Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Περιοδεία Ντούλε - Μπολάνου στην περιοχή Αγίων Σαράντα - Δελβίνου



Προβληματισμένος από την μικρή ανταπόκριση ο προέδρος και πρωτος στη λίστα του ΚΕΑΔ!
Περιοδεία σε όλες τις ελληνικές επαρχίες στην περιοχή Αγίων Σαράντα – Δελβίνου πραγματοποιούν τα στελέχη του ΚΕΑΔ – Ομόνοια, ξεκινώντας με ανοιχτές συναντήσεις στο κέντρο κάθε επαρχίας. Σε κάθε συνάντηση η ίδια εικόνα: Απέναντι από τους δύο προέδρους και τον έπαρχο οι υπάλληλοι της επαρχίας, κάποιοι σοσιαλιστές και κάποιοι περίεργοι ηλικιωμένοι που θέλουν να περάσουν την ώρα τους! Ο κ. Ντούλες και οι πολιτικές συναντήσεις της Ομόνοιας δεν έχουν την ίδια απήχηση των προηγούμενων χρόνων γιατί φαίνεται πως τα 15 χρόνια στην αρχηγία αυτού του τόπου,
προσφέρει μόνο λόγια (και αυτά μόνο όταν έρχεται να βγει βουλευτής).  Στα 15 χρόνια όχι μόνο δεν υπάρχει κάποιο έργο αλλά για τα ζωτικά προβλήματα του τόπου όπως το περιουσιακό, το εκπαιδευτικό, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη κλπ, δεν υπάρχει ούτε μία πρόταση  από τον κ. Ντούλε. Δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση για αυτά τα θέματα στη βουλή, αλλά δεν υπάρχει και ούτε ένα γραπτό κείμενο που να απευθύνεται στην αλβανική ή στην ελληνκή κυβέρνηση ή στο διεθνή παράγοντα.  Πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο πολιτικού  που η συνήθης φράση «δεν έκανε τίποτα» όχι μόνο δεν είναι  υπερβολική αλλά καταντάει βολική για τον ίδιο γιατί την «δικαιολογεί» με την τάση απαξίωσης των πολιτών προς τους πολιτικούς.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στις τοποθετήσεις του είναι επιφυλακτικός και όχι τόσο επιθετικός προς το ΕΕΜΜ-MEGA (τουλάχιστον όχι όπως η «Δερόπολη») καθώς δεν θέλει να προκαλέσει τους κατοίκους του Βούρκου και των Ριζών που δεν  βλέπουν τόσο εχθρικά το νέο κόμμα  γιατί στις τάξεις του έχει προβεβλημένα πρόσωπα από την περιοχή τους και δίνει για πρώτη φορά την δυνατότητα εκλογής βουλευτή από το Βούρκο.
   

23 comments:

Ανώνυμος είπε...

αστα βαγγελακη,οι μαλιγουριές σου δεν πιανουν πια στο βουρκο. οι βουρκιωτες ξηπνισαν βαγγεληηηηηη!! με τον κητσιο καιση, το σωκρατη κ το μπατζαρη θα μεινεις στο τελος



Η Κεντρινα

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ σωστό να δημοσιεύσω ένα σατιρικό σχόλιο που έγινε σε ένα άλο blog............
Diavasa to ti den ekane o Dules kai ego tha sas apantiso to ti ekane......
1- Eksasfalise tin pliri asfalia sta xoria tis EEM, tora pia sta xoria mas den ginonte egklimata kai listies.
2- Eksasfalise ola ta dikeomata mas, se kathe sinedriasi tis Alvanikis voulis tou maliazei i glosa zitontas ta dikeomata mas
3- H pedia sto xoro tis EEM paei kathe xrono kai kalitera, einai o monos anthropos pou den ton pianei o ypnos gia afto t provlima kai petixe para polla (den thimame kati tora , as me voithisi kapios)
4- Einai o monadikos pou se kathe sinergasia pou ekane me kivernon komma (deksio i aristero) zitoyse monon erga ipodhomis (den thimame kapio, as me voithisei kapios) gia tin EEM kai oxi politika pazaria kai prosopika ofeli.
5- Einai o igetis pou estrose mia stratigiki gia tin EEM kai simera dipla tou einai ta kalitera pedia tis EEM ( me apopsi, me epangkelmatismo, spoudagmenei, me pliri eliniki sinidisi )
6- Einai o igetis pou kati tha ekane gia to periousiako ala den eixe xrono na asxolithi giafto (prospathouse na entaksi tin Albania stin Evropi )
7- Os vouleftis pou eklextike apo ton Vourko den mporese afta ta 4 xronia na paei na sizitisei ta apla provlimata tou kosmaki giati eixai pio sovorotera provlimata na lisi.... vlepontas oti i Eliniki kivernisi adinatouse na lisei ta thalasia sinora me tin Alvania itan o megalos Dules aftos pou tous ta elise kai to tsamiko thema tis Ellados itan o megalos igetis mas pou tous to elise, se ligo kairo tha analavei kai tin lisei tou ikonomikou provlimatos tis Evropis.
Kai polla ala.......
AFTOS EINAI O MONOS KAI MONADIKOS VANGJEL DULE............

Ανώνυμος είπε...

Siga borioipirotis,mas xortses parapliroforisi.Sto xorio mou lene mis kouventa:Sto telos metrame ta koukia.Kai opos panta peftis ekso.Pistevo oti einai kai i teleftea fora pou tha asxoliese me tin Omonia+Kead.O Vaggelakis tha vgi vouleftis kai tha sinexizi na timonari tin EEM,kai eisy tha eixis xrono boliko na sxoliese me ton Ntoule,giati eksalou dhen eixis kai ti na kanis.San anergos pou eisei Spartalas ton xrono sou kaimene.24 tou allou mina edho tha eimaste kai tha sou dhoso silipitiria gia tin apotixia sou kata tou ellikou ethnos.
Xeretismata apo ton PATRIOTI
MEMUSHBEJ-VOURKO
BORIOIPIROS
GREECE

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα ………….

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ αλλάξεις τίτλο του μπλογκ και να το ονομάσεις " ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΗΣ - ΟΡΑΜΑ" ... Να βγαζεις και κανενα κονδυλιο, τωρα που τουε εφυγε ο Τεό Ασπριζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

"O Vaggelakis tha vgi vouleftis kai tha sinexizi na timonari tin EEM"
Όπως τα είπες 7:00 ο Βάγγος είναι ο μεγάλος τιμονιέρης μας, ο Μάο Τσε Τουνγκ της Βορείου Ηπείρου που την οδηγεί και πάλι στη σοσιαλιστική ολοκλήρωση και τον γκρεμό. Πάντως σαν πατριώτης θα έπρεπε να έγραφες το χωριό με το ελληνικό του όνομα: Πλάκα

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια άκουσε κάνεις ότι ο Ντούλες στις συναντήσεις αναφέρετε στον απολογισμό του έργου του για την περίοδο 2009-2013 ; ; ; ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι αυτός στα αριστερά του ;

Ανώνυμος είπε...

MEMUSHBEJ eisai o megalyteros glyftis toy polylimenou Doule. Aytos me ton Kaish poulisan ta xoria soy to Kenourio thn Plaka kai to Fanari stous albanous giati den se theoroun oute Elina ala to xirotero oute kan xristiano Evro-pee toy bitha.

Ανώνυμος είπε...

MEMUSHBEJ eisai o megalyteros glyftis toy polylimenou Doule. Aytos me ton Kaish poulisan ta xoria soy to Kenourio thn Plaka kai to Fanari stous albanous giati den se theoroun oute Elina ala to xirotero oute kan xristiano Evro-pee toy bitha.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για τον πατριώτη από το MEMUSHBEJ.
Πατριώτη μου χαίρομαι για σένα. Μου θύμησες ότι ο Βαγγέλ-αγάς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας έφερε στην εποχή της Τουρκοκρατίας και του Ζώγου, οπότε τα χωριά μας είχαν από ένα όνομα αγά, ήταν τσιφλίκια τους ακόμα και στο όνομα και εμείς οι Βουρκάριδες τσιφτσίδες μέχρι το σημείο που ούτε ένα καλύβι με πέτρα δεν μπορούσαμε να έχουμε. Στην Εποχή του Βαγγέλη Ντούλε εκείνος άφησε ξανά να ανθίσουν τα ονόματα των παλιών μπέηδων και αγάδων. Από τη μία γιατί ο Ντούλες τους τα έδωσε όλα, χωράφια, λιβάδια, σχολεία, τα μετέτρεψε τα χωριά μας σε πεδίων δράσης των λιστών. Από την άλλη δημιουργεί ένα κλίμα τέτοιο που να γίνει φυσιολογικά αποδεχτός ο τίτλος του ΒΑΓΓΟΜΠΕΗΣ εκ΄Δερόπολης Αργυροκάστρου. Ευχαριστώ που έγινα κατανοητός. Πατριώτης από τη FITORJA, KARALIBEJ, DRITAS,BURONJA....

Θύμιος Λιόλης είπε...

Ούτε τα μέλη του ΓΣ της Ομόνοιας τον συνοδεύουν πια! Ντούλες και Μπολάνος μπήκαν ένας πρώτος κι ο άλλος δεύτερος στη λίστα του ΚΕΑΔ στο Βούρκο (ο ένας από τη Δερόπολη κι ο άλλος από τη Χειμάρρα) και βάζουν τα δυνατά μήπως ξεγελάσουν ξανά τους βουρκάρηδες και βγει ο ένας για να σωθούν κι οι δύο. Πού είναι κείνος ο Γιάννης Μπάμπης, το αλάνι, γιατί δεν τους συνοδεύει πια; Ξύπνησε μέσα του η συνείδηση του Βουρκάρη και τους είπε: Άι σιχτίρ! Μείνανε οι δυο τους. Έτσι θα παραδωθούν στην ιστορία της Βορείου Ηπείρου. Ένας μπρος κι ο άλλος πίσω, σαν η Μάρω με τη Χρύσω!

Ανώνυμος είπε...

Το πήρατε χαμπάρι; Διαλύθηκε η Σοσιαλιστική Διεθνής. Δηλαδή, χρεοκόπησε. Από τη στιγμή που πρόεδρος είναι ο Παπανδρέου και αντιπροόεδρος ο Ράμα, (τα φιλαράκια του Ντούλε) έβαλε λουκέτο στο μαγαζί. Στις 23 Ιουνίου θα βάλλουν λουκέτο και ο Ράμα με το Ντούλε. Να μου το θυμηθείτε.

Ανώνυμος είπε...

MEMUSHBEJ ζήτησε από το Ντούλε να σου δείξει το έγγραφο το οποίο έστειλε στην αλβανική κυβερνιση και ζητάει την αλλαγή των ονομάτων των χωριών μας.
Δεεεεεν υπάρχει!!!!!!!!
Ούτε με αυτό το ελάχιστο δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί. Έστω κάτι να δικαιολογήσει το ψωμί που τρώει από τους βουρκιώτες.

Θύμιος Λοίλης είπε...

Η περιοδεία Ντούλε και Μπολάνου στο Βούρκο, μοιάζει με εκστρατεία σε εχθρικό έδαφος. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ντούλες προκαλεί απροκάλυπτα τους Βουρκάρηδες, υποτιμώντας τους και χλευάζοντάς τους. Και μην μου πείτε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο προκαλούμε τοπικά μίση. Το τοπικό μίσος το αποδεικνύει ο Ντούλες με τις πράξεις τους, Εγώ απλώς θέλω οι βουρκάρηδες να απαντήσουν με μαζική ψήφο στον Κίτσιο του ΜΕΓΑ. Υπάρχει ο τρόπος να μην πάει η ψήφος μας χαμένη, αλλά στη σωστή κατεύθυνση. Και εθνική ψήφος και τοπική εκπροσώπηση! Ψήφο στο ΜΕΓΑ και στον Κίτσιο!!! Μαυρίστε το Ντούλε!!!

Ανώνυμος είπε...

e, oxi allo mavrisma re pedia. tha ginei apo gyftos afrikanos
apatrhajd!

aaa kaiiiiiiiiii toooo MEMUSHBEJ NA TO KANOUME DULEBEJ
na ikanopiisoume etsi kai ton kico kajsi.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες θα εντάξει την Αλβανία στην Ευρώπη, τη μειονότητα στο Οθωμανικό Δίκαιο!
του Π. Τσακίρη

Η ανάγνωση των δικαιολογητικών δικαστικών τόμων, του έργου της δικαιοσύνης για την υπόθεση λιβαδιών γαιών, του ιδιότυπου ‘‘πεζογραφήματος’’ με σκηνές, αντιφάσεις, έγγραφα όπου το πρώτο απορρίπτει το δεύτερο, το κόψε ράψε ώσπου φέρουν στα μέτρα το ζήτημα, συνοψίζεται στην εξής απορία: Πώς τα κατάφεραν οι τόσο ‘‘καλοί’’ άνθρωποι της δικαιοσύνης μια τόσο κακόγουστη διασκευή αδικίας, με αποφάσεις, απογύμνωσης χωριών, δικαιούχων Έλλήνων Ηπειρώτων της Αλβανίας, τις αιώνιες ακίνητες περιουσίες;!
Δεύτερο, πώς μπόρεσαν οι τοπικοί μας άρχοντες επί μακράν, να δέχονται ειρηνικά αυτή τη δραματική απειλή, μετατρέποντας τον τόπο σε τσιφλίκια ετερογενών δήθεν απόγονων μπέηδων και αγάδων;!
Τρίτον, το πολιτικό όχημα Ομόνοια – ΚΕΑΔ, στο οποίο ο πρωτοκάθεδρος Ντούλες αξιώνεται τη μονιμότητα πολιτικής εκπροσώπησης του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία, σκαρφίζεται το ευρωπαϊκό όραμα, πώς θα πάει την Αλβανία στην Ευρώπη, αλλά την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στο Οθωμανικό Δίκαιο;! Αυτή η μονιμότητα πολιτικής έκφρασης αυτό αξιώνεται;!
Μα ποια Ευρώπη;! Η Ευρώπη των λαών, των θεσμών, των αρχών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτών, η πολυπολιτισμική; Αυτό το οικοδόμημα το έπληξαν οι βόμβες του ΝΑΤΟ, ευλογημένες πλήθους ευρωπαϊστών, η υποκρισία των άλλοτε σοσιαλγιάπηδων σταυροφόρων τύπου Μπλερ, Σρέντερ, Νταλέμα, Σολάνα, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός, οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου λόγω της οικονομικής κρίσης, όπου ΟΝΕ και ευρώ μετατράπηκαν σε μηχανισμούς οικονομικής εξαθλίωσης, παράγοντας το δίκαιο του ισχυρού, του κομπλεξικού γερμανικού δίδυμου Μέρκελ – Σόιμπλε.
Αυτή η νεοφολκλορική σαλάτα που βαφτίζεται πολυπολιτισμικότητα, ακούγεται σήμερα κούφια ακαδημαϊκή ρητορεία από τους ίδιους τους ευρωπαϊστές, παράγει ευρωσκεπτικιστές.
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πώς ένα μνημείο τυφλής μισαλλοδοξίας, κομπλεξικού εθνικισμού, όπως εκδηλώθηκε ο αστοιχείωτος Μπολάνος στην αφετηρία διορισμού του από τον πάτρωνα Ντούλε στο πηδάλιο της Ομόνοιας, να αρδεύτηκε όλα εκείνα τα διανοητικά εφόδια, μετεξελίχθηκε σε μια ευρωπαϊκή διάνοια, προσπερνώντας την τοπική του χιμαριώτικη ταυτότητα και την ουδέποτε διεκδικούσα ελληνική εθνικότητα;
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πώς αυτός ο σκοταδιστής, παράγει τέτοιες σαχλαμάρες, ή οι ‘‘εμπνευσμένοι’’ σύμβουλοί και λογογράφοι του, οι Σούσλοφ του ομονοιοκεαδίτικου Ανωτάτου Σοβιέτ, τον δουλεύουν ψιλό γαζί και φέρουν μαζί με το στερεότυπο της άγονης ευφυΐας Ντούλε στο ιστορικό μας φόντο το δίδυμο Δον Κιχώτη και Σάντσο Πάνθα;!
Αυτός διανοητικός αταβισμός με τις εύσχημες θεωρητικές κατασκευές, της άγονης ευφυΐας Ντούλε, επιτρέπει να συγκαλύψει την ψυχρή θηριωδία της απογύμνωσης του τόπου, ιστορικά, πολιτισμικά, ιδιοκτησιακά, της πληθυσμιακής αποσύνθεσης;! Αποτελεί πρωτόγονο, ανομολόγητο πολιτικό γεγονός κατάντιας, μια τέτοια πολιτική στάση, όπου το απωθημένο για την επανάκτηση του βουλευτικού θώκου προωθεί την απενοχοποιημένη εξωτερίκευση, την απόπειρα εκτοπισμού των καίριων ευθυνών!
Ποιος ψωμίζει κονδύλια αυτό το απίθανο θράσος, τους στραγγισμένους από κάθε αξία, αυτό το κωμειδύλλιο της οπερέτας των γιάπηδων;!
Μα ποια Ευρώπη οραματίζονται;! Υπάρχει μήπως Ομόνοια, βούληση για τα συμφέροντα του τόπου;! Υπάρχει βέβαια η Ομόνοια της συντήρησης της καρέκλας, της τσέπης, προκαλώντας στο αόματο ξεθωριασμένο της τρίτης ηλικίας κοινό, φοβικά σύνδρομα!
Και ποιος ο ναύαρχος του ευρωπαϊκού πλους; Οι καΐσηδες, οι σωκράτηδες, ο Ηρώδης, η παχυδερμία Μπολάνου, ή η άγονη ευφυΐα Ντούλε;! Οι επαίτες, τα υποκείμενα ξεπουλήματος του τόπου!
Ή μήπως τερματίσθηκαν οι διενέξεις στο Αιγαίο ή το Κυπριακό, δύο κεντρικά εθνικά μας θέματα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα;! Η μήπως η ένταξη θα επιλύσει χρόνιες εκκρεμότητες, υποθέσεις, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαιδευτικού, ιδιοκτησιακού, πολιτισμικά, ιστορικά μας;!
Αλλά και η σιωπηρή αποδοχή αυτής της λογικής από μερίδα διανοούμενων, αποτελεί μια ανατριχιαστική υποστροφή της σκέψης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες , ο Ξέρας, ο Τάβος, Ο Μπάρκας, είναι όλοι τους από τη Δερόπολη.Εμείς οι βουρκάρηδες θα μείνουμε για πάντα ραγιάδες; Ξυπνείστε Βουρκάρηδες , έχουμε δικά μας παιδιά. Τέρμα στην κοροιδία.Μας έγινε ο Ντούλες δεύτερος Ενβέρ Χότζα.Καταντήσαμε για λύπηση.Εκείνος τρώει και πίνει σαν αγάς στα Γιάννενα και τα Τίρανα κι εμάς αδέρφια Βουρκάρηδες μας κόψαν και τα 300 ευρώ.Μην πιστεύετε στην υποκρισία τους.

Ανώνυμος είπε...

ola kala ola anthira , borioipiroti an kameis siakatw manaxw sto vourko manaxo prosexe mhn fas kana skopi apo toys periergous hlikomenos xaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Προς 1.30
Δεν μπορώ να σε καταλάβω φίλε .H άσχετος είσαι η βλάκας η μήπως εξυπηρετείς άλλα συμφέροντα .
Οι αλλαγές ονομάτων στα χωριά είναι δικαιωσια του επαρχιακού συμβούλιου και όχι της Αλβανικής Κυβέρνησης .Η κυβέρνηση αλλάζει τα ονόματα των επαρχιών.
Άλλα για πια ονόματα κάνεις λόγο? H ελληνικότατες ονομασίες Πλάκα ,Φανάρι να γίνουν Μemush-Bej και Karali-Βej. Αχ κούνια που σε κουναγε .Πρέπει να ντρέπεσαι για αυτά που λες.
Κάτσε καλά στον καναπέ και μην ξαναγράφεις γιατί θα εκτεθείς ξανά.

Πατριωτικούς χαιρετισμούς .

Ανώνυμος είπε...

Ευγε στον προεδρο τον (Ευρω)πεο και την παρεα του η καλυτερα στον στον (Euro)πιανο μας.Προσοχη με αυτους ειναι απο τα νεα συστηματα τα πρωχωρημενα τα ευρωπαικα α ρε τρομαρα τους χα χα....

Ανώνυμος είπε...

Τα ονοματα των χωριών μας απο την επισημη σελιδα του αλβανικου κρατους. Μερικα έχουν ακομη αλβανικα ονοματα.
Komuna Finiq
Finiqi · Buronjë · Çlirim · Vrion · Karahaxhë · Bregas · Blerimas (Shijan)
Komuna Mesopotam
Muzinë · Livinë · Velahovë · Kostar · Krongj · Sirakat · Pecë · Dhrovjan · Kardhikaq · Brailat · Mesopotam · Fitorë · Ardhasovë · Bistricë · Kranë
Komuna Dropull i Sipërm
Jorgucat · Zervat · Bularat · Bodrishtë · Kerr · Vodhinë · Pepel · Klishar · Selo · Lokomil · Llovinë · Krioner · Sotire · Llongo · Koshovicë · Dritë · Kakavijë · Vrisera
http://sq.wikipedia.org/wiki/Komuna_Dropull_i_Sip%C3%ABrm

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά του Βούρκου λεβεντιά ακούστε ένα χαμπέρι
Οι σαραντιώτες βουλευτή δεν θέλουν το Βαγγέλη
Αχ Βαγγέλη σύντροφέ μας άξιε κοροϊδευτή
Χαίρουν τα νιάτα, τα γερόντια που ποτέ δεν σ’ έχουν δει
ΚΕΑΔ μου περήφανο κόμμα του Βαγγέλη
Πάει το πρώτο σου παιδί ο πρώτος ντερμπεντέρης
Ριζά που δεν ψηφίζετε βουρκιώτες που ξυπνάτε
Θέλουμε του Βαγγέλη μας όλοι να τραγουδάτε
Να του λέτε: Βαγγέλη δεν ψηφίζουμε όλοι στα χωριά
Ο Βούρκος ψηφίζει σύσσωμα του Βούρκου τα παιδιά
Για το καλό του τόπου μας για την Ελευτεριά!

Δημοσίευση σχολίου