Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πριν ακόμα ορκιστεί ο Flamur Bime, ο Τάβος ζητάει πρόωρες εκλογές στο Δήμο Αργυροκάστρου.

Ο  μειονοτικός βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου Βαγγέλης Τάβος, δήλωσε σήμερα στα αλβανικά μέσα ότι το κόμμα του (LSI), θα ζητήσει σύντομα πρόωρες εκλογές στο Δήμο Αργυροκάστρου, καθώς όπως είπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος πρόκειται να καταδικαστεί από την αλβανική δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η κόντρα που είχε ο κ. Τάβος με το Δήμαρχο Αργυροκάστρου Flamur Bime και η εμπιστοσύνη που έδειχνε στον δεύτερο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Edi Rama, ήταν η βασική αιτία της απομάκρυνσης του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα για να ενταχθεί στο κόμμα με αριστερές «καταβολές» του Ilir Meta που συνεργάζεται με τη δεξιά κυβέρνηση του Sali Berisha.
Αναφερόμενος στις τοπικές εκλογές ο κ. Τάβος είπε πως το κόμμα του αύξησε κατακόρυφα την εκλογική του δύναμη στο νομό Αργυροκάστρου καθώς από 6 συμβούλους που είχε εκλέξει το 2007, το 2011 έφτασε τους 16 και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Μετά τον παραγκωνισμό του Τάβου από ηγέτη των σοσιαλιστών της μειονότητας (αυτός ο ρόλος ανήκει πλέον στον κ. Ντούλε), προσπαθεί να μετατραπεί σε βασικό παράγοντα του LSI στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου.  Δεδομένης της επιρροής που έχει στην περιοχή της Δρόπολης (εκλέχθηκε βουλευτής τέσσερεις συνεχόμενες θητείες) και του καλού ποσοστού που έχει το κόμμα του Meta σε αυτή την περιφέρεια και εφόσον παραμείνει ο ίδιος εκλογικός νόμος, δεν είναι απίθανη η εκλογή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σε αυτή την περιοχή. Εαν το LSI συνεχίσει τη συνεργασία με το ΔΚ του Sali Berisha, ο συνολικός αριθμός που απαιτείται για να αποσπάσει τον έναν από τους δύο βουλευτές που εκλέγει η δεξιά συμμαχία, ανέρχεται περίπου στις 5.500.
Ο κ. Τάβος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής,  είναι γιατρός στο επάγγελμα και μαζί με τον αδερφό του είναι από τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες στην περιοχή της μειονότητας.   

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη μας λες με λιγα λογια πως αν το pd βαλει δευτερο στη λιστα του τον Ξερα δεν θα εκλεγει αφου στη συμμαχια ο Ταβος θα εκλεγει σαν δευτερος.Το αν βαλει τον Ξερα δευτερο ειναι ρητορικο ερωτημα αφου αποκλειετε να βαλει σαν πρωτο υποψηφιο στη λιστα εναν Ελληνα,ουτε το ps το εκανε τοσα χρονια και ας ηταν ο Ταβος ο πιο ισχυρος σοσιαλιστης στην περιοχη Αργυροκαστρου.Απο υπουργος δηλ ψηφοθυρας του Ταβου,μπας και τον βαλει στην βουλη.Αντε Σπυρακο θυρορος στην επαρχια Κατω Δροπολης σου ευχομαι.Σε εκμεταλλευτηκε ο Μπερισα οσο σε χρειαζοταν για να διασπασει τη μειονοτητα και τωρα πλεον του εισαι αχρηστος,αν και για τους πιστους τους υπαλληλους οι αλβανοι παντα εχουν μια θεση κενη.

Ανώνυμος είπε...

Ade lipsou vre apateona Tavo.Ta pires 700.000 evro apo ton Meta-Berisa kai 140 stremata sto Lykursi.Pigene pniksou tora kai mi mas zaliziz.

Δημοσίευση σχολίου