Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η INSTAT ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 ανά περιφέρεια (βίντεο)



Δείτε τα αποτελέσματα για τους έλληνες και τους ορθοδόξους που δίνει στις περιφέρειες Τιράνων, Κορυτσάς Αργυροκάστρου και Αυλώνας
Μετά την ανακοίνωση των γενικών αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού του 2011 στην Αλβανία, η αρμόδια στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά νομό. Βεβαίως τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι αποδεκτά από τους φορείς της ελληνικής μειονότητας και την Ορθόδοξη Εκκλησία όπως και από τους διεθνείς παρατηρητές που κατήγγειλαν την διαδικασία. Δυστυχώς όμως οι αριθμοί αυτοί θα καταγραφούν στα κατάστιχα και θα αποτελούν για κάποιους τη βάση για εκτιμήσεις.
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, όχι μόνο για τη συμμετοχή αλλά και για την αποχή, αφού στις εκθέσεις του διεθνή παράγοντα για την Αλβανία αγνοούν την «Ομόνοια» και δεν αναφέρουν πουθενά τη λέξη "αποχή" για την οποία έκανε έκκληση η παραδοσιακή οργάνωση των ελλήνων. Σα να μην έφτανε αυτό, η ηγεσία της Ομόνοιας ανέλαβε να κάνει τη δική της «απογραφή» και αφού ανακοίνωσε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τώρα μάλλον περιμένει να ξεχαστεί το θέμα όπως πολλά άλλα…   
Πιο ουσιώδης ήταν η αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησία αλλά καθυστερημένη. Σε αντίθεση με τους καθολικούς, δεν έκανε καμία έκκληση στους πιστούς για συμμετοχή, καμία αντίδραση όταν γίνονταν το όργιο της παρανομίας στην διαδικασία και αντέδρασε μετά από ένα χρόνο όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και είδαν το 25-30% των ορθοδόξων της Αλβανίας να γίνεται 6.8%!
Άποψη μας ήταν πως θα έπρεπε να περιοριστούμε στην καταγγελία της διαδικασίας και του νομικού πλαισίου, συμμετέχοντας παράλληλα στη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο θα καταγγέλλαμε σήμερα τον αριθμό 100.000 για τους έλληνες και ένα διψήφιο ποσοστό των ορθοδόξων και όχι το 24.000 και το 6.8% της «απογραφής» αντίστοιχα.  
Αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα και σε αυτή τη μαγειρεμένη απογραφή, καταγράφηκαν έλληνες και στις δώδεκα περιφέρειες της Αλβανία. Εκτιμούμε πως ο αριθμός των ελλήνων σε κάθε περιφέρεια είναι μεγαλύτερος του δεκαπλάσιου από αυτόν που παρουσιάζει.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα τεσσάρων περιφερειών που είναι συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι έλληνες όπως τα παρουσίασε η INSTAT, αναφερόμενη πάντα μόνο στους μόνιμους κατοίκους 

(Κλικ στην εικόνα για μεγενθυση)


  

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

re boreiopeorwth esu den eleges na pame sthn apografh???
twra mas les oti einai mgiremenei???
eixe polu alath h piperh, auto den mas to les...

Ανώνυμος είπε...

Περιμενετε λιγες μερες που θα βγαλει ο DULE την απογραφη του και να δουμε που θα βρουν τρυπα να κρυφτουν οι αλβανοι και οι μουσουλμανοι!!!!
χαχαχαχαχαχαχα!!!

Unknown είπε...

Εγώ απογραφείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είδα ακόμα. Τους απογραφείς της κυβέρνησης όμως τους είδα. Τους κέρασα και γλυκό κυδώνι που είχε μείνει από το Πάσχα. Όσο για την αποχή/συμμετοχή ούτε το ένα γίνηκε ούτε το άλλο. όσοι ήταν σπίτι και μας ήρθαν οι γραφιάδες απογραφτήκαμε. Όσοι ήταν στην Αθήνα είχαν πάει για μπάνιο. Αν θέλαμε αποχή θα την κάναμε παρέα με διαδηλώσεις, υπομνήματα, διαμαρτυρίες κτλ. Αν θέλαμε συμμετοχή θα βάζαμε λεωφορεία και αεροπλάνα να τους φέρουμε όλους να απογραφούνε.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δεν έλεγες να απογραφούμε ενώ όλοι ξέραμε ότι είναι στημένη κ έλλειπαν καίρια ερωτήματα απο το ερωτηματολόγιο; Τώρα την λες μαγειρεμένη ε... Ουστ.

Ανώνυμος είπε...

Κατάντια! Τι να σου θυμηθώ κρεμμυδάκι μου, κάθε χαψιά και δάκρυ. Δεν έχουμε ούτε πολιτική εκπροσώπηση, ούτε εθνική πολιτική. Με τα όσα ζούμε και συμβαίνουν με εμάς, επιβεβαιώνουν πως η αυτοαποκαλούμενη ηγεσία του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, είναι ανύπαρκτη κοινωνικά, διεφθαρμένη οικονομικά, με εθνική ανεπάρκεια. Απαραίτητο να την παρατήσουμε και εμείς όπως μας παράτησε και εκείνη. Να στηρίξουμε δυναμικά το νέο κίνημα, το κόμμα των ελλήνων για να αρχίσει να βαλθεί μια τάξη στο τόπο μας. Αν δεν το κάνουμε τώρα, αργότερα η ηγεσία ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ θα μας οδηγήσει στην ανυπαρξία. Και τότε …..

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη του Αργυροκάστρου, ενόψει των εκλογών της 23 Ιουνίου 2013, απευθύνθηκε προς τις μειονότητες της πόλης:


«Οι διάφορες ομάδες που ζούνε στην πόλη, όπως είναι οι Έλληνες, οι Ρομά και οι Ρουμάνοι, όλοι μαζί έχουμε ένα κοινό όνειρο, να δούμε την Αλβανία στην Ευρώπη. Το πρόγραμμά μας για όλους εσάς τους Έλληνες τους Ρουμάνους και τους Ρομά βασίζεται στις προσδοκίες σας. Ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής, έχουν ένα όραμα ευρωπαϊκό για την Αλβανία», είπε ο Μπερίσα.
neavi.blogspot.com

Ρουμάνοι οι Βλάχοι για τον θείο Ενβέρη.

Δημοσίευση σχολίου