Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Οι εκλογές στην Αλβανία και τα μηνύματα για την ΕΕΜ



Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της «Ομόνοιας»
Του Παναγιώτη Μπάρκα
Το μήνυμα εκλογής Ντούλε
Οι εκλογές τελείωσαν. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έδειξε ότι είναι κατακερματισμένη, αρμενίζει χωρίς μπούσουλα. Ταυτόχρονα ενώ εκπέμπει S.O.S δεν έχει ποιος να την ακούσει. Η εσωτερική συλλογική αυτενέργεια έχει στερέψει ή έχει ισοπεδωθεί μπροστά στις προσωπικές πελατειακές σχέσεις «με τον αρχηγό», όποιος και αν είναι αυτός, αρκεί να προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί και το αίσθημα του νικητή.

Ασφαλώς, κάποιοι θα μου πουν. Τι θέλεις, ο Ντούλες βγήκε βουλευτής. Ναι! Αλλά εδώ έγκειται και η ειρωνεία και τραγωδία της υπόθεσης. Βγήκε με ξένες ενέσεις και ο μόνος που κατηγορήθηκε ότι νόθεψε ψήφους σε κάλπες. (Μόνο σε κάλπες μας βρέθηκαν 50 ψηφοδέλτια υπέρ του ΚΕΑΔ ριγμένα μάτσο, από ένα χέρι και στα πραχτικά επίσης τόσες παρόμοιες υπογραφές. Φοβούμενος ο Ντούλες ότι το σκάνδαλο θα πάρει φωτιά και θα τον κάψει, έσπευσε ως συνήθως για ηρωική έξοδο. Οι δημοσιογράφοι που μετέφεραν τις ειδήσεις χαμογελούσαν ειρωνικά και έλεγαν ότι μόνο με τη βοήθεια του Ράμα ο Ντούλες θα εκλεγεί. Και μέχρι ωσότου ο Ράμα δεν άνοιγε πράσινο φώς για σανίδα σωτηρίας εις τον Ντούλε, «ο αρχηγός» έκανε δηλώσεις ότι « Οι σύμμαχοι με εγκατέλειψαν» !!! Δεν «ξέρουμε» ποιος έπεισε τον Ράμα για πράσινο φως προς το Ντούλε και ούτε έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τέτοιες έδρες είναι κατάντια, ντροπή. Τέτοιες έδρες αποτελούν επιβεβαίωση ότι ο Ντούλες δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού, είναι εξαρτημένος από άλλα συμφέροντα και εξυπηρετεί αυτά…. Είναι ένα κλόουν με ακριβά κοστούμια που τον περιφέρουν για να δείξουν οι άλλοι την κατάντια του τόπου μας.
Και τώρα που και ο Μπερίσια παραιτήθηκε όλων των κομματικών αξιωμάτων, ο Ντούλες μένει ο μόνος «αρχηγός» που παρά τις κατά συρροή  ήττες του (διαφορετικά μάλιστα και από το Μπερίσια) συνεχίζει να παραμένει αδιάλλακτος στην αδιαλλαξία του, που οδηγεί σε αφανισμό τον Ελληνισμό. Να ηγείται ενός κόμματος χωρίς οπαδούς και υποστηρικτές, ή που μένουν καθημερινά λιγότερη μέχρι μερικές μονάδες….
Ο Έντι Ράμα,  στην ομιλία του στα Τίρανα, ως ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας, έδειξε ότι είναι ο πολιτικός των πραγματικών ευρωπαϊκών διαστάσεων. Οφείλει αυτός ο Ντούλες να τους μιμηθεί ή να ανταποκριθεί στο πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε στη χώρα. Τιμή του θα ήταν να μιμηθεί τον ηττημένο Μπερίσια, ο οποίος έδειξε ότι ξέρει να σεβαστεί τον λαό του.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Πρώτη  και βασική κουβέντα. Πολιτική συρρίκνωση και εθνική κατήφεια.
Το ΚΕΑΔ πέτυχε ενέσιμα να εκλέξει στη συμμαχία του Ράμα τον πρόεδρο Ντούλε. Στο ψηφοδέλτιο του Σ. Κόμματος το ΚΕΑΔ έχει ακόμα ένα στέλεχος, το οποίο επιλέγει Ράμα παρά ΚΕΑΔ. Σε όλη την Αλβανική επικράτεια το ΚΕΑΔ  συγκέντρωσε μόλις 14 300 χιλιάδες ψήφους, ή το μικρότερο εκλογικό ποσοστό από την ίδρυση του. Στα Τίρανα πήρε μόλις 524 ψήφους, ενώ στην περιφέρεια Αργυροκάστρου μόλις 1852 ψήφους. Στην Αυλώνα 6013 ψήφους και στην Κορυτσά 3051 ψήφους.
Το νεοσύστατο Κόμμα των Ελλήνων συγκέντρωσε συνολικά 3.143 ψήφους με βασικό καλό αποτέλεσμα  2080 στην περιφέρεια Αυλώνας.
Οι Έλληνες μειονοτικοί ψηφοφόροι στις περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό υπερψήφισαν τα «ελληνικά» σχήματα λίγο περισσότερο από το 20 τοις εκατό 
Μετά από τα αποτελέσματα στην απογραφή του πληθυσμού το 2011  είναι τα μικρότερα ενδεικτικά αποτελέσματα για τον δημοκρατικό όγκο της ε.ε. μειονότητας στην Αλβανία.
Με τα Αλβανικά Κόμματα οι Έλληνες στην Αλβανία βγάζουν 6 βουλευτές ελληνικής καταγωγής. Α. Αγγελή, Αργυρόκαστρο, Βασιλίκα Χυσι Τίρανα, Λουϊζα Τζουβάνη, Α. Μάρτο, Αυλώνα. (με το Σ. Κόμμα) και Β. Τάβο Αργυρόκαστρο (με το Σ.Κ Ένταξης του Ι. Μέτα) και Αρμπέν Ριστάνη (Παλιάσα Χιμάρας με το Δ. Κόμμα)
Είναι η τέταρτη εκλογική θητεία, από το 1997, που οι Έλληνες ψηφοφόροι στηρίζουν Έλληνες υποψηφίους στα Αλβανικά Κόμματα. Γενικώς, πρέπει να ληφθεί ως μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτός ο τρόπος πολιτικής εκπροσώπησης των Ελλήνων της Αλβανίας. Οι εκλογές αυτές δεν έδειξαν απλώς οριστική κατήφεια του παραδοσιακού ΚΕΑΔ. Αυτό διότι οι ψήφοι των Ελλήνων δεν πήγαν τη φορά ούτε στο νεοσύστατο Κόμμα των Ελλήνων, ΜΕΓΑ, όταν το ίδιο δεν έχει πλέον κανένα πρόσκομμα να επικαλεστεί ως εμπόδιο. Οι ΄Ελληνες δεν το υπερψήφισαν ούτε με θετική, ούτε με ψήφο αντίδρασης.
Από την άλλη η ψήφος των Ελλήνων προς τα αλβανικά κόμματα εξουσίας (τρία κυρίως που παίρνουν και το μεγάλο κομμάτι της πίτας) μπορεί ασφαλώς να μετρηθεί ως ψήφο διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής εκπροσώπησης από τα ελληνικά μειονοτικά σχήματα. Ή ακόμα και ως έλλειψη εμπιστοσύνης και αμφισβήτησης αυτών. Πάντως είναι σοβαρό μήνυμα ότι τα ελληνικά μειονοτικά σχήματα, ο τρόπος λειτουργίας τους και η συγκεκριμένη ηγεσία δεν πάει άλλο. Πρέπει να καταργηθούν.
Ο Έλληνας μειονοτικός επί 15 χρόνια τώρα στέλλει το δικό του μήνυμα για την ανάγκη αλλαγής, αλλά δεν εισακούγεται.
Ταυτόχρονα, ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης, όχι απλά δεν πιστεύει πλέον σε δημοκρατικά μέσα και σε άτομα δικά του, αλλά ο ίδιος έχει χάσει τον προσανατολισμό λειτουργίας ως κοινοτική συνεκτική ελληνική ομάδα σε ένα αλλοεθνές περιβάλλον.  Η συμπεριφορά του προς τα αλβανικά κόμματα δεν πρέπει να ληφθεί απολύτως ως ένδειξη επιλογής ευρωπαϊκών πρότυπων  ένταξης. Αλλά και ως διαμαρτυρία κατά των δικών του σχημάτων, ως ένδειξη της απογοήτευσης στις σχέσεις του με την Ελλάδα και ως ένα τρόπο προσωπικής επιβίωσης, μέσω πελατειακών ατομικών σχέσεων με τα αλβανικά κόμματα.
Η τσαμοποίηση του πολιτικού λόγου του ΚΕΑΔ–ΟΜΟΝΟΑΣ και τα αποτελέσματα.  Στις εκλογές αυτές το επίμαχο για το Ντούλε PDIU, τετραπλασίασε την πολιτική ισχύ όχι μόνο στην Αυλώνα και Φίερι, αλλά και σε Ελμπασάνι, Δυρράχειο και Τίρανα. Αποδείχτηκε ότι η επιλογή του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ να συσπειρώσει εθνικά τις γραμμές των Ελλήνων με την ταχτική της αντιπαράθεσης με το τσάμικο, έδωσε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ αποδυναμώθηκαν πολιτικά μέχρι τη διάλυσή τους. Το τσάμικο στοιχείο, ακριβώς σε αυτή την ανθελληνική αντιπαράθεση, που του προσέφερε ο αρχηγός του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ Ε.Ντούλες κατάφερε να συσπειρωθεί και να αποτελεί πλέον μια πραγματική πολιτική δύναμη με 4-5 βουλευτές.
Αυτό επίσης αποτελεί δείγμα ότι γενικότερα ο ανθελληνισμός θα αποτελεί και για το νέο κυβερνητικό σχήμα σημείο συσπείρωσης.  
Πρόταση. Επανίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καταργώντας την μέχρι τώρα δομή της και μετατρέποντας την σε έναν εθνικό συντονιστικό φορέα των δυνάμεων και τάσεων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών απελευθερωμένων από τα ιδεολογικά δεσμά.  Ο συντονιστικός αυτός φορέας, (ας λέγεται και ΟΜΟΝΟΙΑ), να συγκεντρώνει και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κόμματος που επιλέγει, με μόνη προϋπόθεση τα εθνικά συμφέροντα. Ο Εθνικός αυτός συντονιστικός φορέας είναι απαραίτητος εφόσον υπάρχουν καταπατήσεις των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διώξεις των Ελλήνων, από επίσημους και μη φορείς του κράτους. Εφόσον ακόμα οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να συντονίσουν αυτεπάγγελτα υπέρ των εθνικών στόχων, αλλά αλληλοσκοτώνεται μεταξύ τους, εφόσον τον απλό Έλληνα τον αντιμετωπίζουν ως εξαγοράσιμη ψήφο. 
Αρ/στρο 26/03/2013 
Παναγιώτης Μπάρκας

20 σχόλια:

  1. Ασχετα με την οποιαδήποτε προσωπική διαφορά που μπορείς να εχεις με τους ανθρώπους της Ομόνοιας -ΚΕΑΔ , εκ του αποτελέσματος αγαπητέ Παναγιώτη φαίνεται οτι αδίκως τους κατηγορείς .
    Διότι δια της εκλογής τους νομιμοποιήθηκαν οι οποιες ενέργεις τους.
    14.500 ψήφοι είναι πολλοί σε σχέση με τους 3.000 χιλιάδες και μην μου πεί οτι ειναι και οι 14.500 χιλιάδς είναι Αλβανοί και οχι μειονοτηκοί .
    Καλμάρησε λίγο , καλό θα σου κάνει τώρα ιδικά που την εχασε και ο Ξέρας .
    Υπομονή και ηρεμία εκ του αποτελέσματος πάντα ολοι κρίνονται
    φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υπερασπιστης των αλβανικων συμφερωντων και μεγαλος διασπαστης της ελληνικης μειονοτητας ξαναχτυπησε! Ας σταματησουμε να δειχνουμε ανοχη σε ατομα που εξυπηρετουν συμφεροντα και ας τους δειξουμε το δρομο του εφιαλτη! Παρτε μαζι σας και Ταβο Ξερρα αν θελετε εστω μια φορα να κανετε κατι καλο για τον ελληνισμο!
    ΥΓ. Μην αρχισετε παλι να μιλατε για Ντουλε και Κιτσιο..Ειναι εδω μαζι μας και αγωνιζονται ελληνικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ο συντονιστικός αυτός φορέας, (ας λέγεται και ΟΜΟΝΟΙΑ), να συγκεντρώνει και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κόμματος που επιλέγει, με μόνη προϋπόθεση τα εθνικά συμφέροντα.»

    Συμφωνώ 100% και αυτο είναι που έπρεπε να ειχε γίνει από το 1991.

    Ειναι πολυ καλυτερα να εχουμε 10 Ελληνες και 130 Αλβανούς στην Αλβανική βουλη με τους δικους μας να συντονιζοντε σε κοινούς στοχους παρα 5 με μόνο στοχο ο ενας να σκάβει τον λακο του αλλου και αλλος ενας να αυτοαποκαλείται μοναδικος εκπρόσωπος. Αν για παράδειγμα είχαμε από δυο βουλευτές στα 3 με 4 μεγαλύτερα κόμματα χωρίς τον πόλεμο ενός μικρού δήθεν εκπροσώπου μας τότε η δύναμη μας θα ηταν πολλαπλάσια

    Πάντως το βλέπω δύσκολο γιατι οι καρέκλες πλέον έχουν γινει ένα με τους κωλους και εμεις εχουμε παρει τον λαθος δρομο ξεπουλωντας την ψηφο μας σε οποιον πληρωνει παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eixis ginei poli aidiastikos k.Barka,tora tha eixis kai ton Ksera anergos ppjeste to kafe tis parigorias mazi.Tous PRODHOTES Kseras kai K.Barkas,i borioipirotes tous petaksan sta "skoupidhia",tha argisi poli kai gia senane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτη μου, είναι κρίμα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, που κρατεί στο σβέρκο του τον τελευταίο Ε.Χότα και Σ. Μπερίσια.
    Ο Αλβανικός λαός τόλμησε και καθάρισε. Οι Βορειοηπειρώτες είναι πλέον ασήμαντες μονάδες χωρίς συλλογική συνείδηση.
    Αθώος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΟ ΠΟΘ ΠΑΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΥΠΕΞ, ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΠΊΔΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.
    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΤΟΥΛΕ. ΕΧΕΙ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.
    ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ. ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΨΗΦΟΥΘΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΛΑΡΑΤΙ, ΤΡΑΓΚΙΑΣΙ, ΤΕΡΜΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΟΥς ΑΛΒΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα που βγήκε ο Ράμα είμαστε σίγουροι ότι ο Ντούλες θα τον πείσει να υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ, αυτή που ο ανθέλληνας Μπερίσα είχε αποδεχθεί και ο Ράμα την έστειλε στο Δικαστήριο. Τι λέει ο Βαγγελάκης; Δεν είναι μόνο οι Τσάμηδες που παίζουν στο πολιτικό παιχνίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. An o Ntoyle den askhse to eklogiko toy dikaioma einai vari pragma. Na parei thesi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα γιατί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Ντούλε ρε 11:32 από τη στιγμή που ήταν σε άλλη περιφέρεια υποψήφιος; για να ψηφίσει κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό του;;; ο Ντούλε μόνο Ντούλε μπορεί να ψηφίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Me tin NIKI tou Evaggelaki dhen eixi kanenas dikio na askisi kritiki.MEGA,Prodhote kai soi kai sorrollop pigenete sta spitia sas kai mi na sas akousoume allo.Eiste i diaspastes tis EEM kai tora zitate kai resta oti ti tha kani o NTOULES.Kanenas apo tous prodhotes dhen sikose mia fora tin foni stin vouli gia ta ethnika themata ektos apo ton Ntoule.I psifi tou MEGA pigan kai dhinamosan ton TSAMI TAHIRI,Ajt siktir ,rrufjiani.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε Παναγιώτη τώρα που πάει ο Ξέρας ποιον θα υποστήριξης τον Ταβο η τον Αγγελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παναγιώτη Μπάρκα Κομανέτσι είσαι ένας μικρός θεός: "Ο Έντι Ράμα, στην ομιλία του στα Τίρανα, ως ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας, έδειξε ότι είναι ο πολιτικός των πραγματικών ευρωπαϊκών διαστάσεων" Δεν χάνεις τον χρόνο σου ε μπαγασάκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Διβριώτης στο Βούρκο28 Ιουνίου 2013 στις 1:21 μ.μ.

    Τελικά είστε πολύ μικροί, ασήμαντοι και τιποτένιοι. Μας αξίζει η μοίρα μας.
    Στο Γεουργατσάτι ήταν κάποιος, τώρα σύντομα μακαρίτης, ο οποίος ερχόταν και σου έλεγε "Μια πληροφορία" , του έλεγες καλά ευχαριστώ για την πληροφορία και γύριζε και σου έλεγε. Δε θα δόκεις καμιά μπίρα ε...
    Έτσι βλέπω αυτούς που δεν βλέπουν ότι τα πολιτικά πράγματα αλλάζουν στην Αλβανία, στην Ελλάδα, παντού. Μόνο εμείς θέλουμε να μείνουμε στο μετερίζι μας της αντιπαλότητας και διάσπασης. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε από ανοχή και δημοκρατία. Η διάσπαση δε συμφέρει μόνο τους Αλβανούς, συμφέρει και τους πολιτικούς μας που θέλουν να ψαρεύουν την εκλογή τους στα βρώμικα νερά της διάσπασης με αρχηγό το Ντούλε. Εμείς σαν ο μακαρίτης από το Γεωργουτσάτι απλώνουμε το χέρι, λέγοντας, ρίξε κάνα πενηντάρικο Ευρώ για να σου δώσω την ψήφο μου. Κάποιο μάλιστα χτύπησαν την πόρτα μερικών υποψήφιων, πήραν από 50-100 ευρώ από καθέναν και δεν ψήφισαν κανέναν.
    ... Και τώρα αυτοί που εκλέγηκαν σου μιλούν για δημοκρατία, νίκη εθνικά συμφέροντα .... και κάποιο κοντιλογράφοι τους γλύφονται και τους υποστηρίζουν. ΈΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12.13 ο Μπάρκας ξανά εκφράστηκε, πρώτος. Είπε πάλι τι πρέπει να ακούμε. Ο Μπάρκας τουλάχιστον δεν ξεκινάει από τον Μπάρκα να κρίνει τα κοινά πράγματα. Όποιος τον διαβάζει ταχτικά και με καλή βούληση διαπιστώνει ότι είναι ο μόνος που δεν αλλάζει θέση δε μασάει τα λόγια του.\ Αφού αναλύει πρόσωπα, πράγματα και αποτελέσματα,
    λέει ανοιχτά. μια Ομόνοια που να χωράει όλους τους Έλληνες, γιατί και εκείνοι που πηγαίνουν στα άλλα κόμματα πάλι Έλληνες. Όπως λέει ότι την μεγαλύτερη ζημιά την κάνει ο θεσμός εκπροσώπησης και όχι τα άτομα σε άλλα κομματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 5:22 δεν βαρέθηκες ακόμα την ίδια καραμέλα; το PDIU από τη στιγμή που πήρε πάνω από 4.000 ψήφους στην περιφέρεια Αυλώνας έβγαζε έτσι κι αλλιώς βουλευτή. Αλήθεια πότε ύψωσε φωνή ο Ντούλε στη βουλή για το βορειοηπειρωτικό; εκτός κι αν πρέπει να τον χειροκροτούμε που διαφημίζει το τσάμικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Μπαρκας μας λεει δηλαδη να γινει η ΟΜΟΝΟΙΑ η ομπρελα για να καλυπτει τους φαινομενικα Ελληνες που πουλιουντε στους αλβανους και στα αλβανικα κομματα!
    Οχι κυριε Μπαρκα ημαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και πρεπει να αγωνιστουμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ!Δεν πρεπει να δειχνουμε ανοχη σε προδοτες που συνεργαζονται με αλβανους οπως εσεις και τα αφεντικα σας Ξερρας και Ταβος! Εσας πρεπει να σας βαλει η ελληνικη μειονοτητα στο περιθωριο και να σας λιθοβολει οπως θα εκανε καθε μειονοτητα στους προδοτες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1.49. Φαίνεσαι από μακριά ότι χωρίς αφεντικά δεν κάνεις. Ο Μπάρκας δεν έχει αφεντικά γι΄αυτό και έχει φωνή και όνομα.... Όσο για τους προδότες σου τα έχει πει και στα λέω και αν θέλεις και φωναχτά, ότι μεγαλύτερος προδότης από το Ντούλε δεν υπάρχει. Υπάρχει ο Ντούλες πρώτος και μετά αποκτούν δικαίωμα να βγαίνουν και άλλοι. Με τη διαφορά, εκείνοι ως άτομα που καλούν τους Έλληνες να τους ψηδίσουν και ο Ντούλες με την ετικέτα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν αρκεί αυτή η τρύπια μπροστέλλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να καλύψεις την προδοσία σου... έτσι πες στο Ντούλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 7.29πμ Εσυ τι εισαι,ο δικηγορος του υπαλληλου των τσιρακιων;
    Εγω οχι απλα δεν εχω αφεντικα αλλα δεν κανω και με κανεναν..δεν μπαινω σε καλουπια γι'αυτο δεν με θελει κανεις για "υπαλληλο" του! Το οτι θελεις να βρισεις τον Ντουλε ειναι δικαιομα σου,αλλα απο αυτο μεχρι να υπερασπιστεις εναν υπαλληλο και υπολογο των αλβανων και των εχθρικων συμφερωντων προς εμας παει πολυ! Εγω δεν εβρισα τον Μπαρκα για να υπερασπιστω τον Ντουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11.15 Μάθε καλέ να διαβάζεις την αλήθεια. Η αλήθεια είναι και εθνικό έργο έλεγε ο Σολωμός. Το να μάθεις και να αποδεχθείς την αλήθεια ότι ο Ντούλες είναι ο μεγαλύτερος εχτρός της ΕΕΜειονότητας, δεν σημαίνει ότι βρίζεις το Ντούλε και υπερασπίζεσαι το Μπάρκα. Και ούτε τις βρισιές θα μπορέσεις να καλύψεις λέγοντας ότι δεν βρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα συμφωνίσω σε πολλά με τον Μπάρκα αυτή τη φορά.

    Βέβαια δεν ειμαι σίγουρός πως η "καταργηση¨της αυτόνομής κομματικής εκπροσωπησης θα λυσει το πρόβλημα. Αν καταλαβα καλα προτεινει κατι σαν κι αυτό που κανουν οι Μουσουλμανοι της Θρακης και ενα συντονιστηκο όργανο (π.χ. Ομόνοια) που θα καλυπτει τους παντες.

    ο ίδιος πιστευει πως είναι πρόβλημα θεσμών, εγω περισσότερο ανθρώπων. Δηλαδή δεν νομιζω πως αυτό θα φερει αποτέλεσμα, η ίδια διασπαση θα υπάρχει.

    Δηλαδή τι ειχαμε σε αυτές τις εκλογες (και πολλοι λενε πως "α, ψησαν Αλβανικα κομματα" και μπουρμπουτσαλα). Δεν υπήρχε καμια κομματικη μαχη στην ουσία, δηλαδή το εμποδιο που βλεπει ο Μπαρκας δεν υπήρχε στην ουσια.
    στρατόπεδα υποψηφιων υπήρχαν που καποιοι θα εκλεγονταν και καποιοι όχι.
    Υπηρχε το στρατόπαιδο του:
    Nτούλε, του Κιτσιου, του Ξερρα, του Ταβου, του Αγγελη
    και δόθηκε μια μαχη για το ποιοι από αυτους θα εκλεγουν, εφοσον δεν θα εκλεγονταν όλοι.
    Και έτσι όπως είναι ο εκλογικος νομος που δεν μπορεις να επιλεξεις υποψηφιο (με σταυρο αμεσα), στον εχουν ορισμενο.
    Π.χ.
    Αν εγω ηθελα να ψηφισω ΚΕΑΔ ας πουμε, αλλα δεν θελω να βγει βουλευτής ο Ντουλες γιατι δεν τον θεωρω κατάλληλο, τι επιλογή είχα?
    ή το αντιστοιχο με τον Κιτσιο, Πουλή, Ρουτζιο κτλπ
    Είναι αδιέξοδο...

    Αυτό που θα θεωρουσα εγω καλη λυση,αλλα δεν το θελει κανεις τους (όχι μονο ο Ντουλες, και οι υπολοιποι).
    Θα ήταν μια Ομονοια, που 6 μηνες πριν της εκλογές θα κατεβαινε στην βάση της σε καθολικές εκλογές και θα εκλεγε τους υποψηφιους της σε καθε Περιφερεια και με την (απο τον λαο) αποφασισμενη σειρά.
    Ετσι, δεν θα ειχε κανενας δικαίωμα να μην ψηφισει το Κομμα μας σε αυτην την περίπτωση.
    Πρωτα εσωτερικές στην μειονοτητα εκλογες και μετα (στην ουσία) τυπηκη επικυρωση απο τις βουλευτηκές εκλογές.

    Τώρα δικιο και αδικο ειχε
    και αυτός που ψηφισε ΚΕΑΔ
    και αυτος που ψηφισε ΜΕΓΚΑ
    και αυτός που επελεξε καποιοι απο τα 3 Αλβανικά κόμματα.

    Δροπολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή