Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Helmut Lohan: Στην απογραφή της Αλβανίας το 2011 πρέπει να καταγραφούν και οι μετανάστες.


Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα Τίρανα κ. Helmut Lohan χαρακτήρισε την απογραφή του πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία το 2011, σημαντικό βήμα ανάπτυξης και ένταξης της χώρας στις Ευρωπαϊκές δομές.  
Σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τίρανα ο κ. Lohan ζήτησε από τους επικεφαλής της Επιτροπής Απογραφής να σεβαστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.  Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε ότι πρέπει να  βρεθεί τρόπος ώστε να καταγραφούν όλοι οι Αλβανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό.
 Το θέμα της απογραφής και ειδικότερα της καταγραφής των μεταναστών έχει ιδιαίτερη σημασία,  καθώς η πλειοψηφία της Ελληνικής Μειονότητας βρίσκεται εκτός Αλβανίας με το μεγαλύτερο ποσοστό εξ’ αυτών στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Τεχνολογίας και Καινοτομίας Genc Pollo, αρμόδιος για το θέμα της απογραφής, χαρακτήρισε το θέμα μείζονος σημασίας για τον εκσυγχρονισμό του κράτους καθώς οι ρεαλιστικές στατιστικές θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή σύγχρονων και δίκαιων πολιτικών παρεμβάσεων.

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που τα ζητάνε οι ξένοι ,αλήθεια το ΚΕΑΔ τι κάνει η το Ντουλε το μόνο που τον νοιάζει είναι πότε θα γίνει πρωθυπουργός ο Ραμα ? Η ΟΜΟΝΟΙΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου , τι κατάντια είναι αυτή

Βορειοηπειρώτης είπε...

Οι ξένοι δεν τα λένε από μόνοι τους κάποιοι τους τας ζήτησαν…

Ανώνυμος είπε...

ποιός τα ζήτησε ? μη κόπτεσαι και πολύ για το Ντούλε κ την ομονοία αν υπέβαλαν υπόμνημα ασ μας το πουν.Αν το ζήτησε η Ελλάδα πάλι ,τότε εχω δίκιο που είπα ότι κοιμάται η Ομόνοια

Ανώνυμος είπε...

Θα αλλάξει άραγε τίποτα για εμάς που ζούμε εδώ...δεν το νομίζω...οι αλβανοί ζώα είναι δεν θα αλλάξουν ποτέ...το μόνο που απαιτούμαι είναι Ένωση με την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Λέω και γω!!!! Υπάρχουν μετανάστες στην Αλβανία;;;; Ο τιτλος πρέπει να είναι Στην απογραφή της Αλβανίας πρέπει να καταγραφούν και οι μετανάστες Αλβανοί που διαμένουν στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου