (σε συμμαχία πάντα).
Στην πρόταση του Μέγκα, κάτα 99% το ΚΕΑΔ βοηθιέται από τους ψήφους του μέγκα και όχι το αντίθετο. Την πρόταση του ΜΕΓΚΑ θα την περίμενα από το ΚΕΑΔ γιατί το συμφέρει. Σκέφτηκες ποτέ ότι το μέγκα μπορεί να μπλόφορε γιατί γνώριζε τον κάλο του ντούλε;;;;; Η μπλόφα (αν είναι τέτοια) πέτυχε, χρέωσε την αποτυχία ενότητας στο ντούλε και την ίδια άποψη έχει και η Αθήνα…
Καλημέρα !

Ανώνυμος είπε...

ΊΔΡΩΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ---------ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ!
ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ! ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΣ - ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ------ΤΟΥΣ----- ΤΟΥΣ--ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ---- εδώ κόλλησα-----
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"είμαι ένας χαζοχαρούμενος μπουνταλάς που δεν καταλαβαίνω αυτούς που θα μας σώσουν...χα χα...δηλαδή-χάφτας και χαζός μαζί"

ΣΚΟΡΟΚΡΕΜΥΔΟΠΑΤΑΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πάει καλά ο Μπέτσης;
Μέχρι το 2009 ήθελε να κλείσει το μαγαζί του σοσιαλιστικού κόμματος στο Αργυρόκαστρο. Απο το 2009 του δημοκρατικού και τώρα του ΜΕΓΚΑ. και όλα αυτά γιατί εμποδίζουν το Ντούλε να βγει βουλευτής

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη, δεν σκέφτομαι οπαδικά, σκέφτομαι πολιτικά και εθνικά. Οπαδικά σκέφτονται όσοι δεν μπορούν να δουν τη μύτη τους από εμπάθεια και τοπικισμό. Τα νούμερα και τις εκτιμήσεις μας τις έχουμε κάνει πολλές φορές. τα αποτελέσματα είναι αυτά που τα αποδεικνύουν όλα. Κοντός ψαλμός. Η αν'αλυση για τα νούμερα που κάνεις πιο πάνω πάντως δικαιωνει απόλυτα εμένα και δεν καταλαβαίνω πως επιμένεις ακόμα στη θέση σου. Ξαναδέστα άλλη μία να δεις ότι έχω δίκιο ;)
Και τι ακριβώς θέλεις να σκεφτώ? ότι το Mega μπλόφαρε? Σαφώς και μπλόφαρε αλλά δεν του βγήκε. Έχει χάσει όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Πρώτον η πρόταση ήταν κουτή και το παραδέχονται όλοι, δεύτερον η βιασύνη τους να τρέξουν στο μπαμπά Έντι τους εξέθεσε, απ τη μία γιατί δεν δείχνουν να βάζουν κόκκινες γραμμές για την ερυθρόμαυρη συμμαχία ( ανεξαρτήτως αν τελικά οι κόκκινοι θα είναι στη συμμαχία ή όχι ) και κατά δεύτερον γιατί έχασαν το βασικό τους επιχείρημα στην Αθήνα. Ας μην ξεχνάμε πως χτυπούσαν πόρτες στην Αθήνα λέγοντας πως εκείνοι είναι οι δεξιοί, πως δημιούργησαν το κόμμα γιατί δεν ήθελαν να ακολουθήσουν τον κομμουνιστή Ντούλε που τους έσπρωχνε στην αγκαλιά του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πως είναι οι υπέρμαχοι της αυτόνομης καθόδου, και πολλά πολλά άλλα. Εσύ που μιλάς μαζί τους πες τους πως πρέπει τώρα να βρουν μια καλή επιχειρηματολογία γιατί φάνηκε ο κώλος τους και δεν είναι όλοι ηλίθιοι στην Αθήνα. Όσο για το ποια είναι η άποψη της Αθήνας άστο να το δούμε, μην εκτίθεσαι στα κουτουρού ;) Η άποψη του εθνικού κέντρου εκφράζεται από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ, όχι από δωτά άρθρα σε εφημερίδες. Κάνε λίγη υπομονή... Γιατί τα ίδια λεγατε και στις προηγούμενες εκλογές , τα ίδια και στην απογραφή.... Υπομονή και μην εκτίθεστε άλλο.... Ας κοιτάξει το mega τι θα κάνει , να βγάλει κανα βουλευτή μπας και σώσει την παρτίδα και επιβιώσει γιατί αν γίνει καμιά στραβή, τους βλέπω όλους τους λεβέντες να μετακομίζουν και επίσημα στα Αλβανικά κόμματα...

Ανώνυμος είπε...

1) An o Dules tha itan opos theli na ton parusiazi o vorioipirotis ke i gnosti simoria tote ta pragmata gia afton tha itan poli ma poli apla.Tha ekane mia sinergasia me to ps to opio opos gnorizete kala dini sta komata tis simahias gia 10000 psifus ena ipurgio ke gia 5000 psifus difthinsis dimosion organizmon - (de nomizo na amfivali kanis oti to kead tha pari kato apo 15000 psifus)- tha volevotan mia hara se ena ipurgio evgaze i den evgaze vulefti.Afto tha sinevene an o Dules tha ihe ta arostimena miala tu vorioipiroti ke sia ke tha skeftotan opos afti.
2)Stin politiki iparhun i grafti ke agrafti nomi tu peknidiu.
To mega epekse ke ehase toso apla To kead ine koma me vuleftiki andiprosopisi ke me eklegmenus topikus arhondes se olo to geografiko horo pu zi i eliniki mionotita To mega mehri apodikseos tu andithetu den ehi tipota na prosferi. Stis topikes ekloges elave os koma 4300 psifus eno to kead 37000 psifus-(milame gia psifus pu lavane kathara os komata stin katametrisi pu ginete gia tus simvulus pu to kathe koma metriete horista ke den ehi shesi me simahies)-.Tora den katalaveno ti zitate diladi o Dules ke o Bolanos na paradosun ta klidia sto aniparkto mega epidi etsi theli o vorioipirotis ke sia.An to mega nomizi oti ine toso ishiro as masi prota tis ipografes gia na mbori na katevi stis ekloges ke meta to sizitame giati afti ti stigmi den mbori kan na simetashi stis ekloges ke gia na gini afto i tha sinergasti me to kead i tha sinergasti me ena alvaniko koma me vasi ti simerini tu dinami tha ehi ke tis analoges parahorisis opos ginete se oles tis sinergasies tritos dromos den iparhi.
3)An nomizete oti iste pio ikani apo to Dule i opiondipote alon giati katheste ke mempsimirite ftiakste to diko sas koma na metrithite sta isa ke na lisete ola ta provlimata toso apla i ori tu peknidiu ine isi gia olus edo ine o kozmos edo i kalpes gia aide na sas dume palikaria mu giati klete ti mira sas oli mera mbrosta se mia othoni.Edo ine i Rodos idu ke to pidima.

A ke gia kapion poniruli pu rotaei gia ta apotelezmata tis apografis tis Omonias prota den nomizo na se niazi ke poli giati esena se kategrapse o Berisa ala gia na su liso tin aporia gia na min se troei to anhos i Omonia ehi ekdosi deltio typu pu anaferi pos ta pliri apotelezmata tha dimosieftun to Septemvrio.Den anhothikate toso otan olokliro kratos ekane ena hrono na vgali apotelezmata tora sas epiase ....pilala.
Eho ke mia mikri aporia giati den katevenis gia vuleftis kale mu vorioipiroti afu nomizis pos ise toso ikanos na krinis tus pandes ke ta panda ke mboris na ta kanis kalitera giati krives piso apo tin anonimia ke ta apsiha pliktra.

Ανώνυμος είπε...

kallos tous panigirgiotes.
pou pate re m........a.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΟΓΕΣ (2011)
ΒΟΡΕΙΟ-ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΜΩΜΑΤΑ


ΒΑΖΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
ΕΠΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ
ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ
ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΩ

ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΑΟΥΣΗ
ΘΕΣ ΤΟ ΝΤΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΩ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΩ
ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΠΑΝΟ
ΤΟΝ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΘΑ ΞΕΚΑΝΩ

ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΒΟΥΡΚΟΥ ΤΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ
ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΑΡΑΚΙΡΙ
ΜΕ ΤΟΝ KICO TON KAJSI
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΛΑ ΚΙ’ ΕΣΥ

ΑΝΤΕ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ
ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ
ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ
ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ
ΣΤΟ ΛΕΚΚΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΤΕΦΙ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΣΤΗN ΕΦΗ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΣ ΟΡΕ ΤΟ ΝΤΟΥΤΣΙ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΤΣΟ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ
ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ
ΔΕ ,ΑΜΙΕΣΑΙ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ

KAI Ο ΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ
ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ (300)
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ
ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΟΤΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΡΙΑ
ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ
Τ’ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΔΑΛΩ

ΣΤΟΥ P/D ΟΡΕ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ
ΦΤΑΣΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ
ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟ SALA VISMA
ΚΙ’ ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ

ΚΙ’ ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ
ΛΕΝΕ ΤΟ’ ΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΠΕΙΣΜΑ
ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ
ΕΚΕΙ ΤΡΩΝΕ ΚΙ’ ΕΚΕΙ ΠΕΙΝΟΥΝ

ΣΤΟΥ ΒΟΥΡΚΟΥ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ
ΜΕ ΤΟ SULE TO DALI
NΑ ΚΕΡΝΟΥΝ ΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΙΡΕΣ
ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΡΕ Η ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΨΟΝΙΑ
ΤΑ ΜΕ ΤΡΟΜΠΕΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ
ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ
ΚΙ’ ΑΝΕΒΑΙΝΩ-ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ
ΦΟΥΣΤΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΑΥΚΙΩΤΕΣ
ΚΙ’ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ
ΑΥΤΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ .ΑΠΟΤΕΣ.

to 2013 ti;

Lazaros είπε...

Για μας σφάζονται τα παλικάρια

Ανώνυμος είπε...

Ποιητή μου, οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μέτριοι για πράγματα και οι μικροί για τους άλλους. Νομίζω πως δε χρειάζεται να σου πω σε ποια ανήκεις εσύ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά,ολεκκας με την έφη ανέλαβαν αποκλειστικά,να κρατήσουν ψηλά το ίματζ του αρχηγού.το κακό είναι,ότι προσπαθουν να μας πείσουν εμάς τους ψηφοφόρους τηε εκλογικής περιφέρειας Αυλώνας,να ξαναψηφυσουμε το ντουλε.Παναγιωτη,στις εκλογές του Ιουνίου ο ντουλεε δεν θα βγει βουλευτής.υπαρχει όμως τροπος,να βάλει στη δροπολη,εκεί εσύ και η έφη,ο ορφέας και πάνω απολλα τα εργα του ίδιου,να τον κάνουν βουλευτή.Αν και θα βρει τρόπο αυτος,έχει την εμπηρια του ντουσκου.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο Ο του 4:00 ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μόνο που κάνει ένα μικρό λαθάκι. Ξεζούμισαν σαν λεμόνι την μειονότητα τόσα χρόνια και τώρα μας προκαλούν να αναμετρηθούμε σαν ίσοι προς ίσους.
Όχι δεν είμαστε ίσοι έχετε 20 χρόνια που συρρικνώνετε τη μειονότητα και ιδικά του ΚΕΑΔ της Ομόνοιας τη στιγμή που οι άλλοι ανεβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα πως είναι πολύ άδικο να σου επιβάλουν βουλευτή με το ζόρι. Aφήστε μια φορά να αποφασίσει ο βούρκος και όχι η Αθήνα και η εκκλησία. please!!!

Ανώνυμος είπε...

Efoula an katanalwne ki o Dule sou toso xrono poy katanalwnei o boreiohpirwtis gia tin tyxi aytoy toy topoy tha exoyn ginei thaymata kai tha ton agapoysan oloi! Den tha dimioyrgoyntan pote ayti i katarameni katastasi poy dimioyrgite kathe proeklogiki periodo. Provlimatisoy kai ase toyw fanatismoys den prosferoyn tipote.

Ανώνυμος είπε...

Pola bla bla bla bla ke kamia usia.Enas na mu pi kati pu ekane to mega to koma ton "elinon" tesera hronia tora ke pao piso mazi sas ke ego.Mono stihia ena dio tria tesera.Tora tis efevresis ke ta dithen alu.Afiste tis maimudies ke tis eksipnades. Ola ma ola ta komata pangozmios tus ipopsifius vuleftes tus vazun me vasi ti diki tus stratigiki ke kirios i arhigi katevenun se periferies pu tis theorun pio simandikes ke sigures ute o Dules ke ute esis anakalipsate tin Ameriki.Ama ehete kati singekrimeno pite to me stihia.An eklepse.An parahorise kati mazi sas ke ego. Diaforetika I laspi ston anemistira girizi sta mutra sas.Stihia kala mu pedia ehete gia kati?

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο 9:38 που θέλει πράξεις και στοιχεία.
Αφού όμως ζητά πράξεις για τα τρία (και όχι τέσσερα) χρόνια του ΜΕΓΚΑ, ας μας πει πρώτα τι έκανε ο Ντούλε στα 15 χρόνια που είναι πρόεδρος της Ομόνοιας και μετά του ΚΕΑΔ και 12 χρόνια βουλευτής και έχοντας την τοπική εξουσία μαζί του.
Αλλά αφού θέλεις στοιχεία θα τα έχεις:
1) από την αρχή ίδρυσης του το ΜΕΓΚΑ έστειλε το μοναδικό υπόμνημα στα 20 χρόνια που έπεσε το καθεστώς για τα προβλήματα της παιδείας στην Εθνικη Ελληνική Μειονότητα τον Αύγουστο του 2010
Ο ΝΤΟΥΛΕ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ;

2) Το ΜΕΓΚΑ έκανε το Πλαίσιο Αιτημάτων για τα δικαιώματα της ΕΕΜ. Μοναδική κίνηση στα χρονικά για πρώτη φορά από τότε που έπεσε ο κουμουνισμός (2012)
Ο ΝΤΟΥΛΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΜ;;;;;;;;

3) Ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Κίτσιος πήρε από το χέρι τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ και τον πήγε στο Αλύκο για να δει από κοντά τος συμβαίνει με το ιδιοκτησιακό
Ο ΝΤΟΥΛΕ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΙΝΗΣΗ;;;;;

4) Χάρη στο Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ τιμήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά εντός Βορείου Ηπείρου η επέτειος της αυτονομίας στην Κρανιά 19-2-2012
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΗΜΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΕΚΟΒΕ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ!!!!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

1) Οι μεγαλοι ανθρωποι μιλανε για ιδεες.
Εδω κατατασεται ο Ντουλες. Μιλαει για την ιδεα της Ευρωπαικης ολοκληρωσης, τον ευρωπαικο προσανατολισμο της Αλβανιας, τα ανθρωπινα δικαιωματα και πολλες αλλες.
Που και που προσπαθουν να τον παρασυρουν χαμηλα ο Ιντριζι και ο Ταχιρι, αλλα ο Ντουλες αταραχος δεν πτοειται.

2) Οι μετριοι ανθρωποι μιλανε για πραγματα.
Εδω κατατασεται ο Λεωνιδα Παπας. Ασχολειται με τα σχολειο, τις περιουσιες κλπ. Μην απασχολεις τον αρχηγο με τετοια μικροπραγματα Λεωνιδα. Ο αρχηγος ειναι μονο για μεγαλα πραγματα.

3) Οι μικροι ασχολουνται με τους αλλους.
Εδω κατατασεται ο ποιητης.

Ελπιζω να ικανοποιησα τον 6:28π.μ.

Ανώνυμος είπε...

geia soy ioannidh me ta orea pimata soy

Ανώνυμος είπε...

o 6:28 den hriazete esena na ton ikanopoiisis, afto-ikanopoiite monos tou. den eheis akousei tin lla'i'ki risi
san petihei m..........ia tiflla na' hei to g.....si

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 9.38,πιο κατω ο 2.23 σου ειπε λιγα πραγματα,για το τι εκαμε το ελληνικο κομμα.Θα κανουμε κ'εμεις πισω,αν μας πεις εσυ για κατι που εκαμε το κεαδ με αρχηγο το ντουλε.Καποτε φιλε 9.38,αγωνιζομουν κ'εγω για την ομονοια και το κεαδ.Καπιοι μεσα απο το γενικο συμβουλιο της σημερινης ομονοιας,ηταν υποψ με το σοσιαλιστικο κομμα της αλβανιας και εδω με το πασοκ.Καπιοι αλοι απο το σημερινι γενικο συμβ της ομονοιας και υποψ επαρχοι με την ομονοια,οταν ετρεχα με την ομονοια,με ελεγαν ακροδεξιο και οταν ο Κ.Καραμανλης πηγαινε στο χωριο Ντερμισι για τα εγγενια του υδραγογειου,φωναζαν εξω οι δεξιοι και οι ομονοιτες απο το ντερμισι.Οταν εγω φιλε 9,38 ετρεχα με πολλους συνεγωνιστες που σημερα ειναι στο ελληνικο κομμα,αμφιβαλω αν εσυ ηξερες οτι υπαρχει η Ομονοια.Λεωνιδα,στη πιο δυσκολη στιγμη του ελληνισμου της Β.Ηπειρου,επιτελους πηγες με το σωστο και το συμφερον της β.ηπειρου,γιατι μην ξεχνας οτι στην ιδρηση της νεολαιας στους αγ.σαραντα το 1999 αν δεν κανω λαθος,οταν πρωτεινα να βρουμε ενα τροπο να εχουν σχεση και συνεργασια η ΕΝΒΗ με την νεολαια σας,μου ειπες,εντολη ντουλε να μην συνεργαστει με τους δεξιους της ΕΝΒΗ.Πιστευω τα θυμασε αυτα.Για μενα εισουν παντα ο φιλος μου,οπως και εισαι.Για μια απογραφη που την ηξεραμε εδω και 10 χρονια,καταντησαμε να μας βγαλουν 10.000,ελεω ντουλε με το προσχειμα οτι τα αποτελεσματα θα μαγειρευτουν.Με την ιδια λογικη, γιατι κατεβαινετε στις εκλογες κ.ντουλε,αφου ειναι γνωστο οτι θα γηνει νοθεια;Δεν θελουμε υποψ στους αγ.σαραντα υποψ το ντουλε,γιατι οπως απλα ειπε ο Λεωνιδας,αν τον ρωτησεις που ειναι το μοναδικο ελληνικο σχολειο στους αγ.σαραντα,σιγουρα δεν θα ξερει....βορειος

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΠΩ,ΜΟΝΟ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΩΤΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΟ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ Π.Χ ΣΕΛΙΟΥ ΚΤΛ ΑΠΛΩΣ ΓΛΥΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Υ.Γ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΩΣ 2013 ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΧΟΤΖΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΕΦΟΥΛΑ ΠΗΓΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΤΟΥΛΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

2:23 Το periusiako den linete stin pasarela ala sta dikastiria ke o Dules eki dini ton agona sto efetio Argirokastru pu ehi ftasi i ipothesi ke eki itan oli i igesia tis Omonias ke tu eliniku prokseniu.O Kitsios alithia pu itan?I mipos etroge to psaraki me ton ekprosopo tu OASE?I episkepsis gia to theathine den linun tipota.To apotelesma tis episkepsis pio ine kale mu anthrope posa apidia epise o sakos tu Kitsiu?Tha su po ego ena efharisto gia to psari pu efage o ekprosopos ke ekso apo tin porta.

Ανώνυμος είπε...

6:28 pragmatika eheis dikio. mono pou vriskese se mia sinhisi kai den mporeis na ksehorisis pia einai pia apo ta karidia ta midia kai ta ar..dia.

Ανώνυμος είπε...

Ti pathate me ton Ntoyle re paliovoyrkarides giati toso polemo pros to prosopo toy , sas xalaei poy einai o monadikos poy exei ta fonta na koymantarei thn Notia Alvania;An den ton thelete na vgalete diko sas voyleyth.Emeis ton Ntoyle thelome kai ayton tha vlalome aytos einai o monadikos arxhgos. Oso gia to ergo toy, ekne dyo kala:
1- Kalese toy B. Hpeirotes na pane me ta aderfia toy toys PS sthn diadhlosh kata toy Beritsa (kai opoios sothei sothike)
2- To kalytero apagoreyse stoys B Hpeirotes na apografoyn. (Afoy den toys katharise o Sali sthn diadilosh na fanoyne oso pio ligoi ginete, pws tha glitosei to Alvaniko kratos to 30/ twn xrhmatodothsewn).Kalo boli koroida!

Ανώνυμος είπε...

Παρόλη την κακία και το φθόνο που έχουμε όλοι ανεξαρτήτως για τους συγχωριανούς μας και όχι μόνο, είναι καιρός να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε να ανθίσει αυτός ο μαρτυρικός τόπος πολιτιστικά, πνευματικά και οικονομικά. Πολλές περιοχές στην Αλβανία, έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και καταβάλλουν προσπάθειες να αναπτύξουν τοπικά προϊόντα, να επενδύσουν στο τόπο τους κλπ. Ενώ εμείς αφήνουμε ένα εύφορο κάμπο, μια όμορφη ριβιέρα να μαραζώνουν. Και σε αυτό δεν φταίνε οι αλβανοί, γιατί δεν μας εμποδίζουν αυτοί να εκμεταλλευτούμε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία έχει αφαιμάξει πολλούς συντοπίτες μας, αλλά η κακία, η ζήλια μας και η ανικανότητά μας να διακρίνουμε ποιος προσπαθεί για τον τόπο αυτό και ποιος μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα σε αυτό.
Ιδεολογία δεν υπάρχει στον τόπο μας. Γιατί απλά ήταν το σύστημα τέτοιο και γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε την παιδεία, ούτε την κατάρτιση να την αποκτήσουμε. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στον τόπο μας , αλλά και σε πιο εξελιγμένα κράτη, όπου κι εκεί οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με γνώμονα το συμφέρον . Επειδή κι εμείς λοιπόν ψηφίζουμε έτσι, ας αναλογιστούμε τώρα, που η ένωση της Ευρώπης , αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος κλονίζονται τι είναι καλό για τον τόπο μας και ποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.
Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω γα έναν Ντούλε , λες και είναι μόνο αυτός όλη η Ομόνοια ή ο μόνος ικανός στον τόπο μας, ο οποίος περά από κούφιες ρητορικές ικανότητες και μανία αξιωμάτων, τίποτα άλλο δεν έχει αποδείξει τόσα χρόνια.
Επίσης από τόσες αναρτήσεις στο θέμα, παρατηρώ ότι οι περισσότεροι ασχολείστε με την Ευθυμία, επειδή είναι όμορφη μάλλον, γιατί άλλο λόγο να ασχοληθείς μαζί της με δεν βρίσκω. Καταναλώνουμε φαιά ουσία για κάτι ανύπαρκτο! Εδώ δεν μπόρεσαν άλλοι και άλλοι να κάνουν πολιτική, θα κάνει εκείνη που θα έπρεπε να πει ευχαριστώ για τα κόκκαλα που της δίνουν και να γαυγίζει κουνώντας την ουρίτσα της με χαρά !!! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, εφόσον σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας με τόσο ασήμαντα πράγματα, και όχι με τα σημαντικά.
Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πολιτική από τα καφενεία και τα παράθυρα, και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας επιλέγοντας τους λιγότερο διεφθαρμένους και τους άξιους. Έχουμε τέτοια παιδιά, αλλά αυτή η κατάσταση, τα κρατάει μακριά και δικαιολογημένα. Ας δημιουργήσουμε εύφορο έδαφος για να ασχοληθούν πιο πολλοί άξιοι με τα κοινά παραμερόντας τους ανίκανους αποσκοπώντας σε ανάπτυξη και αλλαγή νοοτροπίας .

Ανώνυμος είπε...

12:33 Στην έφεση στο Αργυρόκαστρο ο Ντούλες δεν ήταν παρόν,προτίμησε να πεταχτεί μέχρι το Μπουρέλι να μιλήσει στου Αλβανούς γιατί τα εθνικά ζητήματα του χαλάνε την εικόνα για αυτό φροντίζει να απέχει ακόμη και στην σελίδα στο FB διαγράφει κάθε αναφορά σχετικά με τα συγκεκριμένα εθνικά ζητήματα.
Ούτε ο Ντούλε ούτε ο Μπολανο παρόν στο δικαστήριο για τις περιουσίες μας.

Ανώνυμος είπε...

Κακα τα ψεματα παιδια, μονο οι Δροπολιτες ξερουν απο πολιτικη.
Γιαυτο οι Βουρκαρηδες καλα θα κανουν να πανε να σκαψουν τον καμπο που τον εχουν αφησει χερσο, γιατι για τιποτα αλλο δεν ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.38 παρότι βαριέμαι να απαντάω σε ανώνυμα σχόλια ηλιθίων που φοράνε φούστα και κρυβονται πίσω απ την ανωνυμία τους, θα μπω στον κόπο να σε ευχαριστήσω που μου αφιέρωσες 1 ολόκληρη παράγραφο. Την ευχή μου να χεις και να ρθεις να σε κεράσω καναν καφέ ή κανα κόκκαλο από αυτά που μου δίνουν,μόνο και μόνο γιατί με είπες όμορφη.... ;)
Έφη

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε εφη,τιποτα απο αστεια;πλακα σου εκανε ο 4,38,φενεται οτι δεν σε ξερει αλλιως γιατι να σου πει ομορφη;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

44. «Θὰ ἔρθη καιρὸς ποὺ θὰ διευθύνουν τὸν κόσμο τὰ ἄλαλα καὶ τὰ μπάλαλα».

Δημοσίευση σχολίου